10 Yıllık Aranın Ardından `Beş`te 5` Yaptı

Alışveriş Alışveriş 10 Yıllık Aranın Ardından `Beş`te 5` Yaptı

Tarihler: 14 Ağustos 2006 Pazartesi ~ 15 Ağustos 2006 Salı

Firma: Erkan Güleryüz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 14, 2006 ~ Ağu 15, 2006
10 YILLIK ARANIN ARDINDAN “beş’te 5” YAPTI
“İstanbul Bekliyor” adlı şarkısıyla çıktığı 1996 yılında dikkatleri üzerine çeken erKan Güleryüz 10 yıllık aranın ardından “beş’te 5” adlı albümü ve yepyeni bir isimle müzik dünyasına dönüş yaptı…

Önümüzdeki günlerde Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini almaya hazırlanan albümle birlikte erKan ismiyle dinleyicilerle buluşacak olan sanatçı, müzik yaşamında bazı isim benzerliklerinin yarattığı karmaşadan kurtulmak amacıyla soyadını kullanmama kararı aldı. Birbirinden iddialı şarkıların yer aldığı albümün ilk klip şarkısı dünyaca ünlü Mısırlı şarkıcı AMR DIAB’ın söylediği “Tamally Maak” ın Türkçe versiyonu “Gönül Yarası” oldu. Albümün prodüksiyonunu kendi firması mayArt üzerinden yapan erKan’ın ilk klibi Gönül Yarası’na başarılı yönetmen Kubilay Kasap imzasıyla 16 mm.lik sinema filmi formatında çekildi. Albümün fotoğraf çekimleri ise Koray Kasap tarafından gerçekleştirildi. Düzenlemelerde Selim Çaldıran, Ersay Üner söz ve bestelerde ise Murat Aziret, Mustafa Sayan ve Ali Tekintüre gibi başarılı müzisyenlerin eşlik ettiği albümde Tükendim, Bir Sen Anlamadın, Serserinim ve İbrahim Tatlıses’in söylediği ve bir dönemler dillerden düşmeyen “Acı Gerçekler” adlı şarkının clup versiyonu yer alıyor. Toplam 8 şarkıdan oluşan “beş’te 5” de 5 yeni, 3 adette bazı şarkıların farklı versiyonları yapılarak müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü mezunu olan erKan, albüm çalışmasına 10 yıl ara vermesine rağmen sahne çalışmalarına ara vermeden devam etti. Özellikle İstanbul, Antalya, Bursa ve Uludağ’da ki kaliteli mekanlarda haftanın belli günleri sahne alan erKan, eğlence mekanlarının ve özel gecelerin aranılan ismi haline geldi. Sahne şovları ve başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çeken sanatçı bu kadar uzun aranın ardından albüm çıkarmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı; 10 yıl boyunca albüm yapmamış olsam bile her zaman sahne çalışmalarım devam etti. Bu dönem içerisinde Türkiye’nin en gözde eğlence mekanlarında farklı dinleyici kitlelerim oluştu. Şimdi ise beni yalnız sahnede dinleyen sınırlı sayıda insana değil daha çok müziksevere ulaşmayı hedefliyorum.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT