Bu Yatak Sizin İçinizi Biliyor

Alışveriş Alışveriş Bu Yatak Sizin İçinizi Biliyor

Tarihler: 20 Ağustos 2009 Perşembe ~ 20 Eylül 2009 Pazar

Firma: Dr. Mattress

Adres: Burçin Dilber Nispetiye Cad. Birlik Sk. Kuğu Apt. No. 18/ 5 Levent / İstanbul İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 279 51 77

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 20, 2009 ~ Eyl 20, 2009
Bu Yatak Sizin İçinizi Biliyor

İlk kez bir Türk markası dünyaya tıbbi bir konu olan uyku konforu konusunda öncü oluyor… Dr. Mattress biyometrik uyku ve yatak sistemleri, kişiye özel yatakla dünyada bir ilki gerçekleştiriyor…

Uyku…Birçok canlının doğal dinlenme biçimi. İnsan ömrünün 1/3’ünün geçtiği yaşamsal döngünün en önemli mucizesi… Peki bunun gerçekten farkında mıyız? Hiçbir eşyamızı uykuda geçirdiğimiz süreden fazla kullanmazken, kaçımız yattığımız yatağın uykuyu nasıl etkilediğini biliyoruz? 1988 yılından bu ev ve otel tekstil sektöründe yerini alan Evoteks, 2004’te bünyesinde kurduğu AR-GE bölümüyle tam 6 yıl boyunca daha sağlıklı bir uyku ve dolayısıyla yüksek yaşam kalitesi için gerekli kişiye özel yatağın formülünü aradı. Çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerinden profesörler, yurtiçi ve yurtdışından bilim adamları ve mühendislerin bir araya gelmesiyle uzun soluklu bir çalışma başladı. Bu çalışma, kişinin fiziksel özelliklerine göre üretilen ve dünyada bir ilk olan Dr. Mattress’in, oluşmasıyla sonuçlandı.

Bir yatakta bulunması gereken 3 temel işlev; omurganın sağlıklı pozisyonda bulunması, ideal kan akışında yavaşlama oluşturabilecek basınç noktalarının ortadan kalkması ve uygun yatış ısısının korunmasıdır. Bu öğeleri dikkate alan Dr. Mattress, uzman doktor ve fizyoterapist denetiminde, parmak izi gibi kişiyi diğerlerinden ayıran bir yöntemle 3 boyutlu vücut profilini çıkarıyor. Dr. Mattress yatakları, bireyleri birbirinden ayıran, ölçeklenebilir psikolojik veya davranışsal karakteristiklerin kimlik tespitinde kullanılan, bilgisayar kontrollü sistemler olarak tanımlanan biyometri sistemiyle ölçüm alıyor. Zararsız beyaz ışıkla, kişinin farklı açılardan görüntüsünü alıp verileri aktarıyor. Daha sonra özel ölçümleme yatağında farklı yatış pozisyonları, vücudun yatağa yaptığı basınç ölçümlenip toplanan veriler, kişiye özel 3 boyutlu modeli ortaya çıkayor. Bu işlemlerle kişinin konfor katmanı ve müdahale bölgeleri tespit ediliyor ve 62 saat süren özel el işçiliğiyle kişiye uygun Dr. Mattress yatağı üretiliyor.

Hülya Avşar, Ender Saraç, Demet Akalın, Ümit Davala, yatağın uyku için önemini ve Dr. Mattress’i keşfedenler arasında... Dr Mattress 3 boyutlu vücut ölçümlerinin alındığı laboratuarının yer aldığı Levent’teki mağazasından satışlarını yürütüyor.

Neden Kişiye Özel Yatak?
Uyku insan hayatının en önemli ihtiyaçlarındandır. Öyle ki uyku sırasında vücut aktif bir yenilenme sürecine girer. Uyku esnasında gün içerisinde zihni meşgul eden aktiviteler, gerginlikler ve hafızaya alınanlar ayıklanıyor. Hormon düzeyi dengeleniyor, sindirim sistemi çalışıyor, bağışıklık sistemi devreye giriyor, deri yeniden yapılandırılıyor. Hücre bölünmesi ise uykuda yoğun olarak sürüyor. Bütün bu işlemlerin gerçekleşmemesi halinde unutkanlık, asabiyet, dikkat dağınıklığı, depresyon gibi sorunlar oluşabiliyor. Dolayısıyla uyumadan sağlıklı bir yaşam sürdürmenin olanağı bulunmuyor. Laboratuar çalışmaları uzun süre uykusuz bırakılan kişilerde önemli ruhsal ve bedensel sorunlar ortaya çıktığını gösteriyor.

Böylesine önemli yaşamsal döngünün yer aldığı bir süreçte üzerinde uyuduğumuz yatağın da önemi kendini gösteriyor. Dr. Matress de biyometrik uyku sistemleriyle de vücut ideal biçimde desteklenip, omurganın sağlıklı duruşunu koruması sağlanır. Yatağa bağlı oluşabilecek sırt ve bel ağrılarının önüne geçilir. İdeal yatış ısısı sağlanarak, terleme en az seviyeye indirilir. . Bir yatağın öncelikli işlevi yatış süresince kişinin kan dolaşımını üst seviyede tutmaktır. Dr. Mattress yataklarında rahatsızlık veren basınç noktaları engellendiğinden kişilerin uykusu bölünmez ve sonucunda uyku ve yaşam kalitesinde ciddi bir artış meydana gelir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT