En Değerli İmzanızı Visconti ile Atacaksınız

Alışveriş Alışveriş En Değerli İmzanızı Visconti ile Atacaksınız

Tarihler: 23 Haziran 2008 Pazartesi ~ 28 Haziran 2008 Cumartesi

Firma: Visconti

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2008 ~ Haz 28, 2008
EN DEĞERLİ İMZANIZI ‘VISCONTI’ İLE ATACAKSINIZ
Yirmi yıldır tüm dünyada farkı ile adından söz ettiren Visconti kalemleri, Türk tüketicisini de kalite ve şıklığı ile buluşturacak
Selüloit maddesinden yapılması ile çevreci kalem olarak anılan Visconti, Türkiye’ye ART pazarlama ile geliyor.
Olağanüstü el işçiliği ve petrol ürünleri yerine doğaya dönüşümlü yazı gereçleri dünyasının altını olarak nitelenen Selüloit, Visconti koleksiyonlarının en önemli özelliğidir. Artık tabiatta neredeyse bulunmayan Selüloit, plastik gibi petrol ürünlerinden üretilmeyen, alkolle beraber selüloz ve kamfordan oluşan modern ve zararsız bir maddedir.

İlham Casanova’dan
Her bir kalem aynı zamanda bir sanat, bir arkeoloji, bir felsefe, bir matematik, bir edebiyat, eski ve yeni bir tarih hikâyesini anlatmaktadır bizlere. Ve sadece bundan da ibaret değildir. Visconti her zaman insanoğlunun kültür işaretlerine minnettarlığını ifade etmiştir. Yasak şehir, eski şovalyeler, simyasal yapıt, Manhattan ve Giamoco Casanova bu ilham vericilerden sadece bir kaçıdır.

Da Vinci’nin armağanı
Altın Oranına göre tasarlanan Visconti ‘Divina’ serisine rehberlik eden Da Vinci’nin çalışması olmuştur. Bu konsepte göre artık kalemler sadece basit yazı gereçleri değil aynı zamanda yeni sanatsal ifadelerin resim olarak kendini bulduğu, yeni derin duyguların iletildiği bir tuvaldir adeta. “Divina” dolma kalemi matematik ve tarih arasında gerçekleşen bir çalışma neticesinde şekillenmiştir.
‘Divina’ serisinin şekli pentagrama dayanmakta olup, ergonomiye uygundur, eli yormamaktadır.
Altın Oran yüzyıllar boyunca sanatçı ve mimarlara ilham vermiş estetik bir nizamdır. Her şey eski Yunanlılar tarafından uygulanmış olan estetik uyum nizamı ve yüzyıllar boyunca Leonardo Da Vinci ve Pietro Della Francesca gibi büyük bilim ve sanat adamları arasında oluşturduğu cazibe ile başladı. Ta bugünlere kadar…. Visconti de altın oranın bu cazibesi tarafından kuşatıldı. Eski üstatların sezgilerini eşsiz,daha iyi bir ifadeyle “ilahi” bir kolleksyonda canlandırmak istedi. Büyük Amerikan kolleksiyonerlerinden birinin dediği gibi;
‘Bazı kalemler değerlidir, fakat Visconti mükemmeldir.’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT