Dünyanın En Küçük ve Hafif Dijital Değiştirilebilir Lens Sistemli Aynasız Fotoğraf Makinesi `PENTAX Q`

Alışveriş Alışveriş Dünyanın En Küçük ve Hafif Dijital Değiştirilebilir Lens Sistemli Aynasız Fotoğraf Makinesi `PENTAX Q`

Tarihler: 16 Ağustos 2011 Salı ~ 16 Eylül 2011 Cuma

Firma: Pentax

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2011 ~ Eyl 16, 2011

Yalnızca 3.1 cm genişliğindeki gövdesi ile PENTAX Q modeli, dünyanın en küçük ve en hafif aynasız fotoğraf makinesi olma özelliğine sahip. Profesyonel SLR fotoğraf makinesinin üstün performansına sahip Q modeli, 12.4 megapiksel yüksek çözünürlük, arka aydınlatmalı 1/2.3-inç CMOS sensör ve yeni geliştirilen süper-kompakt Q-mount lensler gibi özellikleriyle, geniş teknik özellikler sunuyor. Saniyede en fazla beş kare yüksek hızda sürekli çekim; ISO 6400 yüksek hassasiyette düşük ses; üstün nitelikli magnezyum alaşımlı gövde kaplaması ve 460 000 noktacıklı, 170° geniş açılı büyük 3’’ LCD ekran gibi özellikleri sayesinde cihaz kesintisiz ve son derece güvenilir bir performansa sahip. PENTAX Q modelinin, 30 fps’de H.264 kayıt formatı ile full HD video kayıt ve HDMI çıkışı özelliği de bulunuyor. Çoklu-mod pozlama sistemi gibi işlevsel ve kullanıcı dostu özelliklerin yanında Apertür-Önceliği AE modu ve Custom image/ Görüntüyü Düzenleme gibi manuel özellikler çekilen her kareyi son bir dokunuşla optimum hale getirebilme imkanı veriyor. Dijital SLR modellerinde olduğu gibi, PENTAX Q modeli de güvenilir bir donanımı ile Sarsıntı Azaltma mekanizması ve tozlanmayı önleyici mekanizma özellikleri de mevcut .

Pentax Q modeli beş adet farklı lens ile Eylül ayından itibaren 2.499 TL fiyatı ile satışa sunulacaktır.

Yeni Q mount bağlantı sistemine sahip dünyanın en küçük,en hafif fotoğraf makinesi gövdesi

PENTAX Q yeni geliştirilen Q mount mercek bağlantısına sahip olup, bağlantı çapı geleneksel K bağlantısından yaklaşık üçte iki oranında kısadır. Bu “flange back” (lens bağlantı yüzeyinden görüntü sensörü yüzeyine kadar olan mesafe) yaklaşık K bağlantısının beşte biri kadar düşürülmesi ve kompakt görüntü sensörü ile lenslerin optimal olarak orantılanmasıyla gerçekleştirilmiştir. Q bağlantı sistemi ayrıca optik vizörü, ayna kutusunu, odaklanma plakasını ve AF sensörünü ortadan kaldırarak, PENTAX Q modelinin gövdesini sınıfında en küçük ve en hafif cihaz haline getirmiştir. Magnezyum alaşımlı gövde şık ve zarif dokusuyla hem hafifliği hem de dayanıklılığı sağlıyor.

Dijital değiştirilebilir lens sistemi ile elde edilen sıradışı görüntü kalitesi
PENTAX Q yaklaşık 12.4 etkin megapiksel ile yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayan arka aydınlatmalı 1/2.3-inç CMOS görüntü sensörü ile birlikte sunuluyor. Bu özellik, mükemmel yüksek hassasiyet sağlayan, düşük ses özelliklerine sahip ve görüntü veri sinyallerini yüksek hızda okuyabilen etkin ışık toplama optik yapısı sayesinde gerçekleşiyor. PENTAX Q ayrıca, PENTAX’ın dijital SLR fotoğraf makinesi geliştirmekteki uzun yıllara dayanan deneyimi ile elde edilen en ileri dijital görüntüleme teknolojilerini entegre ettiği yeni nesil görüntüleme motoruna sahip. Bu görüntüleme motorunu özel olarak tasarlanmış yüksek performanslı Q bağlantılı lensler ile bir araya getiren PENTAX Q, köşelerde bile doku ve tonlama açısından zengin, yüksekkontrastlı görüntüler sağlıyor. Yüksek hassasiyet esnasında sesin indirgenmesiyle fotoğrafçı rahatsız edici dijital ses sorunu olmadan tüm hassasiyet aralığını –ISO125’ten en yüksek ISO 6400’e kadar kullanabiliyor. Çoklu görüntülerden tek bir fotoğraf oluşturan HDR (High Dynamic Range) fonksiyonu sayesinde, ekstra geniş dinamik açısı ile karanlık veya fazla pozlanmış alanlardan uzak, muhteşem fotoğraflar çekilebiliyor.

Görüntülere kolaylıkla kişisel dokunuşlar eklemek için yenilikçi ve yaratıcı bir yardımcı
PENTAX Q yepyeni bir fotoğraf çekme stili sunuyor. Fotoğrafçı, dokuz adet farklı görsel ifade içeren yeni Smart Effect fonksiyonu ile fotoğraf makinesinin ön panelinde bulunan Quick-Dial özelliklerini birleştirerek zahmetsizce görüntüye son bir dokunuşta bulunabiliyor ve LCD ekrandan ön izleme yapabiliyor. Ayrıca dört konumu bulunan Quick-Dial üzerine en sık kullanılan Smart Effect modları atanabiliyor.Her daim popüler Custom Image/Görüntü Düzenleme ve Digital Filter/Dijital Filtre fonksiyonları daha da ileriye taşınarak görüntü işleme araçlarının sınırları genişletilmiş oluyor. Kullanıcı PENTAX Q cihazını kendi tercihlerine ve belirli çekim biçimlerine göre kişiselleştirmek için görüntü düzenleme ayarları, dijital bir filtre veya Quick-Dial’a belirli bir görüş oranı ayarlamak gibi diğer seçenekler de atayabiliyor.

Yüksek kalite, Full HD video kayıt
PENTAX Q, H.264 kayıt formatında, kullanıcının saniyede 30 kare çerçeve hızı ile (1920 x 1080 piksel) yüksek kaliteli, genişletilmiş video klipler çekebileceği Full HD video kayıt donanımına sahiptir. Kullanıcı ayrıca, değiştirilebilir Q mount lensler sayesinde farklı perspektifler üretebilir veya Smart Effect modlarını*** ve diğer film düzenleme araçlarını etkin olarak kullanabilir, böylece video çekimi esnasında kolaylıkla yaratıcı ve dramatik görsel ifadeler üretebilir. PENTAX Q bunun yanında, eş zamanlı olarak Full HD film kliplerini ve sesi tek bir terminal aracılığıyla dış birimlere aktarabilen bir mikro-HDMI terminale (D tipi) sahiptir.*** Seçilen bir Smart Effect modu standart olmayan görüntü işleme gerektirdiğinde çerçeve hızı değişiklik gösterebilir.

Geniş LCD ekran ve Tozlanmaya karşı etkin koruma için güvenilir DRII mekanizması
PENTAX Q geniş, görülmesi kolay, yüksek çözünürlüklü ve yaklaşık 460,000 noktacıklı 3.0-inç renkli LCD ekrana sahiptir. Geniş görünüm tasarımı yaklaşık 170 derece yatay ve dikey görünüm sağlarken düşük ve yüksek açılı çekimlerde kullanım kolaylığı sağlar. PENTAX Q’nun DRII (Dust Removal II) mekanizması çekilen görüntüleri kullanıcı lensleri açık havada değiştirse bile rahatsız edici toz parçacıklarından etkin olarak uzak tutar. PENTAX’ın K-5 ve 645D dijital SLR fotoğraf makinelerinde olduğu gibi son derece etkin bir süpersonik titreşim mekanizmasına sahip olup görüntü sensörünün yüzeyindeki tozları titreşimle yok eder.

Yaklaşık saniyede 5 kare yüksek hızda sürekli çekim ve Pop-up mekanizmalı dâhili auto flash
PENTAX Q modelinin yüksek hızda çekim modu fotoğrafçının tek bir seferde en yüksek hızda yaklaşık saniyede beş kareye kadar kayıt yapabilmesine (JPEG formatında) imkan verir. Bu mod hızlı hareket eden objelerin hareketlerini yakalamak için büyük kolaylık sağlar. PENTAX Q dahili bir auto flash’a sahiptir (ISO 200/m’de kılavuz numarası 7). Fotoğrafçı dilerse mevcut konumda kullanabilir veya dilerse 28 mm görüntü açısı (35 mm formatında) kapsaması için basit bir hareketle pop-up konumuna yükseltebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT