İş Kültür Yayınları’ndan Çocuklara Yeni Kitaplar

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları’ndan Çocuklara Yeni Kitaplar

Tarihler: 12 Mart 2007 Pazartesi ~ 13 Mart 2007 Salı

Firma: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2007 ~ Mar 13, 2007
İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: Binbir Gece Masalları, Oz Büyücüsü ve Altın Anahtar/Ağırlıksız Prenses…
“İş Çocuk Klasikleri”ni yayınlamayı sürdüren Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, dünya çocuk edebiyatının en güzel örneklerini minik okurlarla buluşturuyor. “İş Çocuk Klasikleri” serisinin yeni kitapları “Binbir Gece Masalları”, “Oz Büyücüsü” ve “Altın Anahtar - Ağırlıksız Prenses” çocuklara yeni dünyaların kapılarını aralıyor.
Ünlü çevirmenlerin kısaltılmamış metinleriyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan çocuk kitaplarına yenileri eklendi. Her ay farklı eserin yayınlandığı dizide, şimdi de “Binbir Gece Masalları”, “Oz Büyücüsü” ve “Altın Anahtar –Ağırlıksız Prenses” kitapları yer alıyor.
Yeni kuşaklara keyifli okuma saatlerinde Antoine Gallard, L. Frank Baum ve George Macdonald’ın usta kaleminden çıkan bu üç güzel seçenek İş Kültür Yayınları tarafından sunuldu.

BİNBİR GECE MASALLARI
Antoine Gallard
Çeviren: Ferid Namık Hansoy
“Kışla yaz arasında ziyaret için gelen benim. Ama ziyaretim gece ışıklarının görünümü kadar kısadır. Ay ışığının toprağa düşüşü kadar kısadır. Çiçek açışımın kısa süresinden yararlanmak için acele edin ve hatırlayın ki zaman keskin bir kılıçtır. Uzun süre beni elinde tutmayı düşünen yanılmaktadır. Ben bülbülün aşık olduğu gülüm.”
Yüzlerce yıl boyunca, Çin`den Kuzey Afrika`ya uzanan ve Çin, Çin Hindi, Hindistan, İran, Irak, Türkiye, Suriye ve Mısır`ı kapsayan bir alanda anlatılan Binbir Gece Masalları, ilk kez Antoine Galland tarafından düzenlenip Fransızcaya çevrilerek (1704-17, 12 cilt) dünyaya tanıtıldı.
Dünyalar güzeli Sehrazat’ın bin bir gece boyunca Sultan Şehriyar’a anlattığı masallar zengin içeriği, kurgusundaki ustalık ve fantastik öğelerin bolluğu ile küçüklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekmektedir.

OZ BÜYÜCÜSÜ
L. Frank Baum
Çeviren: Volkan Yalçıntoklu
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
KDV dahil fiyatı: 16 YTL
“Artık basmakalıp cinler, cüceler ve perilerle birlikte yazarların her hikayeden birtakım ürkütücü dersler çıkarmayı vurgulayarak, tüyler ürpertici ve korkunç olaylar anlatmadığı, yepyeni “şaşırtıcı hikayelerin” zamanı geldi.” İş Kültür Yayınları, Kansas’ın uçsuz bucaksız çayırlarının ortasında yaşarken, korkunç bir hortumla Oz Diyarı’na sürüklenen ve olağanüstü maceralar yaşayan Dorothy’nin çocuk edebiyatına modern bir kimlik kazandıran sürükleyici ve eğlenceli öyküsünü çocukların beğenisine sunuyor.

ALTIN ANAHTAR
AĞIRLIKSIZ PRENSES
George Macdonald
Çeviren: Sinan Ezber
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
KDV dahil fiyatı: 16 YTL
Muhteşem hazinelere ulaşmanızı sağlayacak bir altın anahtarı nerede bulabilirsiniz? Tabi ki gökkuşağının bulunduğu yerde.
Ya yerçekimiyle arası pek de iyi olmayan bir kızınız olsaydı ne yapardınız? Hele bu kız bir de ülkenin geleceğini ellerinde tutan ama zerrece sorumluluk taşımayan bir prenses olsaydı…
İş Kültür Yayınları, temelleri binlerce yıllık mitolojilere dayanan fantastik edebiyatı modern anlamda yazıya döken ve türün atası olarak bilinen George Macdonald’ın iki eserini bir arada çevirisiyle çocukların beğenisine sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT