Çocuklarımız İçin `Renkli Ufuklar`

Alışveriş Alışveriş Çocuklarımız İçin `Renkli Ufuklar`

Tarihler: 02 Nisan 2007 Pazartesi ~ 04 Nisan 2007 Çarşamba

Firma: Visa

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2007 ~ Nis 4, 2007
Çocuklarımız İçin `Renkli Ufuklar`

Visa Europe ve üye 23 Türk bankası, Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile işbirliği içinde “Renkli Ufuklar” Projesi’ni başlattı.

“Renkli Ufuklar”, 11–13 yaşındaki çocukların kendi potansiyellerini ve çevrelerindeki olanakları daha iyi değerlendirebilmesi için onlara gerekli ortam ve araçların sunulması amacıyla başlatıldı. Hedef, “geleceğin çocuklar için giderek ağırlaşan bir yük değil, bir mutluluk kaynağı olması.”

Renkli Ufuklar, farklı hedeflerle oluşturulan üç farklı programı kapsıyor.
- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan “Düşünebilen Çocuklar”
- Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan “Nesilden Nesile”
- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından oluşturulan “Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum”

“Düşünebilen Çocuklar” Programı’nın hedefi, çocukların sorgulayıcı düşünce ile yargılama ve değerlendirme yetilerinin ve yaratıcı yönlerinin gelişmesine katkı sağlamak. Program, Prof. Dr. Sami Gülgöz liderliğindeki bir danışma kurulu tarafından birçok bilimsel çalışmanın bulguları temel alınarak hazırlandı.

Türkiye’de, özellikle yoksul bölgelerde, ilköğretim okullarında öğrencilerin müfredat dışında herhangi bir eğitim desteği almaları çeşitli yetersizlikler nedeniyle mümkün olmuyor. Öğrenciler müfredat kapsamında aldıkları bilgiler dışında, belki en az bunun kadar önem taşıyan sosyal etkinliklerde yer alamıyorlar. “Nesilden Nesile” Programı’nın hedefi, öğrencilerin her iki alanda da gönüllü ağabey ve ablaları tarafından desteklenmesi.

“Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum” Programı’nın hedefi, çocukların kendi ilgi alanlarını ve becerilerini keşfetmelerine destek olmak, meslekler dünyasını ve mesleklerin birbirleriyle bağlantılarını fark etmelerini sağlamak, her mesleğin önemi konusunda farkındalık kazandırmak.

Renkli Ufuklar’ da bir yıl içinde toplam 11 bin çocuğun programlara katılımı amaçlanıyor. Visa Europe ve üye 23 Türk bankası programa yılda 1 milyon YTL’ nin üzerinde kaynak sağlıyor.
Detaylı bilgi için: visa.com.tr/renkliufuklar

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT