Üniversiteliler Seslerini Akılfikir İle Duyuruyor

Alışveriş Alışveriş Üniversiteliler Seslerini Akılfikir İle Duyuruyor

Tarihler: 15 Ekim 2007 Pazartesi ~ 19 Ekim 2007 Cuma

Firma: www.akilfikir.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2007 ~ Eki 19, 2007
Üniversiteliler Seslerini Akılfikir İle Duyuruyor
Yayına başladığı günden bu yana yoğun ilgi gören ve Türkiye’nin üniversitelilere yönelik ilk araştırma platformu ünvanını taşıyan www.akilfikir.com.tr, site içersinde yer alan “Sesim Duyulsun” köşesi öğrencilerin sorunlarına çözüm arıyor.

Sivil toplum örgütü misyonuyla üyelerinin dilek ve önerilerini “Sesim Duyulsun” köşesinde toplayan www.akilfikir.com.tr, çözüm üretilmesi amacıyla yetkili merciler ile irtibata geçiyor. Örneğin, sorun okul yönetimi ve derslerle ilgiliyse rektörlük ya da YÖK ile iletişime geçilebiliyor. Okula ulaşım ile alakalıysa belediyeler haberdar edilerek, öğrencilerin görüş ve beklentilerine yönelik raporlar sunuluyor. Sitede üniversite yaşamıyla ilgili yapılan anketlere göre öğrencilerin en dertli oldukları konuların başında binaların fiziki yetersizlikleri geliyor. Eğitim kalitesiyle ilgili de rahatsızlıklarını dile getiren öğrenciler, ezberci eğitim düzeninin değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Fırat Üniversitesi öğrencileri, “Sesim Duyulsun” köşesinde bu sene de okullarının fiziki koşullarının iyileştirlmediğine ve yetersizliğine değinerek, “Kampüsümüzde dersler dışında vakit geçirebilecek sosyal alanlar yetersiz. Ne bir cafe ne de bir alışveriş merkezimiz bulunmuyor” şeklinde konuşuyor.

Gazi Üniversitesi öğrencileri ise ezbere eğitim yaptırılmasından şikayet ederek, öğretim görevlilerinin derse girerek ellerindeki notları satır satır okuyup öğrencileri fotokopilerle başbaşa bıraktıklarını belirtiyorlar. Derslerin uygulamalarına, ders saatleri içinde ya da dışında daha fazla yer verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Türkiye çapında hemen hemen bütün üniversitelerde, 6000’i aşkın üyesi bulunan www.akilfikir.com.tr’ye katılabilmek için, öğrenim gördükleri kurum tarafında verilen edu uzantılı bir mail adresine sahip olmak gerekiyor. Öğrenim gördükleri kurum tarafında verilen adresle aktivasyon formunu dolduran öğrenciler, www.akilfikir.com.tr araştırma görevlileri tarafında yapılan araştırma sonucunda üye olabiliyorlar. Öğrenciler, üniversite yaşamını kolaylaştırmak, görüş ve beklentilerini yetkili mercilere bildirmek için oluşturulan “Sesim Duyulsun” platformundan üyelikleri boyunca istedikleri kadar yararlanabilecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT