Nike`tan Olimpiyatlara Özel Üstün Teknolojili Ürünler

Alışveriş Alışveriş Nike`tan Olimpiyatlara Özel Üstün Teknolojili Ürünler

Tarihler: 18 Ağustos 2008 Pazartesi ~ 22 Ağustos 2008 Cuma

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 18, 2008 ~ Ağu 22, 2008

Nike`tan Olimpiyatlara Özel Üstün Teknolojili Ürünler

Tasarladığı son model teknolojili ürünlerle daima sporculara güç katan Nike, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları için birbirinden özel ürünler hazırladı. Ağustos`taki 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları`nda atletizm, yüzme, güreş, boks gibi birçok branş için özel tasarlanan ve performansı en üst seviyeye çıkaran ürünlerle sporcular rakiplerinden bir adım önde olacak. Vücut ısısını düşürüp enerjiyi artıran yelekten 155 gr. ağırlığıyla uzun mesafe koşucularının bir numarası olan LunaRacer’a kadar her ürün büyük bir özenle hazırlandı.

LunaRacer
Yaklaşık 155 gram ağırlığında olan koşu ayakkabısı LunaRacer flywire teknolojisine sahip. Flywire’ın orta mesafeli atletizm yarışlarında gösterdiği başarı, aynı teknolojinin uzun mesafe koşularında sporculara tüy kadar hafif bir destek sağlamak amacıyla kullanılmasını da beraberinde getirdi.Flywire, süspansiyon köprüsü üzerindeki kablolar gibi çalışarak ayakların ihtiyacı olan dengeli desteği onlara sunuyor. Flywire filamentleri sadece desteğin gerekli olduğu bölümlere yerleştiriliyor ve böylece malzemeden tasarruf edilerek ayakkabının daha hafif olması sağlanıyor. Lunarlite sünger ile yapılan bir üst taban ise hem tüy kadar hafif oluyor hem de son derece etkili bir özelliğe kavuşuyor. Bu iki teknolojinin birlikteliği ise ayakkabı dolgusunda muazzam bir sonuç ortaya koyuyor. Sünger ayrıca ayaklardaki baskıyı tüm ayağa eşit olarak yansıtarak, onları uzun mesafe yarışlarında meydana gelebilen burkulma veya incinme gibi riskler karşısında koruyor. Esneme girintileriyle bezenmiş LunaRacer dış tabanı ayağın doğal hareketini destekliyor. LunaRacer ile birlikte çalışan ve ayak hareketleriyle uyumlu Flywire ise atletin gerek duyduğu bölgede ona esneme sağlıyor.

PreCool Vest- Vücut ısısını düşüren yelek
İlk kez Atina’da tanıtılan PreCool Vest’in daha hafif, daha esnek olması, daha çok kavrayış sunması için Nike, Atina’daki tanıtımdan bu yana çalışmalarda bulunuyor. Yelek, vücudun esas ısısını düşürmek üzere tasarlandı. Vücudumuzun toplam enerjisinin yüzde 25’i kasların hareket ettirilmesi sırasında, yüzde 75’i ise vücut ısısının düzenlenmesi amacıyla harcanır. Bu sebeple maratona veya hokey sahasına çıkmadan önce sporcuların vücut ısısında yapılacak bir azaltma, maç veya turnuva sırasında daha fazla enerjinin onlarla birlikte olacağı anlamına gelir. Hatta bu temel serinlik sayesinde sporcular yarışlara veya maratonlara yüzde 21 oranında daha fazla dayanabilir. Pekin’deki sıcak ve nemli hava koşulları göz önüne alındığında, PreCool Vest’in sporcuların ihtiyaç duyacağı faydalı özellikleri barındırdığı bir gerçek.
Nike tasarımcılarınca hazırlanan bu yelek bir zırh gibi vücuda yapışıyor. Yelekteki küçük diskler vücuttaki kıvrımlara uyum sağlıyor ve büyük diskler ise sırt ve mide gibi daha geniş bölgelerde işe yarıyor. Ayrıca omuzlarda daha küçük, omurgada daha büyük olan üçgen parçalar giysinin ciltle olan temasını en üst düzeye çıkarıyor. Yelek cilde ne kadar yakınsa, vücudu serinletme amacı taşıyan buz kullanımı o kadar azalıyor ve hafiflik artıyor.
İçerideki katman dondurulmuş suyla doluyken; dış katman ise bir termo görevi görüyor. Alüminyum ile kaplı üçgenler ayrıca aynalı güneş gözlüklerindeki film kaplamalar gibi çalışarak radyant ısıyı yansıtıyor. Bu kaplama ve izole katman ayrıca daha az buz kullanımı anlamına geliyor. Ayrıca PreCool Vest’in yeniden doldurulabilen özelliği elbisedeki fazla ağırlığın kaybolduğunu gösteriyor. Çantanın içerisinde içi sıvı dolu ağır bir elbiseyi taşımaktansa, tasarım ekibinin hazırladığı ağzı kapalı bölmelerle yelek istenildiğinde sıvıyla doldurulup, turnuva öncesi soğutularak hazır hale getirilebiliyor. Bu ürünün hazırlanmasında esin kaynağı olan şeylerden birisi de kan taşımada kullanılan medikal paketleme sistemidir.
Elbiselerin özel olarak dikilmiş ve en son teknolojilerle hazırlanmış olmasına rağmen hepsine ayrıca sürdürülebilir malzemeler eklendi. Geri dönüşümü yapılmış Nike Air tabanlar ve çuha taşıma kapları (geri dönüşümü yapılmış erkek mayolarından esinlenildi) kullanılarak yeleğin vücudu serin tutması sağlandı.

Basketbol Giysileri - Atlet ve Şort
Vücuda oturan giysileri seçen basketbolculardan esinlenen Nike, mevcut formaları gözden geçirdi. ABD,Çin ve Almanya’daki oyuncularla çalışan Nike tasarımcıları basketbol formalarını yeniden tasarladı. Nike swift teknolojisinden elde edilen öğretilerden hareketle dikişler atletin arkasına alındı ve kumaşın 25 santimetresi alınarak ağırlık azaltıldı. Artık formaların üst parçası olan atletler daha hafif ve aerodinamik özellik açısından daha etkili. Tüm bunların yanı sıra oyunculara istedikleri şık görüntü sunuldu ve ayrıca onları serin tutacak teknolojilerden faydalanıldı. Nike Sphere ve Aerographics kullanılarak nem kontrolü sağlandı ve bu teknolojilerin ısıyı düzenleyen özelliklerinden faydalanıldı. Aerographics sayesinde file malzeme formaya doğrudan eklendi ve ek malzeme kullanımına gerek kalmadı. Bu yeni teknik ile formanın ağırlığı azaltıldı, basketbolculara rahatlık ve serinlik sunuldu.

Nike Swift Yüzme Giysileri - Yüzerken tüm vücudu saran Nike Swift mayosu
Nike Swift mayo, Nike’ın bu zamana kadar yüzmede kullandığı en hızlı kumaşla tasarlandı. Bu mayodaki yenilikçi konstrüksyon, suyun yüzücünün bedeninde akıcı bir şekilde kaymasını sağlıyor.
Nike Swift yüzme giysilerinin geliştirilmesinde, hidrodinamik, aerodinamik ve gelişmiş malzemeler alanındaki uzmanlardan oluşan bir ekip çalıştı.Rüzgar tünelleri ve su içi “Tow Tank”, kumaşların hız özelliklerini, konstrüskyon tekniğini ve mayoların üzerindeki detayları belirledi. Suyun, yüzücülerin vücutları üzerindeki akışını inceleyen ekip, mayodaki dikiş izlerini kaldırarak sürtünme sorununu en aza indirgedi.
Nike Swift mayo üzerindeki dikişler suyun akış yönüne göre hizalandı. Bu organik tasarım anlayışı hidrodinamik sürtünmeyi de en aza indirgedi. Mayodaki bir diğer hidrodinamik tasarım anlayışı ise bacaklardaki dikişsiz kenar modeliyle ön plana çıkıyor. Sporcu suyun içerisinde ne kadar rahatsa, suyun dışında da o kadar daha verimli sonuçlar alabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT