Aykırı Serüven

Tarihler: 01 Mayıs 2005 Pazar ~ 10 Mayıs 2005 Salı

Firma: İrfan Unutulmaz

Adres: Nokta Kitap Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 1, 2005 ~ May 10, 2005
AYKIRI SERÜVEN
Farklı kültürler ve insanlar, farklı çağlar, farklı coğrafyalar ve farklı tarih…

ATLAS VE FOCUS DERGİSİNİN ÜNLÜ GEZGİNİNDEN SIRADIŞI BİR KİTAP...
“Aslında her şey, bir dizi antik kenti ara vermeden arka arkaya ziyaret etmemle başladı. Ege’de, Marmara’da, Akdeniz Bölgesi’nde, kuzeyde, doğuda ve güney doğuda yüzlerce, belki binlerce antik kent… Farklı kültürler ve insanlar, farklı çağlar, farklı coğrafyalar ve farklı tarih…

…bu kentleri bilinçli bir açıdan ve sistemli görev duygusuyla gezip incelemek, ne kadar da görkemli bir deneyimmiş. Bir bilim adamı gibi çalışıp düşünmek ama bir gazeteci gibi yorumlayıp yazmak ve bir felsefeci gibi eleştirmek… Evet, işin püf noktası tam da buydu. Stadyumlar, tiyatrolar, devasa kütüphane binaları, görkemli su sistemleri ve daha neler neler…

Devasa metropollerden kartalların yaşadığı zirve kentlerine kadar sistem hep aynıydı. İnanılması güç teknik-bilimsel bir birikim söz konusuydu. Mühendislik, hidrolik, mimari; felsefi, politik, edebi ve sanatsal… Hepsi yanıbaşımızda, binlerce yıldan beri antik kentlerin yıkık duvarları ve taşları arasında bizimle birlikte, örtülü de olsa varlığını sürdürüyordu. Tamamı elimizin altındaydı da kültürümüz dediğimiz şeyin içinde ne kadar vardı bu birikimden?

Hatırladığımız kadarıyla hiç. Hepsi sadece ‘Allah’ın taşı’, ‘gavurun mezarı’ ya da kırıp içinde define aradığımız yıkıntılardan ibaretti.
…Amaç, ülkenin kültürel zenginliğini, daha çok bilinmeyenler çerçevesinde tam bir serüven şeklinde anlatmaktı.”

İrfan Unutmaz’ın, farklı zamanlarda Atlas ve Focus dergilerinde yayınlanmış gezi notları ve ülkemizde, yazık ki pek bilinmeyen Bilim Gazeteciliği üzerine felsefi ve yöntemsel görüşlerini paylaştığı bu çalışma sayesinde, üzerinde yaşadığımız toprakların kültürel mirasının daha iyi kavranabileceğine inanıyoruz. Sadece Türkiye sınırlarına sıkışıp kalmayan bu çalışma, aynı zamanda kuru bir arkeolojik anlatımın çok ötesine geçerek, günümüze ait insan hikayeleriyle geçmişin mirasına ışık tutuyor.

Kitap İsmi : Aykırı Serüven Bir Gezide Bilginin De İçinden Geçmek
Yazar : İrfan Unutmaz
G.Yayın Yönetmeni : Gül Duran
Editör : Mehmet Tarhan
Kapak Tasarımı : Azize Ergül
İlk Baskı Tarihi : Nisan 2005
Fiyatı : 18.000.000 TL / 18 YTL
Tür : Araştırma
Dizisi : Gezi / Araştırma Nokta Kitap

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT