Bir `E-Türkiye` Rüyası: Turkcell Mobil İmza

Alışveriş Alışveriş Bir `E-Türkiye` Rüyası: Turkcell Mobil İmza

Tarihler: 05 Mart 2007 Pazartesi ~ 07 Mart 2007 Çarşamba

Firma: Turkcell

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2007 ~ Mar 7, 2007
Turkcell’den bir ilk daha!
BİR ‘E-TÜRKİYE’ RÜYASI: TURKCELL MOBİL İMZA

Turkcell, cep telefonları için geliştirilmiş, yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer elektronik imza uygulamasını, SIM kart üzerindeki ek güvenlik özellikleriyle beraber dünyada ilk şirket olarak kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Akbank, Garanti, İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Yapı Kredi işbirliğiyle Turkcell Mobil İmza kullanımı önce internet bankacılığından başlıyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer yeni servisi Turkcell Mobil İmza’yı, ilk olarak internet bankacılığında Akbank, Garanti, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi işbirliğiyle müşterilerine sunuyor. Bu kapsamda Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel, TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ve Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hishem Laroussi’nin katıldığı ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Turkcell Mobil İmza, evlilik, tapu gibi kanunen belirli bir şekilde törenle gerçekleştirilmesi şart olan ve üçüncü kişilerin kefaletini gerektiren işlemler dışında, ıslak imza gerektiren tüm özel, kamu ve banka işlemlerinin mobil olarak yapılabilmesine olanak sağlıyor. Örneğin; havale ve EFT işlemleri internet bankacılığı üzerinde mobil imza ile güvenle imzalanabiliyor. Yakın gelecekte banka şubesine gitmeden bireysel kredi alınabilecek. E-imza teknolojisini mobil ortama taşıyan Turkcell Mobil İmza, ayrı bir akıllı kart ve kart okuyucu kullanmaya gerek olmadan, imza gerektiren işlemlerin de internet bankacılığına taşınabilmesi, resmi başvuruların uzaktan yapılabilmesi ve e-Türkiye dönüşümünün gerçekleştirilmesinde önemli bir imkan sağlıyor.

Turkcell Mobil İmza’da Güvenlik Esas
Hukuki altyapısı 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na uygun ve AB normlarına göre hazırlanan Turkcell Mobil İmza, şu ana kadar geliştirilmiş kullanımı en kolay elektronik imza uygulaması olma özelliğini taşıyor. Üstün güvenlik özellikleriyle, sadece mobil telefon SIM kartları üzerinden çalışan, kopyalanamayan, kırılamayan Turkcell Mobil İmza, aynı zamanda bilgisayar korsanlarına karşı da kullanıcıyı güvenle koruyor.
Sistem, Elektronik İmza düzenlemelerinin şart koştuğu, alanının en ileri güvenlik seviyesini belirten CC EAL4+ Güvenlik Sertifikası’na sahip SIMPlus128 kartlarının özel güvenlik alanında imzalama işleminin gerçekleştirilmesi ile kişinin güvenliğini sağlıyor. Turkcell Mobil İmza alan kişi kullanmak istediği imza şifresini baştan kendi belirliyor ve sadece kendi biliyor. Üç defa yanlış girildiğinde bloke olan Turkcell Mobil İmza şifresi, cep telefonlarının kaybolması ve çalınması halinde de herhangi bir güvenlik riski taşımıyor.

Turkcell Mobil İmza Sahibi Olmak Çok Kolay
Turkcell kullanıcıları, ekstra cihaz ve elektronik sertifika yatırımı olmaksızın mevcut telefonlarıyla mobil imzanın sağladığı kolaylık ve ekstra güvenlikten yararlanabilecekler.
Turkcell Mobil İmza ile kişilerin imza atarken kullanacakları “Nitelikli Elektronik Sertifika”lar Türkiye Bilişim Vakfı’nın bir iştiraki olan ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından denetlenen kuruluşlardan biri olan E-Güven firması tarafından sağlanıyor.
Turkcell Mobil İmza almak isteyen müşterilerin anlaşmalı bankalarının internet şubelerinden mobil imza almaya ilişkin isteklerini belirtip, diledikleri TurkcellExtra’ya nüfus kağıdı, ehliyet veya pasaportlarının aslı ile başvurmaları ve servis taahhütnamesini imzalamaları yeterli oluyor. Bunu takiben yapılan güvenlik kontrolleri sonrasında, Turkcell Müşteri Hizmetleri, Turkcell Mobil İmza’yı aktive ediyor.

4 YTL’ ye Turkcell Mobil İmza
Turkcell Mobil İmza, faturalı hatlarda KDV dahil aylık 4 YTL, kontörlü hatlarda ise aylık 40 kontör ücret karşılığı kullanılabilecek. Turkcell, elektronik imza kullanımını ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla Turkcell Mobil İmza’yı, Turkcell müşterilerine 30 Haziran 2007 tarihine kadar ücretsiz olarak sunuyor.
www.turkcell.com.tr/turkcellmobilimza

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT