Rakı sofralarına `Sarı Zeybek` zarafeti geliyor

Alışveriş Alışveriş Rakı sofralarına `Sarı Zeybek` zarafeti geliyor

Tarihler: 06 Şubat 2006 Pazartesi ~ 09 Şubat 2006 Perşembe

Firma: Sarı Zeybek

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2006 ~ Şub 9, 2006
Rakı sofralarına “Sarı Zeybek” zarafeti geliyor
Cumhuriyet dönemi rakı sofralarının zarafeti Sarı Zeybek ile günümüze taşınıyor. Sarı Zeybek’in, meşe fıçılarda dinlendirildiği için pırıltılı açık sarı olan rengi, su ile karıştırıldıktan sonra alıştığımız rakı beyazı kıvamına dönüşüyor. Sarı Zeybek, dönemin rakısını nesilden nesile aktaracak...

Türkiye’nin ilk özel sektör rakısı Efe Rakı’yı, ardından ise Efe Yaş Üzüm ve Çilingir’i rakıseverler ile buluşturan Elda İçecek ve Enerji AŞ, rakı sofralarına zarafeti Sarı Zeybek ile getiriyor. Altı ay boyunca meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaşan Sarı Zeybek kalitesiyle, Cumhuriyet döneminin rakı adabını, günümüze taşıyor.

Tefenni bölgesinden temin edilen meşhur anasonu kullanılarak hazırlanan Sarı Zeybek’in en büyük özelliği, meşe fıçılarda dinlendirilmesi. Fıçılarda bulunan gözeneklerden geçen hava, rakının olgunlaşmasını ve içerken meşe ağacından gelen hoş bir koku hissedilmesini sağlıyor.

Üretimi için altı aydır çalışılan Sarı Zeybek Rakısı için önce rakıya en uygun tadı veren meşe ağacı türü seçildi. Meşe fıçılar ünlü içki firmaları için de üretim yapan Fransız Tonnellerie Radoux tarafından 2004 yılı sonunda verilen özel sipariş ile yaptırıldı ve Elda’nın İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan tesislerine getirildi. Sarı Zeybek, alıştığımız rakıdan farklı olarak bakır imdiklerde 2 kez distile edildi. Yani, özel anasonu 2 kez eklendi. Bu özellikleri ile de çok saf ve yumuşak bir içime sahip olan Sarı Zeybek, sek olarak veya su ile karıştırıldığında, yemek öncesi ya da sonrası aperatifi olarak öneriliyor.

Cumhuriyet döneminin rakısı
Sarı Zeybek’le birlikte Cumhuriyet döneminin seçkin damak tadını rakıseverlere yeniden buluşturmayı amaçladıklarını belirten Elda İçecek ve Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Şişelerin, etiketlerin, tasarımdan üretim aşamasına kadar geçmişe sadık kalmaya çalıştık. Altı ay özel fıçılarda dinlendirerek seçkin zevkleri olan rakı tutkunları için özel bir rakı lezzeti yakaladık“ dedi. Demirtaş, Sarı Zeybek’in benzerlerinden en önemli farkının pırıltılı açık sarı renginin su eklendiğinde alışılmış olan rakı beyazı kıvamına dönmesi olduğunu vurguladı.

Etiket ve şişe tasarımı özel olarak tasarlanan, güvenli kapak özelliğine sahip ve yılda 700.000 şişe üretilmesi hedeflenen Sarı Zeybek, 70 cl ambalajında 35 YTL etiket fiyatıyla satışa sunuluyor. Seçkin zevklere ithafen özel üretilen Sarı Zeybek şık kutusu ile rakı tutkunlarının hediye olarak da tercih edeceği bir ürün olarak raflarda yerini aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT