Çocuklar İçin Sanata Muhteşem Başlangıç

Alışveriş Alışveriş Çocuklar İçin Sanata Muhteşem Başlangıç

Tarihler: 24 Kasım 2011 Perşembe ~ 24 Ocak 2012 Salı

Firma: Pearson Anholt

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2011 ~ Oca 24, 2012

Eğitici çocuk kitaplarıyla anne ve babaların tercihi Pearson Türkiye, Anholt Sanatçılar serisini çıkardı: Degas ve Küçük Dansçı, Leonardo ve Uçan Çocuk, Claude Monet ve Sihirli Bahçesi, Van Gogh ve Ayçiçekleri, Picasso ve Atkuyruğu Saçlı Kız. Çocuklar, Laurence Anholt imzalı 5 kitaptan ve her kitabın içinde bulunan hikaye CD’lerinden oluşan yeni seri ile Pablo Picasso, Claude Monet, Leonardo da Vinci, Degas, Vincent Van Gogh ile tanışacaklar.

Ressamlarının eserlerinin de yer verildiği kitaplarda, dünyaca ünlü bu beş sanatçıyla tanışan çocukların gerçek hikayelerden yola çıkılarak yazılan öyküleri anlatılıyor. Her kitabın içinde bulunan hikaye CD’leri sayesinde de çocuklar, seslendirme sanatçısı Ufuk Bigay tarafından okunan hikayeleri, dinleyerek öğrenme olanağı da buluyorlar. Seri, İngiliz The Guardian Gazetesi tarafından da “büyüleyici ve eğitici” olarak tanımlanıyor.

Degas ve Küçük Dansçı’da dünyanın en ünlü balerini olmak isteyen Marie’nin balerin, at resimleri ve aynı zamanda öfkesiyle tanınan ünlü sanatçı Degas’la tanışması anlatılıyor. Bale dersleri için yeterli parası olmayan Marie, Degas için modellik yapmaya başlıyor ve Degas, Marie’yi “Küçük Dansçı” heykeli ile ölümsüz kılarak dünyanın en ünlü balerini olma hayalini gerçekleştiriyor.

Leonardo ve Uçan Çocuk’ta genç çırak Zoro, Leonardo da Vinci’nin stüdyosunda çalışır, ama girmesine izin verilmeyen bir bölüm vardır: Leonardo’nun gizli bir icat üzerinde saatlerce çalıştığı gizemli atölyesi... Zoro, bu atölyeye gizlice girdiğinde olağanüstü bir maceraya da adım atar.

Claude Monet ve Sihirli Bahçesi’nde ise masalsı bahçeye giren Julie yaşlı bir adamla karşılaşır. Bu nazik bahçıvan büyük sanatçı Claude Monet’dir ve birlikte onun sihirli dünyasını keşfe çıkarlar. Monet ve Julie resimlere bakarlar, Japon köprüsünden geçerler, yıldızlar gibi parlayan nilüfer çiçekleriyle dolu su bahçesini dolaşırlar.

Van Gogh ve Ayçeçikleri’nde, hasırdan şapkası ve sarı sakalları ile Camille’nin kasabasına gelen sanatçı Van Gogh, sonradan resmini yaptığı Camille tarafından çocuk gözüyle anlatılıyor. Van Gogh’un Vincent’ın sarı ayçiçeklerini resmederken kullandığı parlak renkler ve fırça izleri Camille’i büyüler.

Picasso ve Atkuyruğu Saçlı Kız’da ise ünlü sanatçı Pablo Picasso resmi için model olarak utangaç Sylvette’yi seçiyor. O yaz Sylvette’ten aldığı ilhamla bir çok eser üreten Picasso’nun eserleri daha büyük ve çarpıcı oldukça Sylvette’nin de kendine güveni artıyor. Picasso’nun verdiği “anahtar” Sylvette’e düşlerini gerçekleştirmesi için yeni bir kapı açıyor.

Yazar Hakkında

1959 yılında Londra’da doğan Laurence Anholt, Hollanda’da büyüdü.Yeni nesil çocuk kitapları yazarları arasında ,öne çıkan Laurence Anholt, 100’ün üzerinde kitap yazdı. 45’ten fazla dile çevrilen bu kitaplarla birçok prestijli ödül kazandı. Anholt , ailesiyle birlikte İngiltere, Dorset bölgesinde, Lyme Regis kasabasında bir çiftlik evinde yaşamaktadır. Yazar ve eşi Cathy aynı zamanda “Chimp and Zee, Bookshop by the Sea” adlı sadece kendi kitaplarını bulundurdukları bir çocuk kitapçısı işletiyorlar.

Eserleri

Can you Guess?, Chimp and Zee, Chimp and Zee and the Big Storm, Monkey About with Chimp and Zee, Chimp and Zee’s Noisy Book. Bu eserlerin hepsi eşi Catherine Anholt tarafından resimlendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT