Nike, Koşu Keyfini İkiye Katlıyor

Alışveriş Alışveriş Nike, Koşu Keyfini İkiye Katlıyor

Tarihler: 04 Haziran 2007 Pazartesi ~ 11 Haziran 2007 Pazartesi

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2007 ~ Haz 11, 2007
NIKE, KOŞU KEYFİNİ İKİYE KATLIYOR
SON MODEL TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ NIKE KOŞU KOLEKSİYONU SPORSEVERLERLE BULUŞTU!
Kurulduğu günden bu yana atletler için en iyi koşu ürünlerini üreten Nike, üstün teknolojik özelliklerle donattığı yeni koşu koleksiyonunu satışa sundu. Vücudu saran teknolojik giysiler, ayakkabılar ve çeşitli aksesuarlardan oluşan koleksiyon, üstün performans sağlayarak koşuyu keyfe dönüştürüyor. 2007 İlkbahar-Yaz sezonu için hazırlanan koleksiyonda hem bayanlara hem de erkeklere yönelik ürünlerde, “Doğal Hareket” teknolojileri alanında geliştirilen yeni uygulamalar kullanıldı.

Bu teknolojiler sayesinde Nike, ayakkabı, aksesuar ve giysilerde insan vücudunun koşarken sergilediği doğal hareketlerle uyumlu olabilecek en iyi çözümleri sunuyor. 2007 İlkbahar-Yaz sezonunda ilk kez “Dikişsiz” giysi teknolojisi, koşu serisine uygulandı. Bu teknoloji, temel sürtünme noktalarındaki dikişleri ortadan kaldırarak, giysilerin vücudu daha narin bir şekilde sarmasını sağlıyor ve yoğun koşularda yaşanan tahrişi önlüyor.

Koşu sporuna verdiği önem çerçevesinde Nike, sporla ilgisi olan ya da olmayan herkesi Nike Pazar Koşuları’nda buluşturuyor. İlk bölümü Kasım ayında sona eren ve 3 bin kişinin buluşup koştuğu Pazar koşuları, Mart’ta İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir illerini de kapsayacak şekilde yeniden başladı. Haziran sonuna kadar devam edecek koşulara şimdiye kadar beş binin üzerinde sporsever katıldı.

Nıke 2007 Koşu Koleksiyonu Giysi Teknolojisi
Dri-FIT: Nike Dri-FIT teknolojisiyle üretilmiş giysiler vücudu sarar ve ciltteki nemi emerek, daha hızlı buharlaşma için nemin kumaş yüzeyine çıkmasını sağlar. Böylece, bu giysileri giyen kişi çok daha uzun süre kendini rahat hissedebilir.
Therma-FIT: Nike Therma-FIT teknolojisine sahip giysiler, vücut ısısının giysi dışına çıkmasını azaltarak veya tamamen önleyerek ve aynı zamanda dışarıdaki soğuk havanın ve rüzgarın, giysinin içine işlemesine engel olarak ikinci bir deri vazifesi görüyor ve böylece vücudu her şekilde korumaya almış oluyor.
Clima-FIT: Clima-FIT giysiler, yüksek performans sağlayan, su geçirmeyen ve tüy kadar hafif yapısı ile dikkat çeken ürünlerdir. Su geçirmeme özelliği sayesinde Clima-FIT kumaşlar dışarıdaki suyun giysinin içine işlemesini önlüyor; öte yandan, kumaşın son derece havadar yapısı sayesinde cilt yüzeyindeki nem de kolayca dışarı atılıyor.
Storm-FIT: Storm-FIT, ağır hava koşullarında sağladığı koruma özelliğinin yanı sıra, yüksek performans gerektiren aerobik aktivitelerinde kullanıcısını rahat ettiren yapısı ile dikkat çekiyor.
Nike Sphere Cool: Nike Sphere Cool giysilerinin en önemli özelliği sporcuyu serin tutmasıdır. Vücut, kendini serin tutmak için terler. Bu ter buharlaştıkça, sporcu kendini çok daha serin hisseder. Nike Sphere Cool giysileri, terin çabuk buharlaşması için gerekli ortamı hazırlayarak, vücudun kendine ait serinleme mekanizmasına destek olmak amacıyla tasarlandı.
Nike Sphere Dry: Tişörtün vücuda yapışmasının nedeni terdir. Ne kadar çok terlenirse, giyilen tişört vücuda o kadar çok yapışır. Nike Sphere Dry teknolojisi, giysilerin vücuda yapışmasını gözle görülür biçimde azaltıyor. Terin daha çabuk buharlaşmasını, giysilerin terden kaynaklanan ağırlığının azalmasını ve sporcunun çok daha uzun süre çok daha rahat hissetmesini sağlıyor.
Nike Sphere Thermal: Nike Sphere Thermal giysileri, sporcuya ek bir ağırlık yüklemeden, ikinci kat giysi görevi görüyor. Nike Sphere Thermal giysilerinde kullanılan üç boyutlu kumaş yapı hava boşlukları oluşturuyor ve vücut ısısını tutarak, sporcunun kendini daima sıcak hissetmesini sağlıyor.
Nike Sphere Pro: Nike Sphere Pro teknolojisi, Nike Sphere Dry ve Nike Sphere Thermal teknolojilerinin sağladığı faydaları (kuruluk, ısının düzenlenmesi, yapışmanın azaltılması) bir arada topluyor. Bunların yanı sıra, havadar giysiler üretmek için rüzgar ve yağmura karşı koruma da sağlıyor.
Ayakkabı Teknolojisi: Bir ayakkabının ya da üzerinde koşulan zeminin dolgu özelliği, ayağa binen yükün oranını etkileyebilir. Nike Air ve Shox dolgu sistemleri, yere temas edildiği süre boyunca, ayağa binen yük oranını düşürüyor. Bu da, koşu sırasında kaslara, tendonlara, liflere, eklemlere ve kemiklere yapılan baskıyı azaltıyor.
Orta tabanda kullanılan süngerin yerini alan Nike dolgu teknolojileri, dolguda kullanılan malzemenin sıkışma özelliğini ortadan kaldırarak, maksimum kalıcılık sağlıyor. Bir koşu ayakkabısının ömrü, onun darbe kaynaklı sakatlanmaları azaltıp azaltmayacağının en önemli göstergesidir. Dolgu tabanın sıkışması ya da parçalanması halinde, kaslar, tendonlar, lifler, eklemler ve kemikler üzerindeki baskı artar. Nike’ın dolgu teknolojileri aynı zamanda ayakkabının ağırlığını, sağladığı desteği, ayağa kazandırdığı enerjiyi ve adım kontrolünü de olumlu yönde etkiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT