İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor

Alışveriş Alışveriş İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor

Tarihler: 11 Aralık 2006 Pazartesi ~ 13 Aralık 2006 Çarşamba

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Adres: İstiklal Cad. Öğüt Sok. No:4/1 Consept Binası Taksim Taksim İstanbul

Telefon: 0212 251 13 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2006 ~ Ara 13, 2006
İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “Haydi Osmanlı Sefere”, “Velosipetle Bir Cevelan” ve “Selahattin Hilav ve Paris Mektupları” adlı eserlerle tarihimizin bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı sürdürüyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayınlanan üç yeni anı kitabı, tarih sever okuru geçmişimize doğru keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

HAYDİ OSMANLI SEFERE / Prut Seferi’nde Lojistik ve Organizasyon Hakan Yıldız
ANI, 248 Sayfa, KDV dahil fiyatı: 28 YTL
Haydi Osmanlı Sefere, Prut Seferi örneğinde Osmanlı seferlerinin ayrıntılı ve renkli bir panoramasını çiziyor. Arşiv belgelerinin de yardımıyla sefere katılan insanlar isimleriyle, eylemleriyle, hatta işledikleri hatalar ve aldıkları cezalarla hayat buluyor. Ordunun sefer güzergâhı, bugün bile izlenebilecek netlikte çizilirken, bu yolun etrafındaki hummalı faaliyetler gözler önüne seriliyor:
Savaşın ilanı… Yeniçerilerin şehir dışındaki Davutpaşa Sahrası’nda toplanması… Orduyu uğurlayan esnaf loncalarının düzenlediği görkemli tören alayı… Ordunun geçeceği yolları temizleyen ve onaran görevliler… Bugünkü yol levhalarına karşılık gelen tümsek üzeri işaret direklerinin dikilmesi… Ordunun duraklayacağı her menzilde taze ekmek pişirilmesi için ambarlar yapılıp buğday depolanırken, bir yandan da fırınlar inşa edilmesi… Askerlerin soğuk içecek içebilmesi için buzcuların faaliyete geçip kar kuyularını doldurması… Eyaletlerden buluşma noktalarına akan askerler… Nehirlerde ve denizlerde hız kazanan insan, gıda ve silah trafiği… Ve tüm bunların organizasyonu…
Günümüzün lojistik şirketlerini hayrete düşürecek bir lojistik başarı öyküsü… Kültür Yayınları büyük boy kuşe kağıda tamamen renkli olarak basılan bu eseri Osmanlı tarihine ait bilimsel çalışmalar yürüten Hakan Yıldız’ın kaleminden sunuyor. Dönemin minyatürleri, resimleri ve haritalarıyla tam bir görsel şölen niteliği taşıyan eser hem okumak, hem seyretmek, hem armağan etmek için ideal bir seçenek…

VELOSİPETLE BİR CEVELAN / 1900’e doğru İstanbul’dan Bursa’ya Bisikletli Bir Gezi İbnülcemal Ahmet Tevfik
Çeviren: Cahit Kayra, GEZİ NOTLARI, KDV dahil fiyatı: 7 YTL
1890’lı yılların sonlarında, bisiklet meraklısı İstanbullu bir genç, Bursa ve çevresinde bir keşif gezisine çıkmaya karar verir. Günümüz yazarları gibi, geçeceği yolları önceden belirler, ziyaret edeceği şehirlerin ve kasabaların hakkında bilgiler derler. İstanbul’dan Mudanya’ya yaptığı gemi yolculuğundan, Bursa-İnegöl-Yenişehir-Bursa yoluyla geri dönüşüne dek tüm gezisini kayda geçirir. İstanbul’a döndükten sonra, 1900’de bastırdığı gezi notları, bize 20. yüzyılın eşiğindeki Bursa’nın renkli bir panoramasını çizer:
Hamamlardan çalgılı gazinolara, mesirelerden köylere, derbentçilerden Boşnak ve Gürcü göçmenlere, otelcilerden demircilere, buz gibi kaynaklardan bereketli meyve bahçelerine pek çok renk ve ayrıntıyla…
Kültür Yayınları Ahmet Tevfik’in sıcak ve eğlenceli metnine Cahit Kayra’nın çevirisi ve döneme ait haritalar ve pek çok resimle birlikte yüzyıldan uzun bir aradan sonra yeniden hayat veriyor.

SELAHATTİN HİLAV VE PARİS MEKTUPLARI Sema Rifat
MEKTUPLAR, KDV dahil fiyatı: 9 YTL
“Selahattin Hilav ve Paris Mektupları” Türkçe’den Batı kültürünün mihenk taşlarına köprüler kuran Selahattin Hilav’ın hayatında önemli bir yer tutan Paris yıllarını onun mektupları üzerinden anlatıyor. Diğer yandan ise bu yazar, çevirmen ve düşünce adamı Hilav’ın düşünce dünyasından ve özel hayatından kesitlerle tüm yaşamına bir pencere açarak sanatçının ailesi, yakın arkadaşları, yaşam biçimi, dünya görüşü, dil duygusu ve çeviri anlayışına mercek tutuyor.
1954-1958 yılları arasında Paris’ten gönderdiği mektuplar Selahattin Hilav’ın düşünsel olgunlaşma serüvenine, “varoluş” mücadelesine, kendisiyle hesaplaşmasına, araştırmalarına, resim sanatına duyduğu özel ilgiye, özlemlerine, sıkıntılarına tanıklık ediyor. Kültür Yayınları, pek çok fotoğraf, özgün çizim ve Hilav’ın hiç yayımlanmamış bir metninin de yer aldığı kitabı tarih meraklılarının beğenisine sunuyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT