Mahrem Harem BKG ile Raflara Taşınıyor

Alışveriş Alışveriş Mahrem Harem BKG ile Raflara Taşınıyor

Tarihler: 07 Şubat 2011 Pazartesi ~ 07 Mart 2011 Pazartesi

Firma: Harem

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2011 ~ Mar 7, 2011

BKG tarafından 2010 yılında yayınlanan Topkapı Sarayı Müzesi kitabından sonra, Prof. Dr. Nurhan Atasoy tarafından yazılmış olan zengin içerikli ‘Harem’ kitabı da okuyucular ve tarih meraklılarıyla buluşuyor.

Türkiye’nin kültürel tanıtımına ve ülke turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Bilkent Kültür Girişimi (BKG), son yayını ‘Harem’ ile bugüne kadar ulaşılmayan veya bilinmeyen detayları okuyucuların ayağına getiriyor.

Dünyanın en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı’nın sarayın kapıları arkasında yaşadığı hayat, Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un usta kalemi sayesinde Harem kitabı ile gözler önüne seriliyor.

BKG yayınları tarafından İngilizce olarak hazırlanan kitap, Osmanlı İmparatorluğu’nda Harem’in önemini ve düzenini derinliğiyle anlatırken, muhteşem bir görsel ziyafet sunuyor ve okuyucuyu günlük hayatın zorluklarından uzaklaştırıp keyifli bir serüvene sürüklüyor.

Gerçek de Var Hayal de…

Topkapı Sarayı’nın Harem’ini konu alan kitap, Harem’in önemli alanlarını çeşitli hikaye ve anekdotlarla anlatırken, Harem’de doğum, yemek, eğlence, müzik, tiyatro, bayramlar ve düğünler gibi ilginç konuları da ele alıyor.

Diğer taraftan kitapta Harem’in bünyesinde barındırdığı insanların (Örneğin; harem ağaları, hizmetkârlar ve cariyeler olmak üzere) nasıl eğitildiklerini, ne düzende hayatlarını sürdürdüklerini ve her bir grubun Harem hayatına olan katkısını detaylı olarak paylaşılıyor.

Kitapta verilen bilgilerin hepsi kaynaklara dayandığı gibi rivayet ve efsanelerden bahsedilirken de nitelikleri belirtiliyor ve hayali olanlar gerçeklerden ayırt ediliyor.

Tam Bir Görsel Şölen

Gravürler, minyatürler, her biri tablo niteliğinde güzel fotoğraflar, Saray Koleksiyonu’ndan obje ve eşyalarla bezeli bu yayım Harem’i başlangıcından sonuna kadar 200 sayfada anlatmayı başarmakla yetinmiyor, okuyucunun geçmişe yelken açmasını, geçmişin olaylarını tamamen farklı bir gözle değerlendirmesini sağlıyor.

Kitabın 2011 senesi boyunca çok ses getireceği ve uzun süre gündemden düşmeyeceği kesin olmakla beraber, oluşturduğu nitelikli yayımlarla beraber BKG’nin kültürel yayınlardaki sıradışı çizgisi ve başarısı bir kez daha okuyucularla buluşacak.

Sanatseverlerin Topkapı Sarayı Müze Mağazaları’ndan ulaşabilecekleri ‘Harem’ kitabı ayrıca http://www.bkg.com.tr adresinden de satışa sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT