Hedefi 12`den Vuran ve Üstün Bir Görünürlük Sunan Futbol Topu: Yeni Nike Total 90 Omni

Alışveriş Alışveriş Hedefi 12`den Vuran ve Üstün Bir Görünürlük Sunan Futbol Topu: Yeni Nike Total 90 Omni

Tarihler: 31 Mart 2008 Pazartesi ~ 04 Nisan 2008 Cuma

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2008 ~ Nis 4, 2008
HEDEFİ 12’DEN VURAN VE ÜSTÜN BİR GÖRÜNÜRLÜK SUNAN FUTBOL TOPU: YENİ NİKE TOTAL 90 OMNI
Nike’ın hedefi 12’den vuran yeni futbol topu Total 90 Omni, görünürlük açısından da üstün bir performans sunuyor. Nike araştırma laboratuarlarında iki yıl boyunca çeşitli testlere ve bilgisayar simülasyonlarına tabi tutulan bu top ayrıca dünyanın en iyi futbol kulüpleri ve futbolcuları tarafından da denendi.
Nike’ın Geliştirilmiş Yenilik Ekibi, bu topu tasarlarken, sporcuların temel performans ihtiyaçlarına daha derinlemesine cevap verecek yeni yollar aramak üzere yola çıktı.

Her yönden eşit etki
Futbolcular, topa hangi futbol zemininde vururlarsa vursunlar, bekledikleri tek şey vardır; o da her yönden eşit bir etki ve dokunuş. Total 90 Omni’nin yeni panel geometrisi tam da bu amaca hizmet etmek üzere tasarlandı. Geliştirilmiş altıgen ve beşgenlerin muhteşem birlikteliği neredeyse mükemmel bir top şekli yaratıyor. Patent almayı bekleyen tasarım, topun içerisindeki basıncı paneller arasında ve topun genelinde çok daha eşit bir şekilde dağıtıyor. Mühendisler bu tasarıma, ‘360 Dereceli Tatlı Vuruş Noktası’ adını veriyor. Bu tasarım sayesinde topa vurulduğu anda gideceği yön çok daha net bir şekilde tahmin edilebiliyor ve topla çok daha güçlü vuruşlar yapılabiliyor. Oyuncuların deyişiyle, bu tasarım sayesinde futbolcular topa güvenle yaklaşabiliyor.

Inter Milan takımının savunma oyuncularından biri olan Marco Materazzi, Total 90 Omni ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor: “Her zaman benim istediğim gibi hareket ediyor. Dokunuşu son derece yumuşak. İstediğimde onun dümdüz gitmesini sağlayabiliyorum. Bence bu gerçekten harika bir futbol topu.”

Gerçekten isabetli: Hedefe giden bir aerodinamik
Gitmesi istenen noktaya ulaşamayan şutlar ve paslar için Nike, aerodinamik mikro delikli eşsiz bir Poliüretan kaplama sunuyor. Aerodinamik tünel içerisinde geliştirilen bu kaplama sayesinde top daha hızlı savruluyor ve hedefe çok daha net bir şekilde varıyor.

Geliştirilmiş görünürlük: Tüm gözler topun üzerinde
İyi bir futbolcunun, hızlı hareket eden futbolcularla dolu bir sahada, gözlerini hızla hareket eden topun üzerinden ayırmaması gerekir. İşte onları bu zorlu görevlerinde yalnız bırakmayan Total 90 Omni, performans grafikleri ve rengiyle anlık kararlar alma konusunda büyük bir görev üstleniyor. Total 90 Omni’nin etrafını çevreleyen yeni siyah asimetrik bant, topun dönmesiyle birlikte daha güçlü bir görüntüye sahip oluyor, topun saha üzerindeki yerini bulmayı, dönüş oranını, hızını ve yörüngesini her açıdan daha iyi tespit etmeyi sağlıyor. Böylece, baskının iyice arttığı zamanlarda hızlı futbolcuların hızlı kararlar almasına yardımcı oluyor.

Amaç gole ulaşmak
Manchester United, Arsenal, Inter Milan ve Valencia gibi büyük futbol kulüpleri Total 90 Omni’yi test ederek, Nike’ın bu yeni futbol topunu geliştirmesine ve güncelleştirmesine katkıda bulundular. Oyuncular ve tüketiciler daha sonra futbol topu alanında yapılacak yeniliklerde bir sonraki adımın ne olacağına hep birlikte tanıklık edecekler.
Pek çok uluslararası futbol kulübü, ilk olarak bahar döneminde bu topun, siyah ve beyaz asimetrik renklerdeki modelini kullanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT