Kayra`dan Kalecik Karası`na Yine Farklı Bir Yorum: Terra Beyaz Kalecik Karası 2010

Alışveriş Alışveriş Kayra`dan Kalecik Karası`na Yine Farklı Bir Yorum: Terra Beyaz Kalecik Karası 2010

Tarihler: 17 Mayıs 2011 Salı ~ 17 Haziran 2011 Cuma

Firma: Kayra

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2011 ~ Haz 17, 2011

Kayra’nın dünyanın ve Anadolu’nun en özel üzümlerini işleyerek yarattığı Terra serisi, şimdi de Türkiye’nin Kalecik Karası üzümümden beyaz şarap stilinde üretilmiş ilk şarabı olan Terra Beyaz Kalecik Karası 2010’u sunar.

Kayra Şarapları Üretim Müdürü Murat Üner önderliğindeki Kayra’nın genç şarap yapım ekibi tarafından, Kalecik Karası üzümünün esnek ve farklı kalıplara girebilecek potansiyelinin ortaya çıkarılmasıyla hayat bulan Terra Beyaz Kaleci Karası 2010, beyaz şarap stili ile üretilmiş bir roze sek şarap özelliği taşıyor. Sınırlı sayıda üretilen bu çok özel şarap ile farklı bir roze deneyimine hazır olun.

Terra Beyaz Kalecik Karası 2010, burunda beyaz şarap profilini yansıtan ancak damakta kırmızı ve roze şaraplardaki aroma profili çağrışımlarını sunan, Kalecik Karası üzümünün zengin profilini yansıtan yepyeni bir deneme…

Türkiye’den önce Wines of Turkey platformunun düzenlediği Londra tadımında İngiliz şarap uzmanlarından tam not alan Terra Beyaz Kalecik Karası 2010, Türkiye’nin ilk Kalecik Karası üzümümden beyaz şarap stilinde üretilmiş roze şarabı olma özelliği taşıyor. Kayra, böylece Terra serisi ile Kalecik Karası üzümünün potansiyelini Kırmızı, Roze ve Beyaz olmak üzere üç farklı stilde sunan ve yerel üzümlerin dünya şarap pazarında da tanıtımında öne çıkaran önemli bir adım atmış oluyor.

Kayra Şarapları Üretim Müdürü Murat Üner önderliğindeki Kayra’nın genç şarap yapım ekibi tarafından yaratıldı. Murat Üner, Terra Beyaz Kalecik Karası 2010 için izlenen özel üretim süreci şöyle özetledi: “Öncelikle bağ seçimi yapıldı, üzümler normal hasat tarihinden daha erken toplandı, daha yüksek asiditeye sahip, daha az renk toplamış olmalarına dikkat edildi. Üzümler tamamen beyaz şarap prosesinde olduğu gibi işlendi.

İşletmeye gelir gelmez saplarından ayrılarak, beyaz üzüm gibi presleme ve soğutma işlemine alındı. Preslemede renk almamak çok önemliydi. Bu nedenle üzümleri çok fazla sıkmadan, ilk akan şıra, daha renk pigmentleri ile zenginleşmeden ayrıldı. Bu da pres randımanının çok düşük olmasına yol açtı. Beyaz şarap prosesinde olduğu gibi serin fermentasyon yapıldı. Tüm proseste soğutma sürekli uygulanarak üzümden alınan aromaları korumak hedeflendi.”

Terra Beyaz Kalecik Karası 2010, Denizli Bölgesi’nde yetişen en seçkin Kalecik Karası üzümlerinden üretildi. Burunda hem beyaz saraplarda almaya alistigimiz narenciye ve portakal çiçekleri gibi kokulari hem de roze veya kırmızı şaraplarda karşılaştığımız kırmızı meyve aromalarına sahip.

Terra Beyaz Kalecik Karası, damakta çilek, ahududu ve zencefil tatlarını dengeli bir asidite ile birlikte taşıyan lezzetli bir iz bırakıyor. Terra Beyaz Kalecik Karası 2010, karides, tekir, istavrit, sardalye gibi tavada yapılmış deniz mahsulleri, tavuk etleri, peynirli pizzalar, tuzlu peynirler ve taze kaşar peyniri ile mükemmel uyum sağlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT