Her Yaştan Aşıklara En Güzel Yılbaşı Hediyesi

Alışveriş Alışveriş Her Yaştan Aşıklara En Güzel Yılbaşı Hediyesi

Tarihler: 30 Kasım 2010 Salı ~ 31 Aralık 2010 Cuma

Firma: Can Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 30, 2010 ~ Ara 31, 2010

Can Dündar’ın kendine özgü büyülü anlatımıyla kaleme aldığı ve Türk edebiyatının “Şair-i Âzam”ı Abdülhak Hâmid’in Belçikalı genç eşi Lüsyen’le yaşadığı olağandışı aşkın hikâyesini anlatan Lüsyen, tarihle edebiyatı buluşturan en güzel örneklerden biri. Bu yıl sevdiklerinize kitap armağan edeceklerin liste başında olmalı!

Aşk, adeta randevulaştı onlarla...
1912’de, Brüksel baharında...

Can Dündar’ın bu satırlarla başlayan yeni kitabı Lüsyen, Türk edebiyatının büyük şairi Abdülhak Hâmid’in altmış yaşındayken gönlünü kaptırdığı, on sekiz yaşındaki Belçikalı güzel Lüsyen’le yaşadığı fırtınalı aşkın öyküsünü anlatıyor. Okurların oluşturduğu uzun imza kuyruklarıyla 29. İstanbul Kitap Fuarı’nın yıldızı olan Lüsyen, kısa sürede best-seller listelerinde yerini aldı. Yeni yıl yaklaşırken, kitabın en güzel hediye olacağını düşünenlerdenseniz, tarihle edebiyatı buluşturan bu eser en güzel hediye olacak!

Tarihin Gizli Kalmış Anekdotları Lüsyen’de Açığa Çıkıyor
Yazarın Can Yayınları’ndan çıkan ilk kitabı olan Lüsyen, Birinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde başlayan benzersiz bir aşkın öyküsünü anlatırken, bir yandan da Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanık ediyor okuru. Atatürk’ten Victor Hugo’ya, Nâzım Hikmet’ten Karındeşen Jack’e kadar tarihe damgasını vurmuş pek çok isim konuk oluyor Lüsyen’in sayfalarına.

Can Dündar, yoğun bir araştırma döneminin ardından kaleme aldığı kitabında, daha önce hiç dile getirilmemiş sayısız anekdotu aktarıyor. Atatürk’ün Lüsyen’le dansı, Keriman Halis’in Türkiye güzeli seçildiği yarışmanın jürisinde yaşananlar, Abdülhak Hâmid ile Nâzım Hikmet’in edebiyat tarihimiz açısından kritik önem taşıyan buluşması, Şair-i Âzam’ın içki kuyruğunda bekleyişi, Karındeşen Jack’ın Sultan Abdülhamid’e gönderdiği suikast mektubu, İsmet İnönü ve Halide Edib’in satranç tutkuları bu öykülerden yalnızca birkaçı. Lüsyen, tarihe mal olmuş bir aşkı tüm ayrıntılarıyla gözler önüne sererken, o dönemi, yoğun atmosferi ve her birini merak ettiğiniz ünlü simalarıyla bir kere daha yaşatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT