Visconti Sanatını Konuşturdu: Van Gogh Tabloları Kalem Oldu

Alışveriş Alışveriş Visconti Sanatını Konuşturdu: Van Gogh Tabloları Kalem Oldu

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 08 Mayıs 2012 Salı

Firma: Visconti

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ May 8, 2012

Tabloların Post-Empresyonist kahramanı, Hollandalı üstat Vincent Van Gogh’un ölümünden 120 yıl sonra yeni eserleri ortaya çıktı. Ancak bu eserler birer tablo değil...

Dünya sanat tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Vincent Willem van Gogh kendine has tarzıyla yaptığı tablolarla sanat dünyasının en tanınmış ve en pahalı eserlerine imza atmış isimlerinden biridir.

Floransa merkezli ünlü kalem firması VİSCONTİ,Van Gogh’a olan saygısını gösteren koleksiyonunu şöyle tanımlıyor: “Van Gogh’tan mesaj aldık. Büyük Usta sadece renkli bir kalem istemedi, bizden kendisinin en ünlü resimlerinden ilham almış bir kalem tasarlamamızı istedi.”

Kalemin sadece bir yazım gereci değil bir koleksiyon konusu, bir prestij göstergesi ve yıllar sonra da sergilenebilecek bir sanat eseri olabileceği ilkesinden yola çıkarak “Çok Özel” kalemler tasarlayan Visconti tasarımcıları bir süre ara verdikleri Van Gogh kalemlerini yeniden üretme kararı aldı.

2016 senesine kadar, her sene 2 modeli lanse edilecek 12 parçalık bir koleksiyon hazırlayan Visconti’nin “Van Gogh Koleksiyonu”nun her bir parçası sanat tutkunlarını mest edecek cinsten. İlk üç sanat eseri Yıldızlı Gece, Van Gogh’un odası ve Ayçiçekleri’nden ilham alınarak tasarlanmıştır. Hollandalı ressam “Van Gogh, hepimizin kültürü üzerinde derin bir iz bırakmış olan empresyonist resmin marşıdır” .

Kalemlerin tasarım aşamasın da . Doğru formülleri ve onu temsil eden en doğru resimleri seçmek için çok çalışıldı. Büyük Hollandalı ustanın yüce sanatını bizlere anlatan tüm dünyada bilinen ünlü resimleri büyük oda resmini, ayçiçeklerini, yıldızlı geceyi, iris çiçeği resmi müthiş eserleri çalışırken ilham kaynağı oldu.

Daha önce hiç bir kalem bir resimden böylesine ilham alınarak tasarlanmamıştı; resimde kullanılan objelerin ve tekniklerin çeşitliliği düşünüldüğünde aslında çok zor bir çalışma. Bu sebeple, bu kalemler üretilirken kullanılan renk formülleri, modeller ve kromatik özellikler büyük itina ile seçildi.

Visconti’nin Van Gogh imzalı olarak tasarladığı Dolma kalemler, roller kalemler ve tükenmez kalemlerin hepsi birer tablo haline geldi, her birine o resmin adı verildi, üzerlerine Van Gogh adı işlendi ve her biri, üzerinde orijinaline sadık kalınarak çizilen tablo ve ilham perisi bulunan bir hediye paketi içine yerleştirildi.HOLLANDA VE TÜRKİYE’YE 400. YIL HEDİYESİ

Hollanda’nın en önemli sanatçılarından Van Gogh’un tablolarından bir koleksiyon hazırlayan Visconti, bu koleksiyonu Hollanda’yla Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400. Yılı kutlamalarına bir hediye olarak her iki ülkede de satışa sundu.

Bu doğrultuda 400. senesi kutlanan Hollanda Türkiye diplomatik ilişkileri çerçevesinde düzenlenen organizasyonlar vasıtası ile Visconti'nin de 2 önemli koleksiyonu olan Van Gogh ve Rembrandt serilerini viscontinin Türkiye ve Ortadoğu distribütörü ART GROUP tarafından tüm sanatseverler ve koleksiyonerler için buluşturdu.

2011 senesinde başlanan ve 2016 senesinde tamamlanacak 12 eserlik tüm koleksiyon, Türkiye’nin önderliğinde ki bu proje çerçevesinde bir ilke imza atıldı. Türkiye'nin önderliğinde "Numaralandırılmış koleksiyon kutusu" adı verilerek, tekli eserlerin üretimlerinden önce 12 kalemlik tam seri ile tüm sanatseverlerin ve koleksiyonerlerin ilgisine ART GROUP güvencesi ile sunulmuştur.

Böylece Türk sanatseverler iris çiçeklerini, Van Gogh 'un portresini, ayakkabılarını, sandalyesini, Doktor Gachet'i 2016 senesine kadar koleksiyonun tekli eserlerine ait çalışmaların piyasaya sürülmesini beklemeden, koleksiyon kutusu ile birlikte edinebileceklerdir.

İlk üç sanat eseri Yıldızlı Gece, Van Gogh’un odası ve Ayçiçekleri’nden ilham alınarak tasarlanmıştır. Gelecekte başka çarpıcı modeller geliştirmek üzere diğer ünlü tablolar üzerinde çalışmaları sürmektedir.

2012 'nin ikinci yarisinda duyurulacak yeni model tüm takipçileri tarafindan heyecanla beklenmektedir.

www.artkalem.com

Dolma Kale, Roller, Tükenmez ve Kurşun Kalem Fiyatları : 180 Euro ile 195 Euro Aralığındadır ...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT