Lezita Yumurtada Her Şey Doğallık İçin

Alışveriş Alışveriş Lezita Yumurtada Her Şey Doğallık İçin

Tarihler: 04 Mayıs 2012 Cuma ~ 04 Temmuz 2012 Çarşamba

Firma: Lezita Yumurta

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2012 ~ Tem 4, 2012

Hem siz, hem de çocuğunuz için yumurta, sağlıklı beslenmenin temel yapı taşlarından biri. Günlük beslenme düzeninde yumurtanın olması gerekiyor ama hangi yumurta? Yediğimiz yumurtaların sağlığından, tazeliğinden ve güvenilirliğinden nasıl emin olacağız? Türkiye’nin önde gelen yumurta üreticilerinden Lezita’nın bu konuda verdiği ipuçları önemli. İşin başı elbette markalı, üretim süreçleri konusunda bilgimiz olan yumurtaları tüketmek. Bunun için Lezita yumurtaları ideal bir seçenek sunuyor...

Sağlıklı bir beslenme düzeni için yumurta olmazsa olmaz. Bununla birlikte yumurta tazeliği, güvenilirliği ve doğallığı en çok sorgulanan gıda maddeleri arasında yer alıyor. Peki tükettiğimiz yumurtanın her özelliği ile sağlığa uygunluğundan nasıl emin olacağız? Türkiye’nin sayılı yumurta üreticilerinden Lezita, öncelikle markalı ve üretim süreçlerinden haberdar olduğumuz yumurtaları tüketmemizin önemine dikkat çekiyor. Lezita bu konuda tüketicisine en yakın, en şeffaf markalardan biri.

Lezita yumurtalarının üretildiği kümesler, veteriner hekimler tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor, böylece sağlıklı tavuklardan sağlıklı yumurtaların alınması sağlanıyor. Tavukların beslenmesinde mısır, buğday, soya fasulyesi, ayçiçeği küspesi, mısır özü, buğday özü kepeği, tamamı doğal mineral ve vitaminler kullanılıyor. Üretilen yumurtalar tam otomatik sistemler ile el değmeden toplanıyor. Son kontrolleri yapıldıktan sonra yumurtalar, sağlık sertifikaları,hijyenik ambalajları ile çiftliklerden tüketiciye sunuluyor.

Bir tavuk yılda ne kadar yumurtlar? Taze yumurta nasıl anlaşılır? Ve yumurta ile ilgili bilmediklerimiz...

• Bir yumurta üretimi için tavuklar günde ortalama 116 gr yem yerler
• Bir yumurta için tavukların 24- 26 saate ihtiyacı vardır
• Tavuklar yaşlandıkça daha büyük yumurta üretir
• Bir tavuk yılda ortalama 300- 325 adet yumurta üretir
• Yumurta uzun süre beklemiş ise su ve karbondioksit kaybından ağırlığı azalır
• Taze ve bayat yumurta tuzlu su testi ile tespit edilebilir Taze yumurta batar
• Taze yumurta kırıldığında akı ve sarısı tamamen yayılmaz ve birbirine karışmaz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT