Aşure Geleneği Özsüt’le Güzel

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Aşure Geleneği Özsüt’le Güzel

Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından hazırlanan Aşureler, yılın her günü keyifle tüketiliyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEylül 18, 2018

Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından özenle hazırlanan Aşureler bu yıl da 20 Eylül’e denk gelen Aşure Günü’nden, Muharrem Ayı’nın bitiş tarihi olan 10 Ekim’e kadar sofralara eşlik edecek. Türk mutfağında bereketin sembolü olan bu lezzetli tatlı, Aşure Günü’nde yine unutulmayan bir geleneğin ayrılmaz bir parçası olacak.

 

İçinde birçok lezzet barındıran bu geleneksel tatlı, özenle  seçilen bakliyat, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanırken, pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübye ile doygun bir kıvama ulaşıyor. Aşurelik buğday, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, portakal şekerlemesi, fasulye ve nohutun mükemmel uyumuyla yaratılan Özsüt Aşuresi, geleneksel tarife sadık kalınarak hazırlanıyor. Süslemesinde kullanılan tarçın, susam, ceviz, kuru kayısı ve kuş üzümü sayesinde görüntüsüyle de sofralara renk katıyor.

 

Özsüt’ün tüm ürünlerinde olduğu gibi hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmayan Aşure, sadece Aşure Günü’nde değil, yılın her gününde Özsüt mağazalarında sizleri bekliyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu