Yapı Kredi Yayınları`ndan Yılın İlk Kitapları

Alışveriş Alışveriş Yapı Kredi Yayınları`ndan Yılın İlk Kitapları

Tarihler: 07 Ocak 2011 Cuma ~ 07 Şubat 2011 Pazartesi

Firma: Yapı Kredi Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2011 ~ Şub 7, 2011

Metin And’dan “16. Yüzyılda İstanbul”

Geleneksel Türk tiyatrosu, tasvir sanatları, illüzyon ve halkbilimi üzerine yaptığı benzersiz çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Metin 16. Yüzyılda İstanbul / Kent-Saray-Günlük Yaşam adlı kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımladı. Metin And, İstanbul’a hayran bir İstanbullu. Genç yaşta ayrılıp kısa süreli ziyaretler için gelip gittiği bu kente onu en parlak yüzyılındaki haliyle anlatarak borcunu ödemiş. 16. Yüzyılda İstanbul, büyük ölçüde bilgilendirici, eğlendirici ve dünden bugüne karşılaştırma yapmaya elverişli “resim okuma”larla donatılmış bir kitap. Aslında yabancıların kalem ve fırçasıyla çizilmiş büyük bir İstanbul panoraması. Bu panoramaya bakınca İstanbul’u “Kent - Saray - Günlük Yaşam” gibi kesitlere bölünmüş olarak görüyorsunuz. Her bölüm kendi karakterine uygun resimlerle, resimlerde görülenlere ilişkin açıklamalarla ele alınmış ve İstanbul “yemyeşil, huzur içinde, toplumsal yaşamı uyumlu” bir kent olarak yansıtılmış. 16. Yüzyılda İstanbul, bu büyük kenti tanımaya, sevmeye yardımcı olacak, merak ettiğimiz birçok soruyu cevaplandıracak, adı var kendisi yok ya da ancak izleri kalmış Bizans ve Osmanlı anıtlarını eski çizimleriyle tanımamızı sağlayacak, bugüne kalanların ise eskiden nasıl olduğunu gösterecek bir kılavuz, bir el kitabı aslında... “Osmanlılar üzerine araştırma yapanların, Osmanlı’nın yönetsel yapılanmasını, hükümet örgütlenmesini, savaş hazırlıklarını, savaşlarını ve isyanlarını ve son zamanlarda da ekonomisini makro ekonomi düzeyinde ele aldıklarına bakıldığında, Osmanlıların sosyal yaşamı gözden kaçmış gibi görünmektedir. Bu yapıtın hiçbir bölümünde ikinci bir araştırma, bilimsel inceleme veya kaynağa rastlamayacaksınız. Birinci el kaynaklar üzerine ben de hiçbir yargı, yorum veya değerlendirmede bulunmadım. Yapıtın malzemesini zamana tanıklık etmiş olanların belgeleri oluşturmaktadır. Bu belgeler iki kategoride sunulmaktadır: Türkler tarafından yazılanlar ve yabancılar tarafından yazılanlar.” Metin And

Metin And
16. Yüzyılda İstanbul / Kent-Saray-Günlük Yaşam
316 sayfa, 45 TL
Yapı Kredi Yayınları

Yüz Yıl Sonra Tolstoy

Yapı Kredi Yayınları’nın aylık edebiyat dergisi kitap-lık yeni yıla edebiyat dolu sayfalarla giriyor. Nedim Gürsel ve Uğur Kökden’in Tolstoy yazılarının kapak konusu yapıldığı Ocak sayısında Haydar Ergülen’in şiiri, Hüseyin Ferhad, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Öztek’in eleştiri yazıları, Demir Özlü ve Nazan Maksudyan’ın anıları, Betül Tarıman ve Sevgi Ünal’ın gezi yazıları, Tuncer Erdem’in Bilge Karasu’nun “Gece”sine yaptığı desenler dikkati çekenler... Dergi önümüzdeki ay da YKY Şiir Yıllığı 2010’u okurlarına armağan edecek. kitap-lık, iyi edebiyatın adresi olmayı sürdürüyor.

kitap-lık 145 (Ocak 2011)
128 sayfa, 7,5 TL
Yapı Kredi Yayınları

Geçmişten Geleceğe Sanat ve Sanatçıların Çalışmaları Sanat Dünyamız’da

Yapı Kredi Yayınları’nın iki ayda bir yayımlanan kültür sanat dergisi Sanat Dünyamız’ın Ocak-Şubat 2011 sayısı yayımlandı. Kimlik inşası gibi evrensel kavramları kendine has şekilde işlediği çok katmanlı film ve video enstalasyonlarıyla günümüzde dünyanın en tanınan sanatçılarından biri olan Kutluğ Ataman’ın Türkiye’deki ilk kapsamlı sergisi İstanbul Modern’de açıldı. Sanatçıyla Sena Çakırkaya ve Birnur Temel söyleşi yaptı. Sanat Dünyamız büyük romancı Marcel Proust’un ressamlar üzerine yazılarını Roza Hakmen’in çevirisiyle Türkçe’de ilk kez yayımlamaya devam ediyor. Dergide daha önce Rembrandt, Gustave Moreau, Watteau metinleri yayımlanmıştı; Proust’un Monet yazısı ise 2011’in ilk sayısında yer alıyor. Gölge, ışık ve görüntü ilişkisinin temel unsurlarından bir olmanın yanı sıra yansıma, hatta ikizlik gibi konularla bağlantılı. Sosyolog Zeliha Burtek gölge’yi araştırırken sanat eserlerindeki gölgeleri de yorumladı. Münir Göle Lozan’da, mimarlıkla sanatın buluşmasına bir örnek olan Rolex Learning Center hakkında yazdı. Tophane’deki sanat alanlarından biri olan Depo 1 Eylül -10 Ekim 2010 tarihleri arasında, Halil Altındere’nin küratörlüğünü üstlendiği “Fikirler Suça Dönüşünce” sergisinde 48 sanatçının işlerine evsahipliği yer aldı. Sergiyi sanat tarihçisi Nazlı Gürlek değerlendirdi.

Sanat Dünyamız 120
Ocak-Şubat 2011
88 sayfa, Fiyatı: 12v Yapı Kredi Yayınları

Red Kit’in Dört Macerası Birden

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Şerif Okulu’nu oluşturan dört maceranın her birinde yalnız kovboyumuzla vazgeçilmezi Düldül, kendilerini oldukça tuhaf durumlarda buluyor. Daltonların Şarkısı’nda Daltonlar’ın yanındalar, çünkü mirasına hak kazanabilmek için amcalarının idam kararını imzalayan jürinin üyelerini teker teker öldürmeleri, cinayetlerin hepsine de Red Kit’in tanık olması gerekiyor. Düldül’ün Aşkı’nda Düldül aşka düşerken sevgili dostunun derdini anlayamadığı için çaresiz kalan Red Kit’i komik bir sürpriz bekliyor. Kuruvadi’de Şamata yine sürprizli bir macera ama şaşıran bu kez okur oluyor. Albümün isim babası Şerif Okulu’nda silah tutmaktan aciz, hiç umut vaat etmeyen yedi şerif adayının Batı Amerika’da suçluların korkulu rüyası haline geliş hikâyesi anlatılıyor. Kimin tarafından eğitildiklerini söyleme gerek var mı?

Red Kit 39 -Şerif Okulu
Yazan-Çizen: MORRIS, GOSCINNY ve GREG
Çeviren: Eray CANBERK
10 TL, 48 sayfa
Yapı Kredi Yayınları

OKKO’da Macera Devam Ediyor

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Okko II - Topraklar Devri, bazı maceralarında doğrudan Japon efsanelerini konu alan, bazılarında ise bu efsanelere dair ayrıntıları kullanan Fransız çizgi romancı HUB’un (Humbert Chabuel) yazıp çizdiği Okko albümlerinin üçüncü ve dördüncüsünden, başka bir deyişle Topraklar Devri macerasının yayıldığı iki albümünden oluşuyor. Bağımsız samuray Okko ile tesadüfler sonucu buluşan sake düşkünü keşiş Noşin, Noşin’in öğrencisi Tikku, maskeli dev Noburo’dan oluşan yolculuk ekibi bambaşka bir hedefe doğru ilerlerken birden karşılarına çıkan ve Okko’nun kucağında ölen esrarengiz bir adamın verdiği kısacık bilgiyle simgesi karga olan gizli bir tarikatın peşine düşer. Çok güçlü büyüler kullanan bu çok tehlikeli adamlara ulaşmak, karanlık amaçlarının ne olduğunu öğrenerek ulaşmalarını engellemek üzere harekete geçen Okko ve arkadaşlarına yeni tanıştıkları devasa dağ rehberi Rüzgârbiçer de katılınca Pajan İmparatorluğu’nda tehlike ve sırlarla dolu yeni bir yolculuk başlar…

OKKO II – Topraklar Devri
Yazan-Çizen: HUB
Çeviren: Teyfur Erdoğdu
104 sayfa, 20 TL
Yapı Kredi Yayınları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT