Lüks Kalem Markası Visconti’den Al-Aqsa

Alışveriş Alışveriş Rehberi Lüks Kalem Markası Visconti’den Al-Aqsa

Tarihler: 09 Ekim 2013 Çarşamba ~ 12 Aralık 2013 Perşembe

Firma: Visconti

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2013 ~ Ara 12, 2013

Dünyanın en zarif yazı gereçlerini sunan İtalyan lüks kalem markası Visconti, Al-Aqsa kalem serisini beğenilere sundu. Visconti Al-Aqsa, caminin duvarlarını sembolize eden seramik figürlerden ve ana binanın sekizgen yapısından ilham alınarak tasarlandı ve limitli miktarda üretildi.

Yaygın olarak El-Aksa (Mescid-i Aksa) Cami olarak bilinen Kubbet-üs-Sahra, Kudüs'te Müslümanlar ve Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen kaya üzerine Emeviler devrinde inşa edilen, ortası kubbeli sekizgen bir bina. İslam mimarisinde bilinen ilk kubbeli eserlerden olan Kubbet-üs Sahra, 687-691 yılları arasında inşa edildi. Binanın iç yüzeyi ve kubbesi Kur'an sureleri ve çeşitli motiflerle süslendi. Camide yer alan Muallak taşı ya da kayası, Hz. Muhammed’in Cebrail ile birlikte miraca yükseldiği noktayı simgeliyor.

Bitkisel reçineden yapıldı
Kubbet-üs-Sahra Camii’nin duvarlarını sembolize eden seramik figürlerden ilham alınarak hazırlanan kalem gövdesi, çok özel bitkisel reçineden yapılan mozaik figürler tek tek el ile işlendi. Caminin sekizgen olan ana bina yapısı kalemin sekizgen tasarımına yansıtıldı. Muallak Taşı ise değerli bir taş ile kapağın klipi üzerinde sergileniyor. Kapağın üstü ise caminin en ünlü görsel unsuru olan altın kubbesinin bire bir kopyası olarak şekillendirildi.

Al-Aqsa Altın Dolma Kalem 19.000 EUR+KDV fiyatla,
Al-Aqsa Altın Roller versiyonu ise 18.500 EUR+KDV fiyatla sadece 91 adet limitli olarak özel kesim kutusu ile satışa sunuluyor.

Al-Aqsa Gümüş Dolma Kalem 2.500 EUR+KDV fiyatla,
Roller versiyonu ise 2.300 EUR+KDV fiyatla 691 adet limitli olarak sunuluyor.

Eserlerinde daha önce de tek tanrılı dinler olan Hıristiyanlık, Yahudilik ve İslam‘ı işleyen Visconti; 2009 yılında İncil, 2011 yılında Mekke ve Medine, 2012 yılında ise On iki Kabileler isimli limitli kalem serilerini sunmuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT