Samsung’un Yeni Smart Camera’sı EX2F

Alışveriş Alışveriş Rehberi Samsung’un Yeni Smart Camera’sı EX2F

Tarihler: 16 Temmuz 2012 Pazartesi ~ 16 Eylül 2012 Pazar

Firma: Samsung

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Tem 16, 2012 ~ Eyl 16, 2012

Samsung’un yeni Smart Camera’sı EX2F ile, üstün parlaklık ve anında paylaşım bir arada

Dünyanın en parlak fotoğraflarını çekmenizi mümkün kılan yeni Samsung EX2F ile, en zor koşullarda bile en iyi fotoğrafı çekin ve anında paylaşın... Üstelik, Wi-Fi destekli EX2F, kompakt ve kolay taşınabilir tasarımı sayesinde istediğiniz her yerde size eşlik eder.

Dijital medya ve dijital iletişim teknolojilerinde dünya lideri olan Samsung Electronics, giderek genişleyen Wi-Fi özellikli Smart Camera serisinin yeni modeli EX2F’i pazara sundu. F1.8 lensli EX1’in başarısından sonra, yeni model, F1.4 lensi sayesinde, tüm kompakt fotoğraf makineleri arasında en parlak ve süper parlak fotoğraflar çekecek şekilde tasarlandı.

EX2F, yüksek görüntü ve video kalitesinin yanı sıra Wi-Fi özelliği sayesinde uzaktan görüntü kaydetme ve paylaşma avantajı sunuyor. Sağlam, ancak hafif gövdesi ve Tam Manuel Kontrol moduyla EX2F, spontane ve zarif fotoğraflar çekmek için, daha kolay taşınabilen bir cihaz arayan DSLR sahiplerinin yanı sıra, kompakt fotoğraf makinelerinin kalitesini artırırken, kullanım ve taşıma kolaylığından taviz vermek istemeyen fotoğrafçılar için de ideal bir ürün.

Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Görüntüleme Bölüm Başkanı Myoung Sup Han açıklamasında; “EX2F’i, kullanıcıların mükemmel fotoğraflar çekmek için gittiği her yere ağır ve hantal bir DSLR’yi taşımak zorunda olmadığını göstermek için geliştirdik. En iyi fotoğraflar hiç beklemediğimiz anda karşımıza çıktığından, EX2F manüel kontrolü, şaşırtıcı bir parlaklığı ve kaliteli fotoğrafları her gün yanımızda taşıyabileceğimiz kadar küçük ve hafif bir gövdede sunuyor. Bu cihaz en iyi görüntü kalitesini, eksiksiz yaratıcılığı ve kontrolü bir arada görmek isteyen DLSR kullanıcıları için mükemmel bir kompakt yol arkadaşı olacak. Samsung’un öncü Wi-Fi teknolojisinin de eklenmesi, çekilen fotoğrafların doğrudan fotoğraf makinesinden paylaşılabileceği anlamına geliyor. Bu, yolunuz nereye düşerse düşsün, dilediğinizce fotoğraf çekme ve paylaşma özgürlüğünü veriyor” dedi.

Bir araya getirdiği bir dizi özellik sayesinde EX2F, her koşulda olağanüstü bir görüntü kalitesi sunuyor. Segmentinde lider gelişmiş F1.4 24 mm lens ile, geniş diyafram açıklığı seçenekleri sayesinde EX2F, ışığın çok az olduğu koşullarda bile net görüntüler sağlıyor. Bu özellikler parametre ve modlar arasında daha hızlı değişiklik yapmayı sağlayarak manuel kontrol olanağını artıran profesyonel ön çevirme anahtarı (front wheel key) ve Çift Yönlü Çevirme Anahtarları (Dual Dials) kullanılarak kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Ayrıca ışığın yetersiz olduğu ortamlardaki nesnelerin fotoğrafını çekerken bile net görüntüler sunan 1/1. inç, 12 megapiksel BSI CMOS sensör sayesinde, EX2F’in düşük ışıktaki performansı da artırıldı

.

Üstün kaliteyle yaratıcılığı bir araya getiren EX2F’in stereo ses ile 1080/30p Full HD Video Kayıt özelliği kullanıcılara, Full HD televizyonda izleyebilecekleri kadar yüksek kalitede video çekim olanağı sunuyor. Ayrıca EX2F, durgun 12 Megapiksel çözünürlüklü fotoğrafların ve videoların Dual Capture(Çifte Çekim) özelliği kullanılarak eşzamanlı olarak kaydedilmesini sağlıyor. Böylelikle herhangi bir sahne; hem fotoğraf, hem de video olarak çekilebiliyor

.

EX2F’nin lensi ile, dünyanın en parlak görüntülerini siz çekin
EX2F’in F1.4 24 mm geniş açılı lensi, F 2.8 fotoğraf makinesi lensine kıyasla yaklaşık dört kat daha parlak fotoğraflar çekme olanağı sunuyor. Diğer bir yenilik ise, lens sisteminin dokuz grupta on bir öğeden oluşması ve dört asferik ve iki yüksek reaktif lens içermesidir. Bunlar bir araya geldiğinde, sensördeki ışık miktarını ve görüntü kalitesini %20, zum oranını ise %10 artırıyor.

EX2F’in lensinde aynı zamanda bir doğal yoğunluk (ND) filtresi bulunuyor. Bu filtre kullanıcıya farklı koşullardaki ışıklama sürelerini daha etkili bir şekilde kontrol etme fırsatı veriyor ve aşırı ışığın olduğu durumlarda fotoğrafların daha doğal görünmesini sağlıyor. Bu filtre aynı zamanda çok sığ alan derinliklerinde fotoğraf çekme elverişliliği sağlıyor. Böylelikle kullanıcı, fotoğrafını çektiği nesneleri arka planlarından soyutlayarak çarpıcı fotoğraflar çekebiliyor. EX2F aynı zamanda titreme etkisini en aza indirerek, görüntülerin daha net bir parlaklığa sahip olmasını sağlayan ve özellikle düşük ışıklı ortamlarda faydalı olan Dual IS (OIS ve DIS) özelliğine sahip.

Eksiksiz kontrol
Daha yaygın olarak DSLR modellerde görülen şık, ancak dayanıklı ve yüksek yoğunluklu magnezyum gövdeye sahip olan EX2F, en yüksek görüntü kalitesini kulanım kolaylığı ve hız ile bir araya getiriyor. DSLR modellerin yaratıcı kontrol seviyesine alışık olanlar için EX2F, RAW modunda profesyonel standartta fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor.

EX2F aynı zamanda Tam Manüel Kontrol modunun yanı sıra Diyafram (Aperture) ve Deklanşör Öncelikli (Shutter Priority) mod seçeneklerine de sahip. Ayrıca çift yönlü çevirme ve ön çevirme anahtarları da kullanıcıya hızlı ve kolay bir şekilde ışıklama ayarı imkânı sunuyor. Böylelikle zahmetsiz bir şekilde profesyonel bir kontrol sağlanıyor. Tüm bu özellikler kompakt ve hafif bir gövdede bir araya geliyor. Böylelikle ağır bir DSLR modelin yaratacağı komplikasyon ve zorluklarla karşı karşıya kalmaksızın, makineyi her yere taşıyarak spontane fotoğraflar çekmek mümkün hale geliyor.

Parlak ve kullanımı kolay ekran
3.0” Swivel AMOLED ekran harika fotoğraflar çekerek bunları her tür ışıklandırma ortamında görüntülemek için gerçekten etkileyici bir performans sağlıyor. Ayrıca, bunu oldukça düşük miktarda pil gücü harcayarak yapıyor. Ekran filtresi hızla tepki vererek yüksek kontrastlı görüntüler elde edilmesini sağlarken, dönebilir ekran dar ve geniş açıyla, hatta kendi kendine fotoğraf çekimine ortam hazırlıyor. Ekran filtresi aynı zamanda nihai sonucu kolay bir şekilde kontrol etmek amacıyla tüm parametreleri tek ekranda bir araya getiren Samsung’un Akıllı Panel kullanıcı ara yüzeyine sahip.

Her yerden fotoğraf çekme ve paylaşma imkânı
Samsung’un Wi-Fi özellikli Smart Camera serisinin en son modeli olan EX2F, yüksek kalite fotoğraflar ile bağlantı kombinasyonunu yeni bir aşamaya taşıyor. Wi-Fi bağlantı özelliği sayesinde çekilen fotoğraflar bir PC’ye otomatik olarak yedeklenerek veya Bulut’a (Cloud) kaydedilerek güvenli bir şekilde saklanabiliyor. Ayrıca fotoğraflar kolaylıkla Facebook ya da Picasa gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılabiliyor veya e-posta yoluyla gönderilebiliyor.

EX2F’nin Mobile Link (Mobil Bağlantı) özelliği fotoğraf ve videoları yeniden boyutlandırmaya dahi gerek kalmaksızın akıllı telefonlarla bağlantı sunuyor. Kullanıcılar ayrıca, Remote Viewfinder (Mobil Vizör) uygulaması sayesinde akıllı telefonlarının ekranını kullanarak farklı açılardan fotoğraflar çekebiliyorlar. SMART LINK düğmesi sayesinde ise, tüm bu fonksiyonlara bir dokunuşla erişerek fotoğrafları kolayca paylaşabiliyor ve saklayabiliyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Çok önemli özellikler bir araya gelmiş. Güzel bir makine.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT