Gerçek Ekmek, Ekolojik Pazarda

Alışveriş Alışveriş Gerçek Ekmek, Ekolojik Pazarda

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 11 Haziran 2009 Perşembe

Firma: Fikir Sahibi

Adres: Şişli Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ Haz 11, 2009
Gerçek Ekmek, Ekolojik Pazarda
Gerçek gıda ile beslenmenin yaygınlaşması konusunda çaba gösteren Fikir Sahibi Damaklar, Buğday Derneği`nin her cumartesi Şişli`de yürüttüğü %100 Ekolojik Pazarda, “gerçek ekmek”i tanıtıyor.

Fikir Sahibi üyeleri ile birlikte evde, ekolojik un ve ekşi mayadan ürettikleri ekmekleri ekolojik pazarda tanıtan FSD, ürettiği ekmekleri Buğday Derneği’ne üye olanlara ve Ekolojik Pazar Projesi için bağış yapanlara hediye ediyor.

Gerçek ekmeğin evde üretilebileceğini göstermek amacıyla geçtiğimiz hafta başlayan etkinlikte FSD, bir yandan evde gerçek ekmek üretimi konusunda bilgi veriyor, diğer yandan da ekmek üretiyor. FSD’nin tezgâhından gerçek ekmek alanlar aynı zamanda “gerçek gıda” konusunda da bilgilendiriliyor. FSD`nin kurucusu Defne Koryürek, “Bir yandan gerçek ekmek`in evde üretilebileceğini göstermek diğer yandan da gerçek gıdaya ev sahipliği yapan bu pazarı ve bu pazara imkân yaratan Buğday Derneği`ni desteklemek istiyoruz” diyor.

Ekolojik Pazar’da açılan ekmek tazgâhı, FSD`nin, “Ekmek Kutsaldır, Geleneksel Ekmeğine Sahip Çık” kampanyasının bir parçası. “Ne yersek O`yuz” diyen Fikir Sahibi Damaklar, “Geleneksel Ekmeğine Sahip Çık” kampanyası ile gerçek ekmek ve dolayısıyla da gerçek gıdayı sorguluyor. FSD, ekmeğin ana maddesinin buğday olduğunu ve buğdayın özü olan “rüşeym”in vitamin, mineral ve yağ deposu, kepeğin ise lif ve mineral kaynağı olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Çocuklarımızı takviyelerle değil, gerçek gıda ile besleyelim” 7 hafta boyunca Ekolojik Pazar’da her Cumartesi, saat 9.00-11.00 arası FSD`nin gerçek ekmekleri ile buluşmak mümkün. FSD, Slow Food`un Türkiye`deki konviviyumlarından biri ve Slow Food üyesi 42, FSD google grup üyesi 219 kişiden oluşuyor.

Bilgi için:
www.bugday.org
www.fikirsahibidamaklar.org


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT