Zaman ve Mekân’a Yolculuk…

Alışveriş Alışveriş Zaman ve Mekân’a Yolculuk…

Tarihler: 24 Mart 2008 Pazartesi ~ 25 Mart 2008 Salı

Firma: YEM Yayın

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2008 ~ Mar 25, 2008
Zaman ve Mekân’a Yolculuk…
YEM Yayın’dan Mimarlık ve Felsefenin Temel Taşı:Zaman ve Mekan Kitabı...
Mimarlık ve Felsefe Platformu’nun İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirdiği Zaman ve Mekân temalı üçüncü toplantısı ardından YEM Yayın tarafından yayımlanan “Zaman- Mekân” kitabı, deneysel çalışmalara odaklı, sonuçlarının fotoğraf ve film formatlarında ortaya konulduğu “Kent Atölyeleri 2005” CD’siyle okuyucuya sunuluyor.

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde “Mimarlık ve Felsefe” başlıklı toplantıların konuları arasında yer alan “Mimarlık ve Felsefe” ve “Etik-Estetik” temaları için yayımlanan kitapların ardından üçüncü toplantı sonrası hazırlanan “Zaman-Mekân” kitabında yer alan metinlerin tümü genel olarak zaman ve mekan kavrayış ve ilişkilerine odaklanıyor. Değişen vurgular gözetilerek “tanım”, “yorum” ve “eleştri” başlıkları altında düzenlenen kitapta, başta mimarlık ve felsefe olmak üzere antropoloji, sosyoloji, psikoloji, tiyatro, fotoğraf, sinema gibi alanlardan tanımlar, yazılar, eleştiri ve deneysel çalışmalardan oluşuyor. Toplam 21 bildiriden oluşan kitap, mimarlık ve felsefenin artarak devam eden etkileşimini, konunun merkezindeki uzmanlar aracılığıyla ve ilgili diğer disiplinleri de içine alarak irdelenmiş sunumları içeriyor. Kitabın eki niteliğindeki Kent Atölyeleri 2005 CD’sinde ise “Zaman ve Mekân” temasına yönelik kurguları lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile genç profesyonellerin atölye çalışmalarından sunumlar yer alıyor.

Zaman ve mekan; temel bilimler, kültürel çalışmalar, sanat ve özellikle bütün bu alanlara öncül görünen mimarlık ve felsefede en temel araştırma, çalışma konuları arasında yer alıyor. Biri diğeri olmaksızın düşünülemeyen iki kavramın, zamanın ve mekânın açılımları, kültür dünyamızı oluşturan disiplinler aracılığıyla okuyucuya sunulan bu kitap, zaman ve mekan üzerine değerli bir kaynak olacak.

Zaman-Mekan
YEM Yayın
19,5 x 25 cm
248 sayfa, karton kapak
Türkçe
Yayına Hazırlayanlar: Ayşe Şentürer, Şafak Ural, Özlem Berber, Funda Uz Sönmez
Kitabı Satın Almak İçin: YEM Kitabevi
www.yemkitabevi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT