İş Kültür Yayınları`ndan Yepyeni Bir Eser: 1929 Kışı Bir Şehir Efsanesi

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları`ndan Yepyeni Bir Eser: 1929 Kışı Bir Şehir Efsanesi

Tarihler: 15 Ocak 2007 Pazartesi ~ 15 Ocak 2007 Pazartesi

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2007 ~ Oca 15, 2007

İŞ KÜLTÜR YAYINLARI’NDAN YEPYENİ BİR ESER: “1929 KIŞI BİR ŞEHİR EFSANESİ”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları onlarca yıldır kulaktan kulağa dolaşarak adeta bir şehir efsanesine dönüşen 1929 kışını bir fotoğraf albümüyle tarih meraklılarının beğenisine sunuyor.

“İstanbul Boğazı donmuş, Sarayburnu’ndan Üsküdar’a yürüyerek geçenler olmuş!’’
İstanbulluların özellikle soğuk havalarda ve kar olanca şiddetiyle yağarken birbirlerine bir şehir efsanesi olarak anlattıkları, kulaktan kulağa yayılmış bu hikâye, genellikle “Hadi canım, uydurma…’’ ya da “Vay canına! Gerçek mi acaba?’’ nidaları ve sorularıyla karşılanır.

Cengiz Kahraman, 7 yıl süren uzun bir araştırma ve derleme süreci sonucunda hazırladığı bu fotoğraf albümünde, efsaneye dönemin amatör ve profesyonel fotoğrafçılarının objektiflerinden ışık tutuyor. Kendi başlarına da büyük değer taşıyan fotoğraflar sayesinde, hem o “en uzun kış”a tanıklık ediyor, hem de bugün pek çoğunun yerinde yeller esen yapıların arasında dolaşıyoruz. Ayrıca fotoğraflara eşlik eden, dönemin gazete ve dergilerde çıkmış haberlerden derlenmiş metinde, dönemin havasını daha iyi yansıtabilmek kaygısıyla, o günün dili de olabildiğince korunmuş. Okuyucuyu, tarihe geçmiş ve “efsane”nin oluşmasına katkıda bulunmuş eski İstanbul kışları hakkında kısaca bilgilendirebilmek için, metnin başlangıcında 1929’a gelinceye kadar yaşanmış büyük kışların kısa bir kronolojisi de yer alıyor.

Aralara serpiştirilen çerçeve yazılar ve karikatürler ise 1929 yılına ait tanıklıkları, İstanbul kışlarına ait rivayetleri, eğlenceli hikâyeleri, esprileri yansıtıyor. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulan “1929 KIŞI BİR ŞEHİR EFSANESİ” fotoğraf albümü soğuk ve karın, hatta yaşanan kimi trajedilerin şehir ve insanlar tarafından nasıl bir eğlenceye dönüştürüldüğünün en güzel örneklerini içinde barındırıyor.

1929 KIŞI BİR ŞEHİR EFSANESİ
Hazırlayan: CENGİZ KAHRAMAN
FOTOĞRAF ALBÜMÜ
186 sayfa
Dört renk, kuşe
24x32 cm
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT