Osmanlı Sarayı’nın İzlerini Taşıyan El Yapımı Satranç Takımı

Alışveriş Alışveriş Rehberi Osmanlı Sarayı’nın İzlerini Taşıyan El Yapımı Satranç Takımı

Tarihler: 19 Ağustos 2014 Salı ~ 19 Ekim 2014 Pazar

Firma: Paşabahçe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 19, 2014 ~ Eki 19, 2014

Paşabahçe Mağazaları, Osmanlı Sarayı’nın izlerini taşıyan Murassa Satranç Takımı’nı koleksiyonerlerin ve satranç tutkunlarının beğenisine sundu. Tamamen el işçiliği ürünü olan Murassa Satranç Takımı, 16. yüzyıl Osmanlı Sarayı’na ait bir satranç takımının günümüze kadar ulaşan parçalarından uyarlayarak tasarlandı.

Altın yaldızla dekore edilen satranç takımının camdan taşları ise Paşabahçe’nin Denizli fabrikasındaki ustaların hünerli elleri ile elde tek tek şekillendirilerek hazırlanıyor.

Paşabahçe Mağazaları, koleksiyonerlerin ve satranç tutkunlarının beğenisine sunduğu el imalatı Murassa Satranç Takımı ile tarihsel ve kültürel değerleri cama yansıtmaya devam ediyor.

Satrancın pek çok Doğu ve Batı kültüründe olduğu gibi, Osmanlı Sarayı’nda da sevilerek oynanan bir oyun olmasından hareketle 16. yüzyıla ait satranç takımının günümüze ulaşan parçalarından uyarlanarak tasarlanan Murassa Satranç Takımı’nın camdan taşları, Paşabahçe’nin Denizli fabrikasındaki cam ustaları tarafından tek tek elde işlenerek yaratılıyor.

Orijinal halinde ajur ve firuzekâri tekniğiyle yapılmış çeşitli motiflerle bezenen satranç takımı, Paşabahçe’nin hazırladığı tasarımda altın yaldız ve cam boyası kullanılarak dekore edildi. Takımdaki taşların üzerinde ise yarı değerli doğal akik taşı kullanıldı.

www.pasabahcemagazalari.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT