Amerika`nın Halı Oscar`ı Bir Türk Markasına, Çınar Halı`ya verildi

Alışveriş Alışveriş Amerika`nın Halı Oscar`ı Bir Türk Markasına, Çınar Halı`ya verildi

Tarihler: 02 Nisan 2007 Pazartesi ~ 02 Nisan 2007 Pazartesi

Firma: Çınar Halı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2007 ~ Nis 2, 2007
AMERİKA’NIN HALI “OSCAR”I, BİR TÜRK MARKASINA, ÇINAR HALI’YA VERİLDİ

Dünyanın en prestijli halı ödülünü bu yıl, Türkiye’nin en büyük halı üreticisi Çınar Halı aldı.
Her yıl Atlanta’da düzenlenen ve Amerika’nın Halı Oscar’ı olarak bilinen “2007 Americas Magnificent Carpet Awards (Amerika’nın en görkemli Halısı Ödülleri) sahiplerini buldu. AmericasMart müzesinde sergilenen halılar, tekstil ve tasarım uzmanları tarafından değerlendirildi. “Tüketicinin Seçimi Ödülü” nü ise Çınar Halı”nın Sultani koleksiyonundan olan ipek halısı aldı.

1935 yılından beri el dokuması halıları ile yurtiçinde ve yurtdışında marka olan Çınar Halı, ilk defa bu yıl katıldığı yarışmada birinciliğe layık görüldü.
Deseninin ana hatları 1800’lü yıllara ait dokuma kumaşlardan esinlenerek oluşturulan ve ölçekleri özgün küçük detaylarla zenginleştirilen halı, Çınar halı desinatörlerinden Pelin Ertuğrul tarafından tasarlandı.

Kalite ile sanatı birleştirerek, Türkiye’nin sahip olduğu bu kültürel mirası gelecek kuşaklara taşımayı kendilerine görev edinen Çınar halıcılık ikinci kuşak sahipleri Hasan ve Mehmet Çınar kardeşlerin başarısı yalnızca ödüllerle sınırlı kalmayıp, Türk halıcılık kültürüne bulundukları önemli katkılarla da hergeçen gün artmaktadır.

72 yıldır ürettiği geleneksel ipek el düğümlü halıları ile Dünya’da ve Türkiye’de adını duyuran Çınar Halı, geçtiğimiz günlerde ayrıca 102 m2 lik dünyanın en büyük çift düğüm ipek halısını üreterek bir “ilk”e imza atmıştır. Özel bir tezgahta üretilen ve yapımı üç yıl süren halıda toplam 64 milyon düğüm bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT