İş Kültür Yayınları’ndan Yeni Bir Sanat Rehberi: Sanat Hazineleri

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları’ndan Yeni Bir Sanat Rehberi: Sanat Hazineleri

Tarihler: 15 Ekim 2007 Pazartesi ~ 19 Ekim 2007 Cuma

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2007 ~ Eki 19, 2007
İş Kültür Yayınları’ndan yeni bir sanat rehberi: “Sanat Hazineleri”…

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları geleceğin sanatçıları için olağanüstü bir rehber niteliğindeki “Sanat Hazineleri” adlı eseri minik okurların beğenisine sunuyor.

Afrika’dan maskeleri, Japonya’dan baskıları, Amerika’dan resimleri, Avrupa’dan heykelleri ve dünya çapında pek çok eseri kapsayan, büyüleyici bir sanat koleksiyonun yer aldığı “Sanat Hazineleri” sayesinde çocuklar her bir sanat eseri ve sanat eserlerini yapan sanatçılarla ilgili bilgi edinip, aynı zamanda bu eserlerden esinlenerek denenen projeleri inceleme olanağı buluyor. Projelerden bazıları, okura, aynı metodu ve kaynakları nasıl kullanabileceğine ilişkin bilgiler verirken, bazıları ise sanat eserinin ne anlattığı temeline dayanıyor, bu sayede adı geçen konuları ve düşünceleri keşfedebilme olanağı sağlıyor.

“Sanat Hazineleri”, her biri farklı bir resim tekniğiyle yapılmış, farklı ülkelerden 22 sanat eserini ve bunların yapılış yöntemlerini anlatıyor. Her biri ünlü bir sanatçı tarafından yaratılmış bu eserler farklı manzaralar ve karmaşık püskürtme resimlerden, büyülü hayvan resimlerine ve hareketli heykellere varıncaya kadar bambaşka görsel biçimleri sergiliyor ve her sanat eseri, o eseri yapan sanatçının yönteminden veya fikirlerinden esinlenen projelerle destekleniyor. Rosie Dickins tarafından hazırlanan kitapta, Van Gogh, Kandinsky, Hokusai, Picasso, Rousseau, Calder, Matisse, Monet, Degas, Giacometti, Hirst, O’Keeffe, Pollock ve Turner’in eserleri yer alıyor.

SANAT HAZİNELERİ
Rosie Dickins
Tasarlayan: Nicola Butler
Çeviren: Cemaliye Didem Erüreten
Sanat Danışmanı: Dr. Erika Langmuir
Karikatürler: Georgien Overwater
Renkli Resimli
KDV dahil fiyatı: 25 YTL



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT