Başka Hastalıkları Çağrıştıran Şikayetler Reflü Belirtisi Olabilir!

Alışveriş Alışveriş Başka Hastalıkları Çağrıştıran Şikayetler Reflü Belirtisi Olabilir!

Tarihler: 04 Temmuz 2005 Pazartesi ~ 10 Temmuz 2005 Pazar

Firma: Kadıköy Şifa Hastanesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2005 ~ Tem 10, 2005
“BAŞKA HASTALIKLARI ÇAĞRIŞTIRAN ŞİKAYETLER REFLÜ BELİRTİSİ OLABİLİR”.
Halk arasında Mide Reflüsü olarak bilinen Gastroösofagial Reflü hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Reflü, asitli mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun asitten kendini koruma özelliğinin yok olmasından kaynaklanır. Erişkinlerin yaklaşık %20’sinde reflü görülmektedir. Kadıköy Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Eminoğlu, reflü hastalığı konusundaki bilgi ve birikimlerini, hazırladığı www.reflunedir.com web sitesinde sizlerle paylaşıyor. Op. Dr. Levent Eminoğlu, reflü hastalığı ile ilgili detaylı bilgi verdi;
“Mide içeriği midenin salgıladığı hidrojen iyonu nedeniyle belirgin derecede asittir. Eğer onikiparmak barsağından mideye doğru safra geri akımı varsa mideden yukarı çıkan içerik hem asit hem de safra içerir. Alkali özellikli olan safra da mide asidi gibi yemek borusunun tahrişine neden olur. Reflü hastalığı, asitli ve/veya safralı mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yemek borusunun kendini asitten ve/veya safralı mide içeriğinden koruyamaması nedeniyle oluşur.”
”Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna geçişini engelleyen bir kapak mekanizması vardır. Reflü hastalarında en sık görülen özellik bu mekanizmanın gevşekliğidir. Bu durum sıklıkla mide fıtığıyla birlikte yaşanır. Mide boşalım bozukluğu ya da bozulmuş yemek borusu hareketi bu hastalığı tetikleyen diğer nedenlerdir. Yemek borusunun alt ucunda mide içeriğinin yemek borusuna çıkmasını engelleyen iki mekanizma vardır; bunlardan biri kelepçe mekanizmasıdır ve bu mekanizma, mide içeriğinin yemek borusuna çıkmasını kasların bir kelepçe gibi sıkılmasıyla engeller. Diğeri ise kapak mekanizmasıdır ve mide içeriğinin yemek borusuna çıkmasını kasların bir kapak gibi kapanmasıyla engeller.

Kadıköy Şifa Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Eminoğlu, reflü şikayetleri konusunda da şu bilgileri verdi; “Hastalarımızın en sıklıkla başvurduğu şikayet mide yanmasıdır. Bunun yanında göğüste yanma ve ekşime, ağıza gelen acı bir tat, ağız kokusu, özellikle yemeklerden sonra ve tok karna yatıldığında geceleri rahatsız eden şişkinlik, geğirme ve boğulma hissi, göğüste takılma ve sıkışma hissiyle birlikte kalbe baskı ve çarpıntı hissedilebiliyor. Derin nefes almada güçlük çekilebiliyor.İleri aşamalarda da;kronik farenjit, kronik sinüzit, alerjik astım ve diş çürüklerine gidilen bir süreç yaşanabiliyor”

Op. Dr. Levent Eminoğlu, başka hastalıkları çağrıştıran bazı şikayetlerin reflü belirtisi olabileceğine dikkat çekiyor ve bu şikayetleri şu şekilde sıralıyor; HAZIMSIZLIKLA İLGİLİ OLAN ŞİKAYETLER Şişkinlik, geğirme, midede yanma ve hazımsızlık hissi safra kesesi taşı olan insanlarda Ülseri olan insanlarda Gastriti olan insanlarda görülebilir.
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI İLE İLGİLİ OLAN ŞİKAYETLER
Kronik farenjit, Kronik sinüzit, Ses kısıklığı, Kronik tahriş öksürüğü
GÖGÜS HASTALIKLARI İLE İLGİLİ OLAN ŞİKAYETLER:
Alerjik astım, Kronik öksürük
KALP HASTALIKLARI İLE İLGİLİ OLAN ŞİKAYETLER:
Çarpıntı, Kalpte sıkıntı hissi
www.reflunedir.com web sitesini ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT