Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın “99 Sayfada” dizisinden yeni kitap: “99 Sayfada Mutfak Sırları”99 Sayfada Mutfak Sırları başlıklı kitapta, bir yemek tutkunu ve binden fazla özel yemek tarifinin kaynağı olan ve Türk mutfağını gerek yurtiçinde, gerek uluslararası alanda temsil eden isimlerden Sevim Gökyıldız mutfak sırları konusundaki bilgilerini okurla paylaşıyor.
Söyleşi biçiminde yazılan kitabı, aylık yemek dergisi Lezzet’in kurucu editörü olan ve halen yemek kitapları yazan, çevirmenlik ve serbest gazetecilik yapan
Nuray Mestci kaleme aldı.
99 Sayfada Mutfak Sırları, yemek pişirme konusunda dikkat etmesi gereken konuları ele alıyor. İyi turşu yapmaktan kırmızı et ve balık pişirmeye kadar pek çok konu kitabın cevap verdiği sorular arasında yer alıyor.
Kitap, mutfak sırları konusunda aşağıdakiler dahil akla gelebilecek her türlü soruya cevap veriyor.
1. Balık alırken pişirirken nelere dikkat edilmelidir?
2. İyi yemek pişirmenin temel kuralları nelerdir?
3. İyi turşu yapmak için neye dikkat etmek gerekir?
4. Kırmızı et terbiyesi nasıl yapılır?
5. Leziz börek ve helva yapmanın sırrı nedir?
99 Sayfada Mutfak Sırları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın yeni hazırladığı 99 Sayfada dizisinin 17. kitabı. Kamuoyunun ilgisini çekebilecek çeşitli konuları, o alanın önde gelen bir uzmanıyla söyleşi formatında işleyen 99 Sayfada dizisi, ele aldığı konuyu basit ve kolay anlaşılır biçimde okura iletmeyi hedef ediniyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
99 SAYFADA Mutfak Sırları
Sevim Gökyıldız, Nuray Mestci
99 Sayfa, 7 YTL