Doluca Şarapçılığın düzenlediği yemek ve şarap tadımı geceleri Ocak ayında da devam ediyor. Ocak ayında Türk Şarapları ve Japon yemekleri eşleştirilecek.
Çırağan Sarayı’nda yer alan Benihana İstanbul Japon Restaurant’ı ile ortaklaşa düzenlenecek “Türk Şarapları ve Japon Yemekleri” temalı etkinlikte, şarap tadımını takiben Japon mutfağının çeşitli spesyalitelerini usta Uzakdoğulu asçıların canlı sunumu eşliğinde gerçekleşecek.
İki saatlik tadım semineri bölümünde Nevşah 2001, Antik Beyaz 2001, Kav Narince 2001, Sarafin Sauvignon Blanc 2002, Sarafin Chardonnay 2002, Antik Kırmızı 2001, Kav Boğazkere - Öküzgözü 2001, Sarafin Cabernet Sauvignon 2000 ve Safir 2000’den oluşan 9 farklı şarap tadılırken, bu şarapların özellikleri, hangi yemeklerle eşleştirilebileceği, şarap terimleri, şarap tadımının öğeleri, saklama koşulları gibi konulardan bahsedilecek.
Seminerin ardından geçilecek akşam yemeği bölümünde ise Japon mutfağının spesyaliteleri Türk şarapları ile eşleştirilerek katılımcılara sunulacak.
Türk Şarapları ve Japon Mutfağı
Gecesi Menüsü:
Sushi Kombinasyonu, Somon,tuna,levrek, Moskado Sek 2001, Soğan Çorbası, Zencefil Soslu Salata, Moskado Sek 2001, Teppan usulu karides sebze ile, Sarafin Sauvignon Blanc 2002, Teppan usulu kızartılmış pilav, Sebzeli ve yumurtalı, Sarafin Sauvignon Blanc 2002, Teppan usulü fileminyon, Kav Boğazkere - Öküzgözü 2001, Mevsim Meyvaları, Safir 2000, Çay - Kahve