Her Çocuğa Bir Dizüstü, Dünyanın En `Yeşil` Dizüstü Bilgisayarını Ortaya Çıkardı

Alışveriş Alışveriş Her Çocuğa Bir Dizüstü, Dünyanın En `Yeşil` Dizüstü Bilgisayarını Ortaya Çıkardı

Tarihler: 19 Kasım 2007 Pazartesi ~ 25 Kasım 2007 Pazar

Firma: XO dizüstü

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2007 ~ Kas 25, 2007
Her Çocuğa Bir Dizüstü, Dünyanın En “Yeşil” Dizüstü Bilgisayarını Ortaya Çıkardı
- XO dizüstü, sıradan dizüstü bilgisayarların tükettiği enerjinin onda birini harcıyor ve Avrupa ile ABD’nin en yüksek çevre sertifikalarını kazanıyor. -
Kâr amacı gütmeyen Her Çocuğa Bir Bilgisayar(OLPC) girişimi tarafından gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların “öğrenmeyi öğrenmelerine” yardım etmek amacıyla geliştirilen dünyanın en yenilikçi dizüstü bilgisayarı, OLPC tarafından bugün yayınlanan verilerin ve bağımsız değerlendirmelerin ışığında aynı zamanda dünyanın en enerji tasarruflu ve çevre dostu dizüstü bilgisayarıdır.

Yılsonuna doğru seri üretimi başlayacak olan yeşil renkli XO dizüstü, çok az enerji harcayan, zehirli maddeleri asgari derecede içeren, olağanüstü sağlamlıkta, uzun ömürlü, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan ve geri dönüştürülebilen bir bilgisayardır. Dolayısıyla, XO dizüstü bilgisayar, çevre alanındaki sertifikaların en üst düzeylerine layık görüldü: Avrupa Birliği’nin çok yüksek RoHS standartlarına uyum sağlayan bilgisayar, ayrıca Energy Star 4.0 Kategori A’ya (en yüksek değerlendirme) uygun bulundu ve ABD dizüstü ve masaüstü bilgisayarların çevre değerlendirmelerini yapan kurum tarafından, sekiz bilgisayardan birine verilen EPEAT Gold değerlendirmesine layık görüldü.

“OLPC, XO dizüstü bilgisayarı geliştirirken, dünyanın tüm çocuklarında yaratıcılık ve öğrenme isteğini artıracak, çocuk dostu bir eğitim aracı oluşturmayı hedeflemiştir,” diyen OLPC Teknoloji Yöneticisi Mary Lou Jepsen, şöyle devam etti: “Ancak aynı derecede önemli olan bir konu da, sağlıksız veya kısıtlı enerji kaynakları olan ücra yerlerde de rahatlıkla kullanılabilecek bir bilgisayar üretmekti. Ortaya çıkan sonuç, çevre üzerinde sıradan bir dizüstü bilgisayarın onda biri kadar etkiye yol açan bir bilgisayardır. Bu, şimdiye kadar üretilen en yeşil dizüstü bilgisayar ve yeşillik sadece rengiyle sınırlı değil.”

XO dizüstü, sıradan bir dizüstünün ihtiyaç duyduğu enerjinin sadece onda biriyle çalışıyor ve elektrik girişi olmadan çalışabildiği için dünya etrafındaki çocuklar güneş enerjisiyle ya da insan gücüyle çalışabilen bir bilgisayarı kullanabilecekler. Ayrıca, sıradan dizüstü bilgisayarlarda bulunan civa, kadmiyum, kurşun ve hekzavalan krom gibi zehirli maddeler de XO’da ya ortadan kaldırıldı ya da asgari düzeyde kullanıldı.

XO’nun olağanüstü enerji tasarrufu, yeni bir bilgisayar mimarisiyle mümkün kılınmaktadır: Kablosuz bağlantı ve yeni son derece az tüketimli ekran açık kalırken mikroişlemci bir anlığına kapanabilmektedir, bu da enerji tüketimini çok düşürmektedir. AMD’nin geliştirdiği işlemci o kadar hızlı açılıp kapanabilir ki, geçiş kullanıcı tarafından hissedilmezken pil ömrünü önemli derecede uzatabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT