Müzik ve Özgürlük CONVERSE’in Yeni Sezon Koleksiyonu’nda Yeniden Tanımlanıyor

Alışveriş Alışveriş Müzik ve Özgürlük CONVERSE’in Yeni Sezon Koleksiyonu’nda Yeniden Tanımlanıyor

Tarihler: 13 Nisan 2009 Pazartesi ~ 18 Nisan 2009 Cumartesi

Firma: Converse

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2009 ~ Nis 18, 2009
Müzik ve Özgürlük CONVERSE’in Yeni Sezon Koleksiyonu’nda Yeniden Tanımlanıyor
İlkbahar aylarının heyecanı ile yeni sezona hızlı bir giriş yapan Converse, Ozzy Osbourne, The Who ve Pink Floyd gruplarından esinlenerek hazırlanan müzik temalı koleksiyonunun yanı sıra One Star, Jack Purcell, John Varvatos, Converse RED, Heritage Basketball, Skate, Re-Issue ve Kids koleksiyonları ile orijinal ve farklı olanı arayanlara sesleniyor…
Müzik Koleksiyonu Rock grupları için tercih edilen bir marka olan Converse, müzik kültürünü değiştirmiş, kendi soundlarına ve görsel estetiğe sahip İngiliz grupları Pink Floyd, The Who ve Ozzy Osbourne, ile zamansız ikonlaşan tasarımlarını tüm müzik tutkunları için üretti. Müzik dünyasını baştan sona değiştiren bu gruplar ve müzik festivalleri 2009 İlkbahar sezonunda Converse’in müzik koleksiyonuna esin kaynağı oluyor.
Ozzy Osbourne
Heavy metal müziğin babası olarak kabul edilen Ozzy Osbourne’dan ilham alınarak hazırlanan koleksiyonda, “Ozzy” nin çizdiği ve kendini betimlediği karikatürün kullanıldığı Chuck Taylor All Star modelleri yer alıyor.
The Who
1960 ve 1970’li yıllara damgasını vuran ünlü İngiliz rock grubu The Who’dan ilham alınarak hazırlanan koleksiyonda, grubun logosu ile birlikte ödüllü sahne perfomanslarını betimleyen tasarımlar yer alıyor.
Pink Floyd
Efsanevi İngiliz rock grubu Pink Floyd’tan ilham alınarak hazırlanan modeller, grubun tüm dünyada büyük başarı elde ettiği Dark Side of the Moon, Wish You Were Here ve Animals albümlerinin kapak tasarımlarından esinlenerek hazırlandı.
Son olarak Converse, festival öncesinin sakinliğini, festival anının canlılığını ve festival sonrasının yaşayan izlerini yeni sezon koleksiyonunda sergiliyor.
Converse RED
(Product) RED projesine katkıda bulunmak için Converse’in özel olarak ürettiği ayakkabılar yeni sezonda da koleksiyonda yerini almaya devam ediyor. Converse RED koleksiyonunda, farklı ülkelerden ünlü tasarımcı ve müzisyenler tarafından hazırlanan modeller sunuluyor. Tasarımları ile projeye destek olanlar sanatçılar arasında U2 grubunun gitaristi The Edge, Ganalı müzisyen Rocky Duwani, Grammy ödüllü Amerikalı Hip Hop şarkıcısı Lupe Fiasco, İngiliz modacılar Basso & Brooke ve İngiliz sanatçı Andrew Mania gibi birçok isim yer alıyor.
U2 grubunun kurucularından The Edge, Converse yıldızından esinlenerek hazırladığı ve gitar penasını betimlediği tasarımı ile projeye katkıda bulunuyor. Ganalı müzisyen Rocy Duwani tasarımında insanlar ve kültürlerin eşsiz olmasından esinlenirken, Grammy ödüllü Amerikalı Hip Hop sanatçısı Lupe Fiasco ise gazete sayfalarından ilham aldığı model ile projenin iletişiminin önemini vurguluyor.
İngiliz modacılar Basso & Brooke pozitif düşünceyi tasarımlarına yansıtırken, İngiliz sanatçı Andrew Mania “This is not a shoe. It’s a mania.” söylemini kullandığı Converse RED ayakkabısı için “Ayakkabı sanatın bir parçası olabilir ya da gerçekte olduğundan başka bir şey!” diyerek tasarımının çıkış noktasını vurguluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT