Klasik Türk Ressamlarına Rekor Açılış Fiyatları

Alışveriş Alışveriş Klasik Türk Ressamlarına Rekor Açılış Fiyatları

Tarihler: 27 Şubat 2011 Pazar ~ 27 Şubat 2011 Pazar

Firma: İstanbul Swissotel

Adres: Bayıldım Caddesi No.2 Maçka, Beşiktaş 34357 İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 326 11 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2011 ~ Şub 27, 2011

Antik A.Ş.’den değerli tablolar ve osmanlı eserleri müzayedesi...

3 tablo 1.7 milyon lira açılış rakamı ile müzayedeye çıkıyor. Her birinden bir rekor bekleniyor.

İbrahim Çallı 700,000 TL
Hikmet Onat 500,000 TL
Süleyman Seyyit 500,000 TL

Antik A.Ş. 27 Şubat Pazar günü İstanbul swissotel’de gerçekleştireceği “Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri” müzayedesi ile koleksiyonculara görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Turgay Artam yönetiminde gerçekleşecek müzayedede özel koleksiyonlardan bir araya getirilen Türk hat sanatının çok değerli isimlerine ait Hilye-i Şerifeler, levhalar, Kur’an-ı Kerim’ler ve Klasik Türk resminin başyapıt çalışmaları ilk kez satışa sunuluyor.

İstanbul manzaraları ile ünlü Hikmet Onat’ın “Yeni Camii” konulu başyapıt çalışması müzayededeki en yüksek değer ulaşacak eserler arasında arasında gösteriliyor. 1922 tarihli ve 96x130 cm ebatlarındaki, şiirsel renklerle tuvale aktarılmış eser Hikmet Onat’ın sanatının doruğa ulaştığı görkemli bir yapıt. Sanatçının en değerli eser rekoru Aralık ayında yine Antik A.Ş. müzayedesinde 220,000 TL’ye satılan triptik tablosu olmuştu. 27 Şubat Pazar günü satışa sunulacak “Yeni Camii” ise eski rekoru daha açılış fiyatıyla ikiye katlamış durumda.

Türk resim sanatında ekol oluşturan İbrahim Çallı’nın bilinen en büyük boyutlu müzelik natürmort çalışması 700.000 TL ile müzayedeye çıkıyor. Fransa’da aldığı sanat eğitimi ile Türk Resim sanatında çok özel bir yere sahip olan Süleyman Seyyid’in müzelik değerdeki peyzaj çalışması da 500,000 TL açılış rakamı ile müzayedeye çıkıyor.

Müzayedede ayrıca Türk resim sanatı tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Şeker Ahmed Paşa’nın natürmort konulu yağlıboya eseri, İstanbul resimleri ile tanınmış ünlü İtalyan oryantalist Leonardo De Mango’nun en değerli eserlerinden “Nargile İçen Osmanlılar” konulu çalışması (57x51.5 cm), Halil Paşa’nın “İstanbul” ve “Mısır” konulu resimleri ile İstanbul peyzajları ile tanınan diğer oryantalistler Fausto Zonaro, François Prieur Bardin, Fabiust Brest gibi sanatçıların eserleri de görücüye çıkacak eserler arasında yer alıyor. Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Şevket Dağ, Hüseyin Rıfat Çeteci, Feyhaman Duran gibi ünlü Türk ressamların eserleri de satışa sunulacak.

Hafız Osman Hilye-İ Şerife açılış fiyatı 150,000 TL

Türk Hat sanatının ekol isimleri Hafız Osman, Ali Vasfi, Yahya Hilmi ve Aziz Rufai gibi çok değerli hattatların hilye-i şerifeleri sanatseverleri heyecanlandıracak nitelikte. Hafız Vahdeti, Kazasker Mustafa İzzet, Hasan Rıza, Mustafa Rakım gibi diğer önemli hattatların levhaları da müzayedede satışa sunulacak eserler arasında.

Nadir Osmanlı gümüşleri, Süleymaniye mineli eserler, Beykoz camları ve antikalar koleksiyoner ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Turgay Artam tarafından yönetilecek olan 265. müzayededeki eserler Antik Palace’da görülebilir. Süleyman Seba Cad. Talimyeri sok. No:2 Maçka adresinden katalog temin edilebilir veya www.antikas.com internet sitesinden online kataloglara ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT