Babalara En Güzel Barbekü Şarap Önerileri Mania Gurme’de

Alışveriş Alışveriş Rehberi Babalara En Güzel Barbekü Şarap Önerileri Mania Gurme’de

Tarihler: 15 Haziran 2012 Cuma ~ 17 Haziran 2012 Pazar

Firma: Mania Gurme

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 15, 2012 ~ Haz 17, 2012

Barbekü, yaz aylarının en keyifli eğlencesi. Babanıza güzel bir barbekü şarabı hediye etmekse Babalar Günü’nde iyi ki varsın demenin en lezzetli şekli. Bu güzel pazar günü babanızın şerefine bir barbekü partisi düzenlemeye ne dersiniz? .

Barbekü için alışveriş listesi yaparken hangi şarabı seçeceğini bilemeyen vakti kısıtlı gurmeler için bira en kolay seçimdir. Bira fena bir seçenek değil, ama iyi bir şarap seçimi barbekü keyfinizi taçlandıracaktır.

Barbekü şarabında hangi özellikler olmalı?

Mania Gurme, barbekü etinin zengin tatlarıyla (isli, baharatlı, yağlı) örtüşebilmesi için tercihinizi tatlı tanenlerini lezzetli meyve karakterleriyle birleştiren tam gövdeli bir kırmızı şaraptan yana kullanmanızı tavsiye ediyor. Izgara sucuk ve marine etlerin tadını öne çıkarmak için ise baharatlı şarapları tercih edebilirsiniz. Amerikan Zinfandel’i, Avustralya Shiraz’ı hatta Fransa Cahorlar’ından bir Malbec en fanatik bira-severleri bile mat edebilecek Barbekü şarabı örneklerinden sadece birkaçı.

Ayrıca, bir barbekü partisi organize ederken, kırmızı şarap tercih etmeyenler ve beyaz ete eşlik etmesi için de alternatifler var. Yuvarlak, hafif gövdeli beyaz şaraplar veya karakterli roseler barbekü keyfine çok yakışacaktır.

Mania Gurme’den 10 Barbekü Şarabı?

Kararınızı kolaylaştırmak için Mania Gurme size en iyi 10 Barbekü şarabını belirledi. Mükemmel yaz akşamlarınız için özenle seçilmiş bu şaraplar Mania Gurme İstinye Park mağazasında sizleri bekliyor.

Zonin Chardonnay: Dengeli ve elegan bir kuzey İtalya şarabı, ızgara balık ile mükemmel uyumlu.

Lindemans Cawarra Chardonnay Semillion: Meyveli, kadifemsi ve güçlü yapısıyla baştan çıkartıcı, tavuk ve baharatlı yemekler için en iyi seçim.

Laurent Miquel L'Heritiere Syrah Rosé: Meyvemsi ve hafif baharatlı, hem yemek öncesi aperitif olarak hem de tüm barbekü etleriyle ile size eşlik edecektir.

Graffigna Cabernet Sauvignon: Meyvemsi ve gövdeli bir Arjantin Cabernet'si. Daha biftek isteyen?

M Chapoutier La Ciboise: Yıllandırılmış baharat aromalı kırmızı Rhone şarabı ve köfte, adeta cennetten bir ikili.

Les Costes du Chateau Feret Lambert: Klasik takılmayı sevenlerden misiniz? Bordeaux şarabı tercihiniz olmalı. Küçük butik bir şaraphaneden değerli bir şarap.

Caliterra Tribute Carmenere: Şili’nin Arjantin Malbec'ine cevabı. Meyve, baharat ve gövde, başka bir arzunuz?

Penfolds Koonunga Hill Cabernet Shiraz: Avustralya’nın vazgeçilmez barbekü kupajı, Penfolds Cabernet Shiraz.

FFC Diamond Collection Zinfandel: Barbekü kültürünün anavatanında mangal üstatlarının ilk tercihi.

Chateau du Cedre, Le Cedre: Güney Fransa Cahor’larından orijinal bir malbec, çok güçlü, namı değer 'kara şarap'.

Mania Gurme ve ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için:
Mania Gurme İstinyePark mağazası: 0212 345 52 45

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu