Skoda, Yeni Fabia Ailesini Combi Modeli ile Tamamladı

Alışveriş Alışveriş Skoda, Yeni Fabia Ailesini Combi Modeli ile Tamamladı

Tarihler: 12 Mayıs 2008 Pazartesi ~ 18 Mayıs 2008 Pazar

Firma: Skoda

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2008 ~ May 18, 2008
SKODA, YENİ FABIA AİLESİNİ COMBİ MODELİ İLE TAMAMLADI
2007 yılı Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen Yeni Fabia Combi, Skoda showroomlarında yerini aldı. 26.836 YTL’dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulan Yeni Fabia Combi‘de, classic, classic plus ve ambiente donanım seçenekleri mevcuttur. Yeni Fabia’nın dinamik tasarım çizgilerini taşıyan Combi, geniş iç hacmi ve yüksek kullanım kapasitesi ile tam bir aile otomobili olduğunu kanıtlıyor.

Yolcular için daha iyi konfor seviyesi sunan Yeni Fabia Combi, eşyalar için ise daha fazla alana sahiptir. Yeni Fabia Combi’nin bagaj hacmi bir önceki modele göre 54 litre büyütülerek 480 litre olmuştur. Arka koltuklar tam katlandığında bagaj hacmi1.460 litre kapasiteye ulaşmaktadır, bu hacim bir önceki versiyondan 235 litre daha fazladır. Yeni Fabia Combi, 7 mm daha uzun ve 46 mm daha yüksektir. Uzunluk 4.239 mm , genişlik 1.642 mm ve yükseklik 1.498 mm şeklindedir.

Yeni Fabia Combi’nin iç tasarımı da radikal bir şekilde değişti. Sürücü alanı maksimum konfor, güvenlik ve rahatlık için ergonomi ilkelerine göre yeniden tasarlandı. Yeni model, geniş iç hacmi ile arka koltuktaki yolculara yeterli alan sağlarken, iç tasarımı tamamlayan birçok saklama bölmesi ile keyifli bir yolculuk için tüm şartları yerine getirmektedir.

Yeni Fabia Combi’de bir çok güvenlik unsuru bir arada yer almaktadır. Araç, kapsamlı ve modern güvenlik sistemleri ile sadece yolcularını korumakla kalmaz, trafikteki diğer katılımcıları da korur. Herhangi bir çarpma durumunda yayaların incinme tehlikesini asgari düzeye indirmek için; ön kaput ve ön tampon çarpışma halinde enerjiyi dağıtarak, çarpma etkisini azaltır. Yeni Fabia Combi’de bulunan başlıca güvenlik donanımları ise; ASR fren sistemi, ESB (Elektronik Sabitleme Programı) ile birleştirilmiş Elektronik EDS ( Elektronik Diferansiyel Kilidi), çift etkili frenleme yardımcısı, ABS sensörleri ile birlikte çalışan lastik basıncı görüntüleme sistemi , park sensörü, arka koltuktaki üçüncü koltuk kafalığı, yanlarda ve üstteki hava yastıklarıdır.

44 kW (60 Hp) ve 77 kW (105 Hp) verim aralığında 4 benzinli ve 3 dizel motor seçeneğini yer almaktadır. Fabia Combi 1.6 16V/77 kW (105 Hp) benzinli motoru ile tam taşıma kapasitesinde optimum güç ve dinamizmi ile üstün verim vermektedir. Ekonomik yakıt performansı isteyen sürücüler için 44 kW (60 Hp) , 51 kW (69 Hp) yada 63 kW(85 Hp) gücündeki benzinli motorlar sunulmaktadır.

Yeni Fabia Combi’de tüm motorlar , motorun karakterine göre 5 vitesli iki tip manuel şanzımandan birisi ile kombine edilmiştir. Otomatik şanzıman ise en yüksek performanslı (1.6 16V/77 kW) benzinli motorlar için tasarlandı.

2007 yılı sonuna kadar 640.000 adet ilk jenerasyon Fabia Combi üreten Skoda Auto, Mlada Boleslav’da üretimine devam edeceği Yeni Fabia Combi ile station modellerdeki başarısını sürdürmeyi hedefliyor ve Türkiye’de de büyümesi öngörülen station pazarında Yeni Fabia Combi ile iyi bir yer elde etmeyi planlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT