Erol Günaydın Kitabı

Alışveriş Alışveriş Erol Günaydın Kitabı

Tarihler: 18 Haziran 2007 Pazartesi ~ 20 Haziran 2007 Çarşamba

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2007 ~ Haz 20, 2007
İKİ KALAS BİR HEVES
EROL GÜNAYDIN KİTABI

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları bir ustayı daha ağırlıyor… Nehir Söyleşi dizisinin 28. kitabında Erol Günaydın hem kendi tarihini hem de tiyatro tarihini anlatıyor.
Emine Algan’ın sorularını yanıtlayan Günaydın, tiyatro ile ilişkisini şöyle anlatıyor: “Tiyatroda beni en çok etkileyen, ahşaptır. Öyle güzel ahşaptır ki mis gibi kokar. Tiyatroya ilk girdiğimde o kokuyu aldım. Dedim ki, tevekkeli değil, ustalar, ‘iki kalas bir heves’ derlerdi. İşte o kalasların kokusu sinmiş tiyatroya, benim hevesimle birleşmiş. O koku, hiçbir yerde olmayan bir kokudur. Vazgeçemediğim budur.”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “Nehir Söyleşiler” dizisi kapsamında bu kez, Türk tiyatro tarihine ışık tutacak İki Kalas Bir Heves - “Erol Günaydın Kitabı”nı okuyucularla buluşturuyor.

Tiyatromuzun gülen yüzü Erol Günaydın elli yılı aşkın süredir hiç sezdirmeden hepimizin hayatına sızıveren bir oyuncudur. Bir bakarsınız çocuk tiyatrosu kurup yıllarca bütün ülkeyi dolaşır. Bir bakarsınız televizyonda Ayı Yogi’nin sesidir, Akşehir’de Nasrettin Hoca’dır, Ramazan aylarında meddahtır. Bir bakarsınız en tutulan oyunlara imza atmıştır. Bir de bakarsınız en olmayacak projede köhne Anadolu otellerinde ekmek parası peşindedir. Küçük rollerin büyük sanatçısı. En son “Hırsız-Polis” dizisindeki yatalak baba Dursun rolünde ortaya koyduğu gibi, küçük rolleri öylesine işler, öylesine süsler ki rol de, kendi de devleşir.

Tiyatroyu para ve ün kazanmak için değil, farklı bir iş yapamayacağı için, içinden öylesi geldiği için, başka türlü olamayacağı için yapan bir sanatçı, Erol Günaydın bu kitapta 50 yılı aşan sanat serüveniyle birlikte yaşama bakışını da okuyucunun gözleri önüne seriyor.

“İnsanlar hayatımın en büyük serveti. Bütün gezdiğim yerdeki insanlara hep sevgiyle baktım, onlardan da sevgi gördüm. Kimseye kızamadım, herkese hak verdim. Belki bu sevgi dağıtımı beni çok mutlu ediyor. Bu sevgiyle belki bana hayat verdiler, nefes aldırdılar. Her zaman gülüyorum, gülümsüyorum. N’apayım…”

İki Kalas Bir Heves
Erol Günaydın Kitabı
Söyleşi: Emine Algan
Fiyatı: 19 YTL


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT