Aydın mısın?

Etkinlik Tiyatro Aydın mısın?

Tarihler: 24 Nisan 2009 Cuma ~ 24 Nisan 2009 Cuma 24 Nisan Saat 20:00 - Saat: 20:0

Yer: Atilla İlhan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 21,00 TL - İndirimli 16,00 TL

Nereden Alınır: Ticketturk Satış Noktaları, www.ticketturk.com, Ticketturk Çağrı Merkezi: 0212 478 06 00 ve Tiyatro Gişesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No:3/3 Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 42 42

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 24, 2009 ~ Nis 24, 2009

Türk edebiyatının ustaları; Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Halikarnas Balıkçısı, Orhan Kemal, Rıfat Ilgaz ve Attilâ İlhan ilk kez sahnede buluşuyor ve yaşadıklarını anlatarak "Aydın kime denir?" sorusuna yanıt arıyor.

Daha önce böyle bir oyun hiç izlemediniz. Yalanla bu kadar yakından hiç yüzleşmediniz. Şşşt, baksanıza!… Evet evet, siz… Bakın, edebiyatçılar sizi çağırıyor. Sizi bir yerlere götüreceklermiş. Hadi tutunun da ellerinden, zaman tünelinde şiir gibi bir yolculuk yapın.Neler mi göreceksiniz?

Sabahattin Ali`nin Adnan Menderes`i nasıl azarladığını göreceksiniz örneğin. Nâzım Hikmet`le Orhan Kemal`in hapishane koğuşundaki sohbetlerine ortak olacaksınız. Sonra, "yukarıda" buluşan Rıfat Ilgaz ve Attilâ İlhan ile birlikte dünyamıza bakacaksınız. Bir ara meyhaneye uğrayacaksınız; taşplak şarkılarıyla süslü eski bir meyhaneye… O meyhanede dönen muhabbet başınızı döndürecek; uyku düşkünü Kültür Bakanı Atilla Koç ile içki düşkünü uyanık Neyzen Tevfik, giyinik gördüğümüz zaman tanıyamadığımız manken Nilay Dorsa ile Orhan Veli, içki düşmanı vali ile padişahı bile içkiye alıştıran Bekri Mustafa; hepsi aynı sofrada.
Daha ne duruyorsunuz, hadi… Şöyle bir silkelenin önce, sonra takılın onların peşine. Onlar sizi yalanla yüzleştirecek. Türk tarihinin parlak yıldızlarının yolunuzu aydınlatmasına izin verin. Siz de o değerli edebiyatçılarımızla birlikte kollarınızı açın ve "Aydın mısın?" diye bağırın. Sen sormazsan, ben sormazsam, biz sormazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

Tiyatro Birileri`nden Barbaros Uzunöner ve Utku Erişik bu oyun gibi yolculukta sizin yol arkadaşınız olacaktır. Kalkış yeri,Attila İlhan Kültür Merkezi! Oyunun davetiyeleri İstanbul AİKM`den temin edilebilir.

AYDIN MISIN?
(Yalanla İki Perdelik Yüzleşme)
Oyuncular: Tiyatro Birileri (Barbaros Uzunöner ve Utku Erışık)


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu