Eşsiz Osmanlı Şaheserleri, Saray Antikaları ve Koleksiyonluk Sanat Eserleri Müzayedesi

Alışveriş Alışveriş Eşsiz Osmanlı Şaheserleri, Saray Antikaları ve Koleksiyonluk Sanat Eserleri Müzayedesi

Tarihler: 27 Kasım 2008 Perşembe ~ 27 Kasım 2008 Perşembe

Firma: Kocabaş Müzayede Salonu

Adres: Galeri ve Müzayede Salonu: Ayazmadere Cad. No:5 OTİM Binası Fulya / Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 267 01 80 - 0535 253 02 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2008 ~ Kas 27, 2008
EŞSİZ OSMANLI ŞAHESERLERİ, SARAY ANTİKALARI ve KOLEKSİYONLUK SANAT ESERLERİ MÜZAYEDESİ

KOCABAŞ MÜZAYEDE`nin düzenleyeceği ve Hüseyin KOCABAŞ`ın yöneteceği yılın ilk büyük müzayedesi 27 Kasım 2008 Perşembe günü saat 20.30`da Kocabaş Müzayede Salonu`nda gerçekleşecektir. Satışa sunulacak eserlerin özel tanıtımı ve sergisi 27 Kasım tarihine kadar her gün aynı adresteki Kocabaş Müzayede Galerisi`nde yapılacaktır.

Müzayedelerinde satışa sunduğu sıra dışı ve paha biçilmez eşsiz eserlerle, kırılan rekorlarla ünlü Kocabaş Müzayede bu kez de çok sayıda ünlü koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı Türkiye`nin önemli koleksiyonlarından ve Osmanlı`nın köklü ailelerinden derlenen ele geçmez güzellikteki 241 adet eserden oluşan bir koleksiyonu satışa sunuyor. Bu eserlere daha şimdiden koleksiyoncular, özel müzeler ve yurtdışından birçok meraklı büyük ilgi göstermekte. Müzayede de satışa sunulan eserlerin müzayede başlangıç fiyatlarının değerlerinin çok çok altında olması müzayedeye olan ilgiyi arttırmakta.

Müzayede de Oryantalist Resim Sanatı`nın büyük ustası Leonardo de Mango`nun 50x38 cm. ölçülerindeki "Saraylı Genç Cariye" konulu başyapıtı 45.000 YTL.`den açık arttırmaya çıkacak. Öne çıkan eserler arasında Saray ressamı Antranik`in "Sultan Abdülmecid Han" konulu tablosu, Hidiv Hanedanı Kral Faruk`un Kraliyet Arması ve özel eşyaları, Sait Halim Paşa, Sultan II.Mahmud, Hidiv İsmail Paşa`nın özel eşyaları, Bohemya Camları, 17.Yüzyıl Osmanlı Miğfer, Sultan Yıldırım Beyazıd Han ve Sultan Çelebi Mehmed Han`ın mensubu olduğu Zeyniyye Tarikatı Makam Örtüsü, 18.Yüzyıla tarihli Osmanlı Sarayı için yapılmış kıymetli porselenler, Saray için yapılmış Christofle Sanat Eserleri, Saray aynaları, 73 adetten oluşan Osmanlı Ebru Koleksiyonu, Osmanlı Saray işi mücevherler, Osmanlı Tekstil ve işlemeleri, Osmanlı tuğralı gümüş eserler, Osmanlı Tombak Eserler, Kiepert`in 1884 tarihli Sultan II.Abdülhamid Han için yapılmış Osmanlı İmparatorluğu haritası, Topkapı Sarayı-St. Petersburg ve British Museum koleksiyonlarında örnekleri bulunan son derece nadir Marwick Markham imzalı iki adet saray işi köstekli cep saati ile Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, Sami Yetik, Necdet Kalay, Givanian, Eren Eyüboğlu, Mübin Orhon gibi ustaların önemli tabloları ile daha birçok Saray işi ve Hanedana ait paha biçilmez kıymetli antikalar, tablolar ve mücevherler sayılabilir.
Müzayedede satılacak eserler 27 Kasım`a kadar her gün saat 10.00-21.00 arası sergilenmektedir.

Kocabaş Müzayede olarak Osmanlı Sanat Eserleri`nin satışı konusunda kesinlikle yurtdışından hiç bir müzayede katılımı kabul edilmeyecektir. Bu tip eserlerin ulaşabileceği fiyat ne olursa olsun yurtiçinde kalması ve korunması 1918`den beri Kocabaş olarak en büyük prensibimizdir.
e-mail: kocabasmuzayede@gmail.com
www.kocabasmuzayede.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT