Hoşgeldin Çilingir Rakı

Alışveriş Alışveriş Hoşgeldin Çilingir Rakı

Tarihler: 26 Eylül 2005 Pazartesi ~ 30 Eylül 2005 Cuma

Firma: Çilingir Rakı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2005 ~ Eyl 30, 2005
HOŞGELDİN ÇİLİNGİR
EFELER DİYARINDA ÇİLİNGİR SOFRASI KURULDU...

Efe kalitesinde güzel rakının serti geldi: ÇİLİNGİR. 6 Eylül 2005 Salı günü Çubuklu 29’da düzenlenen ve Çilingir’in tanıtıldığı özel geceye, Elda’nın yöneticilerinin yanı sıra İstanbul’un tanınmış simaları katıldı.

“Güzel rakının tadını unutmuştuk” diye Eylül 2004’te çıkarılan ve bir yıl gibi kısa bir sürede milyonlarca rakıseverin ilk tercihi haline gelen Efe Rakı’nın üreticisi Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri A.Ş. (Elda), yeni markası Çilingir ile sert rakıseverleri mest edecek.
‘Delikanlı tat, delikanlı fiyat’ anlayışıyla üretilen Çilingir’in, bir yıldır piyasada bulunan ve büyük beğeni toplayan Efe Rakı’nın kalitesinde ama boğaz yakan rakı sevenler için özel olarak hazırlanan bir rakı olduğu belirtiliyor.

Efe’den Gönlü Zenginlere Özel Türk tüketicilerden olduğu kadar yurt dışında da büyük beğeni toplayan Efe Rakı için gelen taleplerin karşılanamaması sebebiyle, kısa bir süre önce kapasite arttırma kararı alınmıştı. Kapasiteyi yıllık 15 milyon litre olarak yükselten üretici firma Elda, 6 Eylül 2005 Salı gecesi Çubuklu 29’da düzenlenen muhteşem gecede “gönlü zenginler için” ürettiği Çilingir’i özel şovlarla tanıttı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın öncülüğünde İzmir’li girişimcilerin kurduğu Elda, Türkiye’nin ilk Özel Sektör Alkollü İçecek Üretim tesisini Eylül 2004’te faaliyete soktu. Bu tesislerde özenle üretilen ve ilk özel sektör rakısı olan Efe Rakı; ilk günden bu yana ambalajı ve kalitesi ile uluslararası standartta bir ürün olarak değerlendiriliyor. Ürün Ege ve Çeşme’nin anasonu ile en iyi kalite Anadolu üzümlerinden tek fabrikada ve aynı standartta hazırlanarak piyasaya sunuluyor. Efe, üretimde kullanılan suyu ile yumuşak bir içime sahip ve kapağının geri dönüşümsüz olması sebebiyle güvenle içilebilecek bir ürün olarak büyük beğeni topluyor.

Yoğun Talebe Delikanlı Karşılık Tüm bu özellikleriyle yoğun talep gören Efe Rakı’nın kısa süre içerisinde piyasadan %25’in üzerinde pazar payı aldığı ifade ediliyor. Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da büyük ilgi ile karşılanan rakının üretici firması Elda’nın 2005 hedefi, üretiminin %20’sini ihraç etmek...
Yurtdışı çalışmalarında AB ülkeleri ve KKTC ihracatı devam ederken bunun yanında Japonya ve Güney Kore, Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden ise Azebaycan’a ihracat yapılmaya başlandı. Kanada ve ABD ihracatı için görüşmeler devam ederken, kısa süre içerisinde bu ülkelerdeki raflarda da ürünün yer alacağı öngörülüyor. Efe Rakı ile yurt dışında da dikkat çeken Elda, Çilingir ile aynı başarıyı sürdürmeyi planlıyor.

Çilingir’li Birinci Yıl Kutlaması Pazara Efe Rakı ile giren Elda, Çilingir ile aynı zamanda birinci yılını kutluyor. Piyasaya 70cl’lik ambalajlarda çıkan Çilingir, kısa bir süre önce tüm raflarda yerini aldı. “Boğaz yakan rakıyı sevenler” için özel olarak üretilen Çilingir, tadımcılar tarafından “güzel rakının biraz daha serti” olarak değerlendiriliyor. Efe kalitesinde sert bir rakı olan ürün gönlü zenginlere özel bir fiyatla sunuluyor: 21,5 YTL.

Çilingir’in lansman gecesinde bir konuşma yapan Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Efe’yi güzel rakının tadını unutmuştuk diye çıkardık. Bir yıl gibi kısa bir sürede milyonlarca rakısever Efe’ye geçti. Bu arada baktık ki bütün rakılar Efe’ye benzemeye başladı. Bu sefer boğaz yakan rakıyı sevenler aradıkları gibi rakı bulamaz oldu. Biz de güzel rakının biraz daha sertini yaptık.” dedi. Çilingir ile pazar üstünlüğünü artırmayı hedeflediklerini belirten Ekrem Demirtaş, Efe Rakı’nın yurt dışındaki başarısını hatırlatarak yeni ürünü Balkanlar ve Ortadoğu’ya da ihraç edeceklerini açıkladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT