Panasonic Toughpad FZ-G1 Airbus Helicopters’ın Bağlantılı Elektronik Uçuş Çantası Çözümü Helitab’den Tam Not Aldı

Panasonic Toughpad FZ-G1 Airbus Helicopters’ın Bağlantılı Elektronik Uçuş Çantası Çözümü Helitab’den Tam Not Aldı

Alışveriş Alışveriş Rehberi Panasonic Toughpad FZ-G1 Airbus Helicopters’ın Bağlantılı Elektronik Uçuş Çantası Çözümü Helitab’den Tam Not Aldı

Tarihler: 04 Ekim 2016 Salı ~ 04 Aralık 2016 Pazar

Firma: Panasonic

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2016 ~ Ara 4, 2016

Airbus Helicopters’ın HCare Flight kapsamında sunduğu bağlantılı dijital çözümlerin bir parçası olan Helitab, helikopter kokpitleri için özel olarak tasarlanmış Toughpad FZ-G1 tam dayanıklı tableti içerisinde barındırıyor.

Yeni nesil entegre uygulama paketi kullanan, bağlantılı elektronik uçuş çantası (Electronic Flight Bag – EFB) çözümü Helitab helikopterlerin uçuş operasyonlarının dijitalleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Uyumlu ve düzenli uygulamalardan oluşan entegre uygulama paketi kullanıcıların pilotların, görevleri için ihtiyaç duydukları tüm işlev ve verilere kolayca erişmesine olanak tanıyor. Pilotlar, sistemin bağlantı işlevleri sayesinde bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebiliyor. Bu sayede pilotlar genel durumu daha iyi şartlar altında değerlendirirken, uçuş güvenliği ve operasyonel verim de artıyor.

Airbus Merkezkaç Program Birimi’nden Jean Yves Pujol şu açıklamayı yapıyor: "Bu EFB sistemini, Airbus Helicopters’ın mevcut helikopter serisiyle ve halihazırda kullanımda olanlarla uyumlu olacak şekilde tasarladık. Ayrıca yer tesislerine de bağlanabiliyor. Helitap pilotlar için gerçek anlamda bir ‘dijital asistan’ görevi görecek.”

H215 ve H225 helikopterlerde şimdiden kullanılıyor Yazılım paketi, Panasonic Toughpad FZ-G1 tam dayanıklı tablet ve hizmetlerinden oluşan bağlantılı EFB çözümü, halihazırda Microsoft Windows 8 işletim sistemi ile sunuluyor. Microsoft Windows 10 ve Apple iOS platformlarıyla uyumlu yeni bir versiyon yakın gelecekte kullanıma sunulacak. Bu versiyon ilk etapta H175, H145, H135 ve H160 helikopterler için sunulacak.

Airbus Operasyonel Pazarlama Birimi’nden Bertrand Tessier şunları söylüyor: "Bir sonraki hamlemiz bu bağlantılı EFB çözümünü kullanırken diğer yandan da onu kablosuz Wi-Fi bağlantısı üzerinden helikopterlerimizin araç içi bağlantı sistemlerine bağlamak olacak. Böylelikle Helitab EFB havacılık elektroniği sistemlerinden gelen verilerle düzenli olarak beslenecek. Havacılık elektroniğindeki verileri elde edip onlara erişmeye dayalı bu yeni işlev işlevler ve operasyonel verimlilik açısından yepyeni fırsatların kapısını aralayacak. Bu da helikopter operatörlerinin daha önce yaşama imkânı bulamadığı bir deneyime işaret ediyor.”

Yeni EFB yazılımı pilotlar tarafından pilotlar için tasarlandı

Basılı bir uçuş el kitabının genellikle 30 ila 100 sayfa uzunluğunda olması, pilotların onu okumak ve gerekli bilgileri not almak için 20 dakikaya sahip olduğu düşünüldüğünde geleneksel uçuş kitabı, dijital versiyonun yanında yetersiz kalıyor. Dijital versiyonun en önemli avantajlarından biri bağlantılı tablet sayesinde sürekli güncel tuttuğu verileri grafikler halinde sunması.

Toughpad FZ-G1’e tam not Tabletin dayanıklılık seviyesi kokpit enstrümanlarının sahip olduğu seviyeye eşit. Zorlu şartlar altında test edilen tablet, ekran parlaklığı, performansı, harita kullanımı esnasında sunduğu güvenilir seviyedeki gecikme süresi ve depolama kapasitesi göz önünde bulundurularak tercih edildi. Bu all-in-one cihazın, pilotların görev için ihtiyaç duyduğu tüm araçların yerini alması bekleniyor. Bunun nihai sonucu da mürettebata zaman kazandırılması ve daha yüksek seviyede uçuş güvenliği olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT