Ayhan Sicimoğlu’ndan Muhteşem Bir Latin Füzyon Albümü : Friends&Family

Alışveriş Alışveriş Ayhan Sicimoğlu’ndan Muhteşem Bir Latin Füzyon Albümü : Friends&Family

Tarihler: 18 Eylül 2006 Pazartesi ~ 20 Eylül 2006 Çarşamba

Firma: Doublemoon

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2006 ~ Eyl 20, 2006
Ayhan Sicimoğlu’nun “Koleksiyoncu Albümü” olarak nitelendirdiği “Friends&Family” adından anlaşılacağı üzere sanatçının ailesi ve arkadaşları ile yarattığı bir albüm.

Kolombiyalı Rodrigo Rodriguez, Kübalı trompetçi Amik Abdel Guerra Ling Long; Perulu Cesar Correa, Fahir Atakoğlu, Aydın Esen, Özkan Uğur, Uğur Yücel, Mirkelam, Ayhan Sicimoğlu’nun kızı soprano Ayşe Sicimoğlu albümün bazı konuklarından...

Buddha Bar, Nirvana Lounge albümleriyle müziğini tüm dünyaya duyuran Tunus asıllı Fransız DJ Claude Challe albüm hakkında, “Hakiki Küba müzik geleneğinin caz ve raga ile baharatlandırıldığı ,çok iyi müzisyenlerin seslendirdiği, kaliteli aranjmanların yer aldığı, nefis ve ender bir Latino Albüm. Müzik tarihine geçmiş bazı eski şarkıların günümüze göre enfes uyarlaması. Neşe ve mutluluk dolu bir saat” yorumunu yaptı.

11 parçanın yer aldığı albümde özgün bestelerin yanısıra “Istanbul Pas Constantinople”, “Historia de Un Amor”, “Esperare” gibi bilindik parçalar Ayhan Sicimoğlu ve 25 konuk müzisyenin elinden bambaşka tatlara bürünüyor.

Fahir Atakoğlu nefis aranjeleri ve piyanosu ile, dünya çapındaki caz piyanisti Aydın Esen enteresan armonileri ve tekniği ile albüme renk katıyor. Özkan Uğur Ahi Nama Kaynana’da İspanyolca söylerken, Balık Ayhan ve Ayhan Siciomoğlu düello yapıyor. Rodrigo Rodriguez’in raplerini ve Amik Guerra’nın nefesli aranjelerini, Balık Ayhan ve Ekibi ile Türk Sanat Müziği sanatçısı Nurcan’ı “Samba Batuca”da buluşturan Friends & Family dinleyicileri Güney Amerika’dan İstanbul’a bir yolculuğa çıkarıyor.

Ayhan Sicimoğlu’nun arkadaşları ve ailsesi “Friends & Family”nin kapak çekimi için ünlü Fransız moda fotoğrafçısı Andy Julia’nın objektifinin karşısına geçti...

Albümde yer alan her parçada farklı bir hikaye anlatılıyor. Albümün 16 sayfalık kitapçığında da bir parçanın hikayesi Ergün Gündüz’ün çizimleriyle hayat buluyor.“Friends& Family” albümünün grafik tasarımı Ayşe Çelem’e ait...Rengarenk bir müzik yelpazesi sunan “Friends& Family” farklı grafik tasarımı ile de bu yılın en çok konuşulacak albümü olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT