Toshiba Jacob Jensen Tasarımı 2 Yeni TV Serisi ile Karşınızda

Alışveriş Alışveriş Toshiba Jacob Jensen Tasarımı 2 Yeni TV Serisi ile Karşınızda

Tarihler: 20 Ekim 2011 Perşembe ~ 20 Kasım 2011 Pazar

Firma: Toshiba

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2011 ~ Kas 20, 2011

Yeni WL serisi ve YL serisi TV'ler Personal TV ve Smart TV uygulamalarını desteklemek için güçlü CEVO ENGINE Teknolojisi ile donatılmıştır

Toshiba'nın yüksek performanslı CEVO ENGINE teknolojisini kullanan iki yeni TV serisini duyurdu. Çoklu işlemci platformuyla desteklenen WL863 ve YL863 TV'ler üstün görüntü kalitesiyle olağanüstü 3D gösterimi sağlar, bunun yanı sıra katma değerli hizmetlere çevrimiçi erişim veya harici sabit disk sürücülerine program kaydetme (USB kaydetme) gibi kullanıcı dostu Smart TV özellikleri sunar. Yüksek kalitedeki Personal TV özellikleri, kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarır.

Toshiba, tasarım takımı JACOB JENSEN DESIGN ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak, filigran kenarlara sahip ve kum püskürtmeli alüminyum gibi birinci sınıf kalitede malzemelerin kullanıldığı heyecan verici bir stil yarattı. Bu seriler, siyah WL863 ve gümüş renkli YL863 TV'ler 107 cm (42’’), 117 cm (46’’) ve 139 cm (55’’) boyutlarındaki ekran seçenekleriyle, Türkiye’de Kasım ayından itibaren satışa sunulacaktır.

Cevo Engine: Dikkat Çekici Uygulamalar ve Teknolojiler

Yeni WL863 ve YL863 gibi üst düzey TV'lerin çok çeşitli ve önemli özelliklere sahip olması gerekir. Bunlar, katma değerli hizmetlere erişim sağlayan çevrimiçi bağlantıdan 2D veya 3D olarak mükemmel görüntü kalitesine sahip TV programlarının USB kaydına kadar çeşitlilik göstermektedir. Birçoğu birbirine paralel olarak çalışan bu özellikler için yeni, gelişmiş kontrol kavramları ve üstün hesaplama gücü gerekmektedir. Bu model, birçok hesaplamayı eşzamanlı olarak gerçekleştirebilen yedi çekirdekli bir işlemci birimi olan CEVO ENGINE'i kullanan ilk aygıttır.

Ek olarak kullanılan yüksek hızlı bir DRAM, hesaplama hızını daha da arttırmaktadır. Gelişmiş görüntü kalitesi algoritmalarını hesaplamaya yarayan bir yardımcı işlemci, görüntülerin 2D ve 3D olarak inanılmaz bir şekilde görüntülenmesine izin verir ve buna gerçek zamanlı olarak 2D'den 3D'ye dönüştürme de dahildir.

Birinci Sınıf Kullanılabilirlik Özelliklerine Sahip Personal TV

CEVO ENGINE, WL863 ve YL863 TV'leri birden fazla kullanıcı için kişisel aygıtlara dönüştürür. Personal TV, en fazla dört aile üyesinin tercih ettiği görüntü ayarlarını kişisel kanal listelerini ve bağlanan bir sabit disk sürücüsünde bulunan filmler arasında zahmetli ve zaman alan aramaları ortadan kaldırarak kaydedilen kişisel içerikleri saklamalarını sağlar. Yeni WL863 ve YL863 TV'ler aynı zamanda ses ayarlarının da kişiselleştirilmesini sağlar: televizyon kapatıldıktan sonra her kullanıcının ayarladığı ses düzeyini hatırlarlar veya televizyon açıldığı zaman kullanıcının tercih ettiği ve sakladığı ses düzeyini otomatik olarak seçerler.

Ekranın önünde duran kullanıcıyı tanımlamak için, TV'lerde entegre bir kamera ile yüz tanıma uygulaması bulunur ve kişisel ayarları bu tanımlamaya uygun olarak seçerler. Ayrıca, TV'ler ekranın önünde kimsenin olmadığını da algılar. Belirli bir sure hiç kimse televizyon seyretmezse, televizyon otomatik olarak bekleme moduna geçerler.

Smart TV Multimedya Deneyimini Daha Üst Bir Düzeye Taşır

WL863 ve YL863 serileri Toshiba’nın TV'ler ve dizüstü bilgisayarlara yönelik Web tabanlı içerik ve hizmet platformu olan Toshiba Places ile uyumludur. Yeni TV'ler sayesinde, kullanıcılar geniş bir film yelpazesi sunan ‘Video Place’e, tüm dünyadan haberler sağlayan ‘News Place’e, çeşitli müzik kataloglarına ve İnternet radyo hizmetlerine erişim sağlayan ‘Music Place’e ve beğendikleri kişisel içerikleri arkadaş veya aile üyeleriyle paylaşmak için erişim sağlayan ‘Social Place’e erişebilirler.

Toshiba Places'ı tamamlayan HbbTV® desteği de sunmaktadır. Hibrit Yayın Geniş Bant TV, yayın yoluyla iletilen TV hizmetleriyle geniş bant yoluyla iletilen servislerin sorunsuz şekilde birleştirilmesi için açık bir platform sağlayan bir Avrupa standardıdır; bu servislerin arasında TV programı veya Catch-up TV ile ilgili ek bilgilerin sağlanması sayılabilir. Son olarak Toshiba Apps Connect sayesinde, iPhone® kullanıcıları uzaktan kumanda yerine akıllı telefonlarını kullanarak da TV'leri kontrol edebilirler.

Otomatik Kalibrasyon Görüntü Kalitesini Stüdyo Düzeyine Yükseltir

Active Vision Rate 800 sayesinde WL863 ve YL863 TV'lerde hızlı aksiyon sahneleri kolaylıkla görüntülenir ve bu sayede her zaman kusursuz ve ayrıntılı görüntüler izlersiniz. Düz ekran tasarımının görüntü kalitesinde sorun oluşturmamasını sağlamak için, Toshiba mühendisleri yeni üst düzey TV'lere PRO LED 32 teknolojisini entegre ettiler. PRO LED 32, kenar LED arka ışıklandırmayı her biri bağımsız olarak harekete geçirilebilen ve kontrol edilebilen 32 kümeye ayırır. Toshiba ayrıca yeni TV serilerine Otomatik Kalibrasyon aracını entegre etti. USB aracılığıyla bağlanan bir sensör tarafından kontrol edilen Otomatik Kalibrasyon, normalde sadece profesyonel stüdyo ekipmanlarıyla sağlanabilen bir görüntü kalitesi oluşturmak için gereken parametre ayarlarını otomatik olarak seçer. CEVO Engine sayesinde Otomatik Kalibrasyon harici bir PC gerektirmez.

Özellikler:

Gelişmiş 3D Özellikleri:

3D Aktif Shutter Gözlük teknolojisi, Derinlik Kontrolü ile 2D/3D dönüştürme, Intelligent 3D+
Full HD 16:9 LCD panel, Kenar LED arka ışıklandırma 1920 x 1080 piksel
Gelişmiş Hareket ve Çözünürlük (AMR) 800
Personal TV özellikleri: en fazla dört adet kullanıcı için ayarlar, ses düzeyi belleği, yüz tanıma sistemi, kaydedilen programlar için kişisel gruplandırma
Smart TV: Toshiba Places'a erişim, HbbTV®, Harici HDD'lere USB kaydı, Windows® 7 ‘Play To’ uyumlu, DLNA® onaylı, Toshiba Apps Connect
WPS ile Entegre WLAN, 4 x HDMI, 2 x USB
Otomatik Kalibrasyon
JACOB JENSEN DESIGN
DVB-T/T2, DVB-C, DVB-S/S2 için dahili kanal arayıcısı

Ekran boyutları:
42WL863: 107 cm (42”)
46WL863: 117 cm (46”)
55WL863: 139 cm (55”)
42YL875: 107 cm (42”)
46YL875: 117 cm (46”)
55YL875: 139 cm (55”)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT