Müzeler Haftası, Rahmi M. Koç Müzesi ile Daha Anlamlı ve Özel

Alışveriş Alışveriş Müzeler Haftası, Rahmi M. Koç Müzesi ile Daha Anlamlı ve Özel

Tarihler: 20 Mayıs 2005 Cuma ~ 20 Mayıs 2005 Cuma

Firma: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 27 Hasköy 34445- İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 297 66 39-40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2005 ~ May 20, 2005
Müzeler Haftası, Rahmi M. Koç Müzesi ile Daha Anlamlı ve Özel
Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla 18 –24 Mayıs 2005 tarihleri arasında 23.sü kutlanacak olan Müzeler Haftası’nda; Rahmi M. Koç Müzesi her yıl olduğu gibi bu yılda tüm ziyaretçilerine 20.05.2005, Cuma günü ücretsiz giriş imkanı sağlıyor.

Ülkemizde, müzelerin tanıtılması, dünya müzeciliğinin gelişmesi ve birbirleriyle olan iletişimin güçlenmesini sağlamak amacıyla 1982 yılından bu yana 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” kapsamında, Rahmi M. Koç Müzesi 20 Mayıs 2005, Cuma günü ziyaretçileri için ücretsiz giriş geleneğini sürdürüyor.

Uluslararası Müzeler Konseyi’nin 1977 yılında Moskova’da yaptığı 12. genel toplantısında, her yıl 18 Mayıs’ın uluslararası "Müzeler Günü" olarak kutlanması önerisiyle gelişen müzeciliğin ülkemizdeki dönüm noktası, Tanzimat dönemine kadar uzanmaktadır. Atatürk’ün ilgisi ve teşvikiyle Cumhuriyet döneminde başlatılan çalışmalarla dinamik bir döneme giren Türk müzeciliğine, Rahmi M. Koç müzesinin büyük katkıları olmuştur. Her yıl olduğu gibi gençlere, okulda öğrendiklerini, keyifli bir mekanda gözlemleyerek ve yaşayarak anlama imkanı sağlayan Rahmi M. Koç Müzesi, klasik müzecilik kavramının dışında objeleri görsel bir şölenle seyretme ve dokunarak hissetme olanağı sağlıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında; Eski ve yeni şehre yakın olan Haliç Kıyısı’nda bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi olmasının yanı sıra, eğitici ve keyifli, yaşayan bir sosyal mekan niteliği taşımaktadır. Lengerhane ve Hasköy Tersanesi binalarından oluşan müzede eserlerinin çoğu Rahmi M. Koç’un özel koleksiyonundan oluşmakta, çeşitli kurum, kuruluş ve kişiler tarafından yapılan bağışlar ve süreli olarak verilen eserler de müzeye farklı bir boyut katmaktadır. Rahmi M. Koç Müzesi, müzecilik konusundaki öncülük ve girişimciliğinden dolayı 1996 yılında Avrupa Müzeleri Konseyi Özel Ödülünü ve Kültür Bakanlığı 2001 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü de kazanmıştır. Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2004 yılındaki toplam ziyaretçi sayısı 194.337’e ulaşarak büyük bir artış göstermiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT