Atatürk Taşucu'nda Kitabı Yayınlandı

İstanbul Haberleri Atatürk Taşucu'nda Kitabı Yayınlandı

Arslan Eyce, Mustafa Kemal’in, 1925-1926-1934-1935 yılları olmak üzere, Taşucu’na dört kez gelişini kitabında ayrıntıları ile anlatıyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMayıs 29, 2017
aşanların anlatılarından ve belgelerden yola çıkarak yazdığı “Atatürk Taşucu'nda- Gazi Çiftliği ve Atatürk Evi” adlı kitap yayınlandı.

Kitap, Taşucu’nun genel tarihi dışında, Osmanlının son yüzyılından başlayarak, cumhuriyetin 1940’lı yıllarına kadar geçen süreçte, kasabanın ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına dair bilgiler sunarken, Rumların bölgeden mübadele ile göçü ve yörede yaşanmış aşkları da bir anlatı olarak okuyucuya sunuyor.

Öte yandan, özellikle yakın tarihe dair Silifke ve Taşucu’ndaki siyasi olaylara dair bilgiler de aktarılmaktadır. Bu siyasi gelişmeler içinde özellikle Silifkeli milletvekillerinin padişah yanlısı ve cumhuriyet karşı tutumları, gerici Hoca Askeri ayaklanması ve Atatürk’e suikast girişimine dikkat çekmektedir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu