Nike Space Hippie Değişen Normlara Ve Beklentilere Meydan Okuyor

Nike Space Hippie Değişen Normlara Ve Beklentilere Meydan Okuyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi Nike Space Hippie Değişen Normlara Ve Beklentilere Meydan Okuyor

Tarihler: 19 Şubat 2020 Çarşamba ~ 19 Nisan 2020 Pazar

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2020 ~ Nis 19, 2020

Fabrikaların üretim alanlarından ve Nike'ın kendi atıklarından yararlanarak oluşturduğu deneysel bir ayakkabı koleksiyonu olan Space Hippie, radikal bir döngüsel tasarım örneğine dönüşüyor. Space Hippie koleksiyonunun ilk dört modelinde, malzeme seçimlerinden üretim yöntemine ve ambalaja kadar çevresel etki göz önünde bulundurularak seçilen her bir detay Nike'ın çevresel etki konusundaki duyarlılığı düşünülerek tasarlanıyor. Kritik çevresel problemlerin çözümü konusunda liderlik etmek için büyük bir adım atan Nike, Space Hippie ile müdahale gerektiren acil bir durum olan iklim değişikliğini ele alıyor. Sonuç olarak ortaya en düşük karbon ayak izi skorlarına sahip Nike ayakkabı çıkıyor!

Nike Baş Tasarım Görevlisi John Hoke, "Avangart ve ezberleri bozan iyimser bir ürün olan Space Hippie, gelecekten bir obje olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde bir fikir de barındıran Space Hippie, bize en az malzeme, en az enerji ve de en düşük karbon seviyesi ile en başarılı ürünün ne şekilde üretileceğini gösteriyor.” ifadelerinde bulunuyor. Aynı zamanda bir amacıda olan Space Hippie, Nike'ın hayranlık uyandıran klasik tasarımını da reddetmiyor. İlerleme göstergesi niteliğindeki bu ürün, atıkların yönetimine dair yeni fikirler üretiyor ve atıkları güzel bir şeye dönüştürüyor. Space Hippie, malzemelere, ürüne ve estetiğine olan bakış açımızı ve ürünü üretme şeklimizi de değiştiriyor.

Tasarımcı Noah Murphy-Reinhertz Tasarımın Ayrıntılarını Paylaştı
"Space Hippie’nin sayaları oluşturan gelişmiş örgü kısmı, "Space Atık İplikler" adını verdiğimiz malzemeden üretiliyor. Bu iplikler, geri dönüştürülmüş plastik su şişeleri, tişörtler ve iplik atıkları gibi %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden elde ediliyor."

"Space Hippie yastıklama için %4 oranında Vaporfly üretiminin artıklarını kullanıyor ve bu ZoomX köpüğü klasik Nike köpüklerine göre karbondioksit eşdeğerinin yarısını kullanacak bir şekilde yeniden işliyor."

"Oyuklu köpükten üretilen Space Hippie ayakkabılarının kalıp sistemi standart Nike köpükler ve %15 Nike Grind Kauçuk formülüyle üretiliyor. İşlenmemiş gereçlerdeki azalma karbon ayak izinin düşmesini sağlarken Nike Grind granüller de her bir orta taban üzerinde benzersiz bir doku ve renk karması ortaya çıkarıyor."

İnsan potansiyelindeki ilerlemenin bir örneği olarak düşünebileceğimiz Space Hippie, geri dönüştürülmüş içerikte yeni referans noktaları ve sorumlu tasarımda yeni bir çıta belirlerken ürün, malzeme tedariki konusundaki gelenekleri de sorguluyor. Space Hippie, bugünü daha iyi hale getirirken daha güçlü bir geleceğe de zemin hazırlıyor. Eşyaların ne şekilde üretildiğine, kullanıldığına ve nihayetinde ne şekilde yenilendiğine dair yeni bir vizyon ortaya çıkarıyor.

Sürdürülebilir İnovasyon Başkan Yardımcısı Seanna Hannah, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Ürünün geleceğinin döngüsel olacağına inanıyoruz. Ürünü ne şekilde ürettiğimizi, ne şekilde kullandığımızı, ne şekilde yeniden kullandığımızı ve her adımda atıkları nasıl azalttığımızı, kısacası tüm süreci tekrar değerlendirmeliyiz.”

Space Hippie, tasarımcıların problem çözmek konusunda bir hakkı ve sorumluluğu olduğu fikri üzerine kurulu. Ürün korkutucu ve büyük bir sorunu incelikle ele alıyor. Tıpkı engellerin aşıldığı koşularda olduğu gibi yenilik hepimize yeterli ve sağlıklı miktarda ilham vermeli.

Space 01, 02 ve 03 bu baharda SNKRS ile SNEAKERS üzerinde ve Nike House of Innovation'ın amiral lokasyonlarında ve seçkin bayilerde satışa sunulacak. Kadınlara özel tasarım Space Hippie 04 ise yazın piyasaya sürülecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT