Anayurt Oteli

Tarihler: 11 Nisan 2017 Salı ~ 11 Nisan 2017 Salı 11 Nisan 2017 19:00

Biletix: Bilet Al

Yer: Atlas Sineması

Ücret: 1.Kategori - Tam: 20,00 TL Öğrenci: 14,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atlas Pasajı, No:209 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 8576

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 11, 2017 ~ Nis 11, 2017
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 36. İstanbul Film Festivalini 5 - 15 Nisan tarihlerinde sanatseverlerle buluşturacak.

Orjinal Adı: Anayurt Oteli

Anayurt Oteli (Ömer Kavur, 1987)
Ömer Kavur, “okuduktan sonra bunu sinemaya aktarmam gerekir dediğim tek roman” olarak tarif ettiği Anayurt Oteli’ni (Yusuf Atılgan, 1973) senaryolaştırarak uzun bir arayıştan sonra bulduğu Nazilli’deki Demirci Efe Konağı’nda 1986 yılının Ekim ayında filme çeker. “Tüm Zamanların En iyi On Türk Filmi” listelerinde başı çeken filmlerden olan ve bir başyapıt olarak değerlendirilen film, küçük bir taşra kasabasında bulunan Anayurt Oteli’nin kâtibi Zebercet’in (Macit Koper) gecikmeli Ankara treni ile otele gelen ve tek gece kaldıktan sonra ayrılan kadına (Şahika Tekand) karşı duyduğu tutkuyu, onun geri dönmesini bekleyişini ve bu tutkunun giderek bir saplantıya dönüşmesini anlatır. Başlarda köhne bir taşra oteli olmaktan başka özelliği yokmuş gibi görünen otel, Zebercet’in umutsuz bekleyişi, başkalarıyla iletişimi keserek artık otele müşteri kabul etmemesi, aynı zamanda otelin ve Zebercet’in geçmişine dair edindiğimiz bilgiler ile giderek kasvetli ve ürkütücü bir atmosfere bürünür.

Anayurt Oteli’ni en başarılı edebiyat uyarlamalarından biri yapan da kuşkusuz yarattığı bu karanlık atmosferdir. Anayurt Oteli’nin tarihi ve Zebercet’in kişisel tarihindeki doğumlar, yıkımlar ve travmalar Türkiye tarihindeki önemli değişimlere, çalkantılı dönemlere, toplumsal travmalara denk düşer. Yapımı 1980 darbesinin ardından gerçekleştirilen film, ana karakterlerinden biri olan otel ile zaman, geçmiş ve hatta toplumsal tarih arasında iç içe bir örüntü kurar. Epizodik anlatım benimseyen film hikâyenin geçtiği mekândaki zamanın sınırlarını çizmek konusunda çok titizdir. Otelde her daim yankılanan saat sesleri, durmadan tarihleri hatırlatan sesler ve gazeteler, ayrıca, tarihler, günler ve saatler konusunda son derece kesin bilgi veren karakterler seyircide zamanın ve böylelikle hem Zebercet’in hem de otelin hikâyesinin kontrolüne bütünüyle hâkim olduğu hissini uyandırır. Ancak bütün bu kontrole rağmen, Anayurt Oteli’nin ve Zebercet’in hikâyesi netleşeceğine giderek daha da bulanıklaşır. Otel terkedilmiş bir ölüler mekânına dönüşür, gazeteler cinayet haberlerinden geçilmez, sokaklarda ölü bedenler yatar, hiç susmayan ve bütün kasabada yankılanan belediye anonsları yalnızca ölümlerden ve kayıplardan bahseder... Film, izleyicileri içinden kaçışın olmadığı ya da kaçmanın ancak bir hayal olduğu taşra kasabasına ve Anayurt Oteli’ne hapseder.

Yönetmen: Ömer Kavur
Senarist: Ömer Kavur
Özgün Yapıt: Yusuf Atılgan
Görüntü Yönetmeni: Orhan Oğuz
Kurgucu: Mevlüt Koçak
Özgün Müzik: Attila Özdemiroğlu
Oyuncular: Macit Koper, Serra Yılmaz, Osman Alyanak, Orhan Çağman, Ülkü Ülker, Kemal İnci, Songül Ülkü, Şahika Tekand
Yapımcılar: Cengiz Ergun , Ömer Kavur
Yapım Şirketi: Odak Film, Alfa Film
Dünya Hakları: Fanatik Film Türkiye / 1987 /DCP / Renkli / 94´ / Türkçe; İngilizce altyazılı

- Film gösterimlerinin başlamasından sonra salona izleyici alınmayacak ve geç kalan izleyicilere bilet iadesi yapılmayacaktır. Salon girişlerinde sorun yaşamamak için izleyicilerimizin seanslara vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. - 1 TL Öğrenci biletleri sadece öğrenciler için satışa sunulacaktır. 1 TL’lik öğrenci biletlerinden satın alan izleyicilerimizin salon girişlerinde öğrenci kimliklerini göstermeleri zorunludur. Öğrenci kimliği göstermeyen izleyicilerimize indirimli ve tam bilet arasındaki fark tutarında ek bilet kesilecektir. - Öğrenci ve 65 yaş üstü izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. Geçerli bir kimlik göstermeyen izleyicilerimize indirimli ve tam bilet arasındaki fark tutarında ek bilet kesilecektir. - Salon girişlerinde artırılan güvenlik önlemleri nedeniyle, izleyicilerimizin yanlarında el çantasından büyük çanta bulundurmamasını önemle rica ederiz. Bavul ve büyük sırt çantaları mekânlara veya vestiyerlere kabul edilmeyecektir. - Gösterim sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları salonlara alınmayacaktır. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyeleri bir (1) adet bilet için indirim alabilirler. - Aynı etkinlik için bir kişinin alabileceği maksimum bilet 6 adettir. - Gösterimler sırasında ara verilmeyecektir. - Elektronik altyazı sisteminde ortaya çıkabilecek teknik arıza durumlarında, önce arızanın giderilmesine çalışılacak, bunun mümkün olmadığı hâllerde filmin gösterimi altyazısız sürdürülecektir. - Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz. - Salonlara alkol ve alkollü içeceklerle girmek yasaktır.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu