Benzersiz Lale Devri’nden Size Özel; Bu kadehlerin Gerçekten Bir Eşi Daha Yok

Alışveriş Alışveriş Benzersiz Lale Devri’nden Size Özel; Bu kadehlerin Gerçekten Bir Eşi Daha Yok

Tarihler: 07 Şubat 2011 Pazartesi ~ 07 Mart 2011 Pazartesi

Firma: Lale Devri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2011 ~ Mar 7, 2011

İstinye Park’ta açılan Lale Devri ile Osmanlı Devleti’nin efsane dönemi, elit zevke sahip olanlar için yeniden canlandı. Lale Devri’nde, tıpkı adını tarihten aldığı dönem gibi kişiye özel ve tek tek elde üretilmiş geleneksel ev aksesuarları yer alıyor. Bu aksesuarların kimi banyo kültürümüze kimi de hediye verme geleneğimize hitap ediyor. Lale Devri’nde beğenilere sunulan en ayrıcalıklı parçalar ise zengin sofra kültürümüzü canlandıranlar...

Kimi ince işçiliğiyle pırıl pırıl parlayan gümüş bir tepsi, kimi içinde çiçekler açan porselen bir tabak. Bazıları şekerlik, bazıları gülabdan. Tümünde de Osmanlı’nın yaşadığı en ayrıcalıklı devrin izleri var. Bu izler bazen işçilikte karşımıza çıkıyor bazen renkte bazen de desende.

Sonuçta Lale Devri’nin kapısından girdikten sonra karşınıza çıkan her ürün, elit bir zevkin inceliklerini yansıtıyor. Cam ürünler ise apayrı bir zarafet ve güzellikte. Uzaktan bakınca, ışıltıları ve renkleriyle izleyeni büyülüyor. Lale Devri’ndeki tüm ürünler gibi limited edition ve el emeği göz nuruyla üretilen bu cam ürünler arasında yer alan likör ve şarap kadehleri aynı ince zevk çizgisinde iki ayrı geleneğin içme zevkini yansıtıyor.

Kadehlerdeki renkler son derece önemli çünkü bu renkler öylesine seçilmiyor. Bunlar, tarihteki Lale Devri’nin de en gözde renkleri aynı zamanda. Osmanlı Sarayları ve konakları için farklı anlamları olan renkler. Turkuvaz, kırmızı, gece mavisi... Tümü de doğal ve doğada yer alan renkler.

Öyle ki, tarihteki Lale Devri’nin hemen her işlemesinde, motifinde, süslemesinde bu renklere rastlamak mümkün. Bu kadehlerin tek ayrıcalığı renkleri değil elbette. Öncelikle her biri sadece İstinye Park’taki Lale Devri için çalışan usta tarafından tek tek ve elde üretiliyor. Verilen özel emek bir yana, sınırlı sayıda üretildikleri için her biri ayrıca kıymetli. Özenle emekle saklanacak, çok özel günlerde sofraya getirilecek veya çok özel ve çok sevilen insanlara hediye edilecek kadar kıymetli...

Bütün bu özellikler bir araya gelince, fiyatlarının da özel olması son derece normal. Gökkuşağı Serisi’nde yer alan likör kadehlerinin her biri 175 TL. Şarap kadehlerinin tek bir tanesi ise 195 TL. Sıradan bir bakış açısı için “farklı” görünen bu fiyatlar; herkeste olanı aramayan, emeğin ve ustalığın değerini bilen, hepsinden öte eser niteliğindeki bir kadehi satın aldığını bilen insanlar için gayet makul.

Bu günlerde İstinye Park’taki Lale Devri’ne mutlaka uğrayın. Sadece likör ya da şarap kadehi almakla da yetinmeyin. Kapısından girdiğiniz anda, tarihteki değerlerle göz göze, el ele geleceğinizi bilerek gelin Lale Devri’ne...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT